Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Οι θρύλοι για το ματωμένο φεγγάρι


[La soffitta delle streghe - Κοινότητα- https://www.facebook.com/soffittadellestreghe?fref=photo]

Το  «ματωμένο φεγγάρι». θα πάρει το χρώμα του αίματος, γιατί ευθυγραμμίζεται με τη Γη και τον Ήλιο. Το ασυνήθιστα όμορφο φεγγάρι θα κοσμήσει το νυχτερινό ουρανό, σύμφωνα με τη NASA και θα είναι το τέταρτο από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις του 2014 και 2015 .
Μέσα σε ενάμισι χρόνο, η Βόρεια Αμερική ήταν σε θέση να δει το φαινόμενο συνολικά τρεις φορές και απόψε θα είναι η τέταρτη, συνολικά τέσσερις φορές. Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά.
Τα τέσσερα «ματωμένα φεγγάρια» ήταν 15 Απριλίου 2014, 8 Οκτωβρίου 2014, 4 Απριλίου 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.
Υπάρχουν περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος , λέει η NASA. Κάποιες από αυτές είναι τόσο λεπτές που περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες. Άλλες εκλείψεις απλά ρίχνουν μια μερική σκιά στο φεγγάρι, αλλά δεν του προσδίδουν αυτό το υπέροχο χρώμα.
Οι σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν σε τυχαία χρονικά διαστήματα. Το να συμβούν τέσσερις σκιώδεις εκλείψεις στη σειρά είναι ένα σπάνιο σεληνιακό φαινόμενο. Οι αστρονόμοι το ονομάζουν τετράδα.
«Το πιο μοναδικό πράγμα για την τετράδα του 2014-2015 είναι ότι όλες οι εκλείψεις θα είναι ορατές σε όλες τις ΗΠΑ ή σε κάποια μέρη τους», δήλωσε ο ειδικός της NASA Fred Espenak.
Στον 21ο αιώνα, θα υπάρξουν πολλές τετράδες, αλλά μερικούς αιώνες πριν συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο φαινόμενο. Πριν από την αυγή του 20ου αιώνα, υπήρξε μια περίοδος 300 ετών, όπου δεν συνέβη καμία.
Η έκλειψη θα γίνει αργά το βράδυ από τη Δευτέρα προς την Τρίτη. Οι κάτοικοι της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα μπορέσουν να δουν ολόκληρη την έκλειψη. Στην Ευρώπη και την Αφρική, το φαινόμενο δεν θα είναι ιδιαίτερα ορατό.
Η NASA πάντως έχει φροντίσει όσους είναι θαυμαστές αυτών των φαινομένων στην ιστοσελίδα της (http://www.nasa.gov/topics/solarsystem/features/watchtheskies/lunar-eclipse-2014.html#.U0qZ2VeIjQA).
Περίπου στις 2 π.μ., το φεγγάρι θα αρχίσει να διολισθαίνει στη γήινη σκιά. Θα μετατραπεί σε «ματωμένο φεγγάρι» περίπου μία ώρα αργότερα και θα παραμείνει έτσι για πάνω από μια ώρα.
Το «ματωμένο φεγγάρι» έρχεται την εποχή της εβραϊκής γιορτής του Πάσχα, η οποία τιμά την έξοδο των αρχαίων Ισραηλιτών από την Αίγυπτο. Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός έριξε 10 πληγές επάνω στους Αιγυπτίους, με την τελευταία να είναι ο θάνατος των πρωτότοκων. Οι Ισραηλίτες έβαψαν με αίμα αρνιού τις πόρτες τους, έτσι ώστε αυτή η πανούκλα να προσπεράσει τα σπίτια τους.


Προφητείες, προλήψεις και Δευτέρα Παρουσία
Το «ματωμένο φεγγάρι» θεωρείται από κάποιους Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας. Στην Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής».
Οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα. Το 1493, ήταν ο διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας, που άλλαξε εξ ολοκλήρου την πληθυσμιακή κατανομή της Ευρώπης.
Η επόμενη Τετράδα πραγματοποιήθηκε το 1949, ταυτόχρονα με την ίδρυση της κράτους του Ισραήλ.
Η τελευταία παρατηρήθηκε πολύ πιο σύντομα απ’ ότι ανέμεναν οι επιστήμονες, το 1967, την ίδια περίοδο με τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών.
Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η τετράδα έχει σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας: «Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει».
Η λατρεία της σελήνης είναι διαδεδομένη σε πολλές θρησκείες, όπου τo κυκλικό σχήμα της συνδέεται συχνά με τους ρυθμούς της ζωής. Αυτή η συμβολική αντίληψη καταγράφηκε στους αρχαίους αιγυπτιακούς πολιτισμούς, μεταξύ άλλων, και οι μηνιαίοι κύκλοι του χρησιμοποιήθηκαν από τους ειδωλολάτρες για να ενισχυθεί η μαγεία.
Στο Ισλάμ το φεγγάρι θεωρείται ότι είναι ένα από τα δύο σημάδια του Αλλάχ, μαζί με τον ήλιο. Μια έκλειψη θεωρείται υπενθύμιση της «Ημέρας της Κρίσεως» και ως εκ τούτου είναι αφιερωμένη στην προσευχή και στον Αλλάχ.
Η NASA κρατά επιφυλάξεις απέναντι στους ισχυρισμούς τους πάστορα Χαγκί, όπως και ο καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερτίν, Γκάρι Σόγκρεν, που δήλωσε: «Όποιος ασχολείται με προβλέψεις σχετικά με το τέλος του κόσμου, δε θα μείνει ποτέ χωρίς πελατεία και λεφτά»....


http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου