Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Το Κουνουπίδι προστατεύει το στομάχι από τον καρκίνο !!!

mprokolo.jpg?itok=gKFB5pFJ

70 γραμμάρια από το συγκεκριμένο λαχανικό για δύο μήνες είναι αρκετά για να προστατεύσουν κάποιον οργανισμό από το ελικοβακτήριο του πυλωρού, καθώς ο γαστρικός καρκίνος ή καρκίνος του στομάχου προσβάλλει κυρίως ασθενείς με ιστορικό γαστρικού έλκους.

Το 80% των κρουσμάτων επίμονου γαστρικού έλκους οφείλονται στο ελικοβακτήριο του πυλωρού, το οποίο προκαλεί γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου.
Τα φρέσκα βλαστάρια του μπρόκολου περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό σουλφονυλουρία, ένα στοιχείο που φαίνεται να πυροδοτεί την παραγωγή ενζύμων στο έντερο και προστατεύουν από το ελικοβακτήριο του πυλωρού, σύμφωνα με έρευνα.
Επιστήμονες του Αντικαρκινικού Κέντρου Χημειοπροφύλαξης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς υποστηρίζουν ότι τα βλαστάρια από τα μπρόκολα έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα από σουλφονυλουρία σε σύγκριση με τα ώριμα μπρόκολα.
Πηγή: topontiki.g
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.417

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου