Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Αυτονομία στην Βόρεια Ήπειρο και Ένωση κήρυξαν Έλληνες ομογενείς!Γενναία απάντηση των Βορειοηπειρωτών στην αλβανική επεκτατικότητα.

Παρών δήλωσε σύσσωμος ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στους εορτασμούς για την συμπλήρωση 103 χρόνων από την είσοδο του ελληνικού στρατού το 1914 στην Βόρεια Ήπειρο. Πύρινο λόγο εκφώνησε ο Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέας, ο οποίος από το Δελβινάκι όπου χοροστάτησε σε λειτουργία, έδωσε την απάντησή του στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και στα σχέδια ορισμένων ακραίων αλβανικών κύκλων για την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μητροπολίτης Ανδρέας είπε μεταξύ άλλων : «Βλέπουμε ότι η Αλβανία θέλει να επεκτείνει το χέρι της κάνοντας χρήση της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας, στη Μακεδονία και την Πρέβεζα. Ζητάμε από την αλβανική κυβέρνηση να σταματήσει τις κατασχέσεις περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας με την χρήση «σουλτανικών διαταγμάτων» .
Να ακυρωθεί ο νόμος που αφαιρεί το εκλογικό δικαίωμα σε όσους ζουν (Έλληνες) στο εξωτερικό. Αυτοί οι εκ προθέσεως σκανδαλώδεις νόμοι θέλουν να αποκλείσουν τους Έλληνες από την εκλογική διαδικασία και αποσκοπούν στην μείωση του αριθμού ελληνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο. Να αλλάξουν όλα και να ανακηρυχτεί αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο».
Ο πατριωτικός λόγος του Μητροπολίτη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας, με τον αλβανικό τύπο να επιτίθεται σφοδρά εναντίον του γενναίου ιερωμένου. Χαρακτηριστικά, οι Αλβανοί έγραψαν: «οι δηλώσεις αυτές αποτελούν υποκίνηση σε πόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, ενώ συγκρούονται με τις αξίες της καλής γειτονίας, αλλά και τους νόμους των δύο χωρών και την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Μητροπολίτης Ανδρέας δεν είναι ένας απλός άνθρωπος, αλλά ένας κρατικός θρησκευτικός εκπρόσωπος , διότι στην Ελλάδα το κράτος και η θρησκεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, έτσι ώστε να αποτελούν την ίδια οντότητα».
Να τονιστεί ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Μητροπολίτης παρουσίασε και χάρτη στο οποίο το κομμάτι της Βορείου Ηπείρου είναι συνδεδεμένο με την κυρίως Ελλάδα, φωνάζοντας: «Αυτονομία τώρα, θέλουμε την ανεξαρτησία της Βορείου Ηπείρου».
«Η αποκάλυψη του χάρτη της Μεγάλης Ελλάδας με την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας, με ένα ανατρεπτικό σύνθημα είναι μια πρόκληση , γιατί η ενέργεια αυτή λαμβάνει χώρα από ανώτερο αξιωματούχο της ελληνικής Δημοκρατίας . Οι δράσεις αυτές του Μητροπολίτη Ανδρέας υποκινούν εθνοτισμό και θρησκευτικό μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς, δύο γείτονες», απαντούν οι Αλβανοί.
Σημειώνεται ότι η επίσημη αλβανική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει ακόμα..
el.gr
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου