Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Το καρύδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των ξηρών καρπών



Το καρύδι μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των ξηρών καρπών όσον αφορά τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αφού διαθέτει τον πιο υγιεινό συνδυασμό ουσιών και την καλύτερη ποιότητα αντιοξειδωτικών, λένε Αμερικανοί ερευνητές.

«Τα καρύδια, στη λίστα κατάταξης, βρίσκονται πάνω από τα φιστίκια Αιγίνης, τα αμύγδαλα, τα πεκάν, τα αράπικα φιστίκια και τους άλλους ξηρούς καρπούς», ανέφερε ο Joe Vinson από το Πανεπιστήμιο Scranton στην Πενσυλβάνια, ενώ συμπλήρωσε επίσης πως, «μια χούφτα καρύδια περιέχει σχεδόν διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ισόποσο ξηρό καρπό. καρύδια Όμως, δυστυχώς οι άνθρωποι δεν τρώνε πολλά από αυτά. Με τη μελέτη αυτή διαφαίνεται ότι, όλοι πρέπει να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες καρυδιών, ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής».
Ο Joe Vinson σημειώνει πως, οι ξηροί καρποί σε γενικές γραμμές έχουν έναν ασυνήθιστο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών και οφελών, μια και περιέχουν σε αφθονία ποσότητες πρωτεϊνών -οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν ακόμα και το κρέας- , βιταμινών, μετάλλων, φυτικών ινών, δεν περιέχουν γλουτένη, ενώ έχουν και στοιχεία γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η έρευνα έδειξε πως, η κατανάλωση περίπου 7 καρυδιών την ημέρα, είναι αρκετή για να ληφθούν τα απαραίτητα συστατικά για μια καλή υγεία. Η βρώση μικρών ποσοτήτων ξηρών καρπών ή φυστικοβούτυρου, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο: καρδιακών παθήσεων, ορισμένων τύπων καρκίνου, πέτρες στη χολή, διαβήτη τύπου 2 και άλλων προβλημάτων υγείας.
«Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στα καρύδια, είναι 2-15 φορές πιο ισχυρά από τη βιταμίνη Ε, που είναι γνωστή για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό έναντι των επιβλαβών χημικών ουσιών που εμπλέκονται στην πρόκληση νόσων», καταλήγει ο επιστήμονας.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στην 241η Διεθνή Συνάντηση και Έκθεση της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Anaheim της Καλιφόρνια.
Capitalhealth
πηγή : http://www.pinasmenos.gr/index.php/2013-03-14-21-22-48/2013-03-24-10-48-24/785-r5gvgh  http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link  Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου