Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Η πόλη της Παταγονίας η Καισαρία ή Σαισάρια ; και οι θρύλοι της

 

   Η πόλη της Καισάριας ή Σαισάριας όπως λέγεται κατά την προσφώνηση της από τους αυτόχθονες παλαιούς κατοίκους της.  Λέγεται ότι είναι ένας από τους παλαιότερους θρύλους της Λατινικής Αμερικής για μια πόλη των Ίνκας κρυμμένη καλά, και η οποία πιο συγκεκριμένα ευρίσκεται μεταξύ της Αργεντινής και της Χιλής.
Επίσης γνωστό ως περιπλάνηση πόλη, Trapalanda, Trapananda, Lin Lin ή Elelin, είναι μια κοινότητα αποκαλούμενη κρυμμένη σε κάποια περιοχή της Παταγονίας στην Νότια Αμερική.




Αυτή την παράξενη πόλη, της οποίας σε πολλούς δεν είναι γνωστή, εμφανίζεται σε διάφορες ιστορίες στην πορεία της ιστορίας. Υποτίθεται ότι έχει κρυφό πλούτου τόσο σε μέταλλα όπως χρυσό και ασήμι, αλλά και στα τρόφιμα τόσο φυτικής όσο και ζωικής προελεύσεως.
Μια παλαιά ιστορία αναφέρει ότι η αρχαία αυτή πόλη ιδρύθηκε από ισπανούς λιποτάκτες ή από ορισμένους αυτόχθονες συμμάχους των Ίνκας.
  Στην Νεότερη ιστορία έγινε δημοφιλής και ήταν η πόλη την πόλη που είχε αυτόν τον θρύλο να την ακολουθεί.
  Μετά από χρόνια άρχισε μια άλλη νέα φήμη από το πως χτίστηκε αυτή η πόλη, όταν μια αποστολή που στάλθηκε για τα στενά του Μαγγελάνου ναυάγησε και έφτασε μετά από 20 χρόνια στην πόλη της Concepción...έτσι  με ένα μεγάλο αριθμό ισπανών ναυαγών και με την βοήθεια των αυτοχθόνων πληθυσμών, ιδρύθηκε...
Αυτόχθονες ιστορίες είναι ιστορίες από την πλευρά του Ίνκας -Inca ιστορίες πολλές που λέγουν ότι πολλοί αυτόχθονες άνθρωποι εγκατέλειψαν την γη τους όταν έμαθαν ότι υπήρξε πλήρης η ισπανική κυριαρχία σε όλη την επικράτεια των Ίνκας - Inca.
   Οι αυτόχθονες λέξουν ότι αυτή είναι η ιστορία τους και η ονομασία της πόλεως τους Καισάρειας προέρχεται από τις ανωτέρω ιστορίες.
από άρθρο στην ανωτέρω ιστοσελίδα της Dey Muzquiz
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου