Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ευκλείδιος Γεωμετρία Του καθηγητού Ε.Σ. Σταμάτη



Ευκλείδιος Γεωμετρία
Του καθηγητού Ε.Σ. Σταμάτη
Ο μόνος τρόπος ώστε να κατανοήσει κάποιος την Γεωμετρία ! 

Ο Ευάγγελος Σ. Σταμάτης (13 Σεπτεμβρίου 1898, Θήβα – 1 Μαρτίου 1990, Αθήνα) ήταν Έλληνας φυσικομαθηματικός. Τιμήθηκε με μετάλλιο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας της Ιστορίας των Επιστημών το 1966, όντας ο πρώτος από την Ελλάδα που πέτυχε τη συγκεκριμένη διάκριση. Μελέτησε τα αρχαία ελληνικά μαθηματικά και επιμελήθηκε εκδόσεις πολλών έργων, όπως τα Στοιχεία του Ευκλείδη, ενώ ο ίδιος συνέγραψε περισσότερα των 150 βιβλίων.[1] Υπήρξε από τους ιδρυτές του Ατρομήτου Αθηνών το 1923,[2] δραστηριοποιήθηκε έντονα στα αθλητικά δρώμενα της Αθήνας και της χώρας, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της Κατοχής χρημάτισε πρόεδρος του Παναθηναϊκού ΑΟ.
Πηγή βιβλίου σε μορφή pdf - πατώντας επάνω στο λίγκ ανοίγει και μπορεί να διαβαστεί :  https://evangelosstamatis.files.wordpress.com/2012/04/1952-eukleidou-stoixeia-1.pdf
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου