Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οι συμπαντικές ενέργειες των φυτών βοτάνων και ορυκτών στην ισορροπία της ζωής μας





Όλοι γνωρίζουμε από τα μαθητικά  μας χρόνια ότι στο πλανητικό σύστημα υπάρχει ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο είναι η λειτουργική του ισορροπία.

  Αυτό το ηλεκτρομαγνητικό ενεργειακό πεδίο επηρεάζει τους ανθρώπους και οτιδήποτε έμψυχο υπάρχει πάνω εις την γη.
  Σήμερα εκτός από τους αστρολόγους προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτές τις ενέργειες και οι γεωπαθολόγοι.
  Οι αστρολόγοι ερμηνεύουν τις πλανητικές κινήσεις και βγάζουν συμπεράσματα για αυτή την συμπαντική ενέργεια, τι θα ενεργοποιήσει θετικά ή αρνητικά ανάλογα με τις θέσεις των πλανητών.
  Αντίστοιχα λοιπόν επηρεάζονται και τα δυο βασίλεια ορυκτό και φυτικό. Δηλαδή κάθε πλανήτης δίνει τις πληροφορίες του επάνω εις αυτά.
  Για κάθε ορυκτό ή φυτό υπάρχει μια αστρική σφραγίδα η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από την κατάταξη αυτών εις ένα πλανήτη και φυσικά εις το αντίστοιχο ζώδιο που εκφράζει.
  Και όπως μας πληροφορεί ο Παράκελσος : «κάθε αστέρας (πλανήτης) μπορεί να συγκριθεί επί της γης με ένα φυτό, και το αντιστρόφως ανάλογο». Το ίδιο ισχύει για τις πολύτιμες ή ημιπολύτιμες λίθους. Εις αυτά τα φυτά και τις πέτρες συνυπάρχουν οι χαρακτηριστικές δονήσεις του πλανήτη.
  Στη βάση αυτής της αρχής κατετάγησαν τα φυτά, τα δένδρα και τα ορυκτά εις τους πλανήτες του δικού μας συστήματος.  Ταυτίστηκαν με τα ανάλογα χαρακτηριστικά των ζωδίων. Μερικά εξ αυτών δεχόμεθα ότι επηρεάζονται με πάνω από ένα πλανήτη.
  Το φυτικό βασίλειο είναι από τα ποιο συνεπή εις την φύση, από το πότε ανθίζουν ή κάνουν καρπούς, μας δείχνουν πότε αλλάζουν οι εποχές διότι έχουμε μπροστά μας ένα από το πιο νοήμονα όντα εις την φύση. Δείχνουν πότε πεινάνε, διψάνε αρρωσταίνουν, κρυώνουν, προστατεύουν, αγαπάνε και πολλαπλασιάζονται.  Έχουν εγκλιματιστεί ανάλογα με το χώρο και τον τόπο που ζουν, είτε είναι εις τους πόλους της γης ή είναι εις τον ισημερινό της.
  Αντίστοιχα το ορυκτό βασίλειο μπορούμε να πούμε ότι έχουν το ψυχισμό της ύλης που παίρνουν από τον αντίστοιχο πλανήτη, ξέρουμε ότι αναπνέουν, και ότι πεθαίνουν όταν έρθουν σε επαφή με χημικές ουσίες δημιουργήματα του ανθρώπου.
  Τόσο το φυτικό όσο και το ορυκτό βασίλειο έχουν χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς λόγους. Τα φυτά έχουν χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για πολλών μορφών θεραπείες, όπως φυσικά και τα ορυκτά.
  Σήμερα η ορυκτοθεραπεία λέγεται Γεμοθεραπεία.  
  Εκτός από θεραπευτικούς σκοπούς τα φυτά έχουν χρησιμοποιηθεί και εις την μεταφυσική βάσει των συμπαθητικών τους ιδιοτήτων για καλό ή κακό.
Από εκεί ξεκίνησε η συνήθεια να έχουμε φυτά γύρω από το σπίτι μας είτε για λόγους διατροφής είτε για λόγους προστασίας.
Αντίστοιχα τους λίθους οι άνθρωποι συνήθιζαν να τους έχουν μαζί τους από την στιγμή που κατάλαβαν τις ευεργετικές ή μη ιδιότητες. Σήμερα η εξέλιξη είναι η μεταφορά σε δακτυλίδι εις το χέρι μας ή το λαιμό μας, όπου πολλές φορές αντικαταστάθηκε η ουσία με την εμφάνιση, δηλαδή το τυρκουάζ από την θετική ενέργεια ως λίθος προστασίας από κακό σήμερα είναι μια μπλε χάντρα (πλαστικιά) χωρίς όμως καμία έστω και μερική προστασία. 
   Έχουμε λοιπόν φυτά του ηλίου, όπως : τον ηλίανθο που ακολουθεί τον ήλιο κατά την ημερήσια διαδρομή του, που έχουν συνήθως χρώμα κίτρινα ή πορτοκαλί λουλούδια, άρωμα γλυκό, αυξάνονται γρήγορα και το φύλλωμα τους είναι συνήθως αειθαλές. Άλλα ηλιακά φυτά είναι : αγγέλικα, χαμομήλι, πορτοκαλιά, κρόκος, υπερικό, δάφνη, κέδρος, παιώνια κ.λ.π. Υπάρχουν και αντίστοιχα εις το ορυκτό βασίλειο, το χρώμα τους είναι κίτρινο ή πορτοκαλί έχουν ζωηρό, γλυκό και ζεστό δονησιακό επίπεδο, όπως το τοπάζι, ο σιτρίνης, ο πορτοκαλής αχάτης, ο αλεξανδρίτης, το καρνεόλιο, ρουμπίνι, ζιρκόνιο και ο πορτοκαλής ασβεστόλιθος.
  Αυτά τα φυτά και τα ορυκτά ευνοούν περισσότερο τους λέοντες και τα ζώδια που έχουν Ήλιο σε σημαντικούς οίκους.
  Φυτά της Σελήνης, όπως : το νούφαρο, ο πάπυρος, το νυχτολούλουδο, ο άκανθος, η ασπερούλα, το κυνόγλωσσο, η ινούλα, το λίλιουμ, η νυμφαία, το πολύγωνο, η πορτουλάκα, η φελάρια κ.λ.π. δηλαδή πολλά από αυτά είναι υδρόβια, έχουν λευκό χρώμα, έχουν λειτουργία το βράδυ (η Σελήνη φωτίζει μόνο το βράδυ) και άρωμα όχι τόσο καλό.  Αντίστοιχα υπάρχουν και εις το ορυκτό βασίλειο, όπου το χρώμα τους είναι : χρώμα λευκό, κρύα και υγρά και μερικές εξ αυτών είναι : ο σεληνόλιθος, ο λευκός χαλαζίας, τα μαργαριτάρια, ο λευκός όνυχας, το λευκό κοράλλι, άκουα μαρίνα κ.λ.π. αυτές ευνοούν τους καρκίνους και ζώδια που έχουν σε σημαντικούς οίκους την Σελήνη.
 Φυτά του Διός, όπως : δρυς, σφένδαμος, τηλιά, υποκαστανιά, καστανιά, η γαρυφαλιά, ύσσωπος, ακουιλέκια, ταραξάκο, μελίλωτος, μελισσόχορτο, πολμουνάρια, μύρτιλος κ.λ.π. χαρακτηρίζονται από επιβλητική και έντονη φυλλώδη μορφή, άλλα έχουν χαρακτηριστικά μπλε λουλούδια, άρωμα ευχάριστο. Αντίστοιχα υπάρχουν και εις το ορυκτό βασίλειο, όπου το χρώμα τους είναι γαλάζιο και ιώδες (περίεργο κόκκινο) μερικά εξ αυτών είναι : το σμαράγδι, ο αμέθυστος, το τυρκουάζ, το ζαφείρι κ.λ.π. αυτά ευνοούν τους Τοξότες και ζώδια που έχουν εις σημαντικούς οίκους τον Δία.
  Φυτά του Άρεως, όπως : πικροδάφνη, λυγαριά, σκόρδο, αλόη, αριά, άρνικα, γεντιανή, κέδρος, Τσουκνίδα, κ.λ.π. χαρακτηρίζονται από σκούρα μορφή με αγκάθια, άνθη κόκκινα έως πορτοκαλί, τα αρώματά του δεν είναι ευχάριστα, η γεύση του συνήθως είναι πικρή. Αντίστοιχα υπάρχουν και εις το ορυκτό βασίλειο, όπου το χρώμα τους είναι πορτοκαλί, έως κόκκινο, μερικά εξ αυτών είναι : γρανάτης, αιματίτης, μαγνητίτης, όνυχας, ροδοχρωσίτης, ροδονίτης, σαρδόνυχας, αυτά ευνοούν τους Κριούς και ζώδια που έχουν εις σημαντικούς οίκους τον Άρη.
  Φυτά της Αφροδίτης, όπως : μανώλια, αλτέα, καλαμίνθη, ορχιδέα, πεντάνευρα, πριμούλες, μαντζουράνα, σαπωνάρια, λουμπάγκο, φιλάδελφος, αγάπανθος, μολώχα κ.λ.π. χαρακτηρίζονται από χαριτωμένη μορφή, με αρώματα των λουλουδιών τους ευχάριστο σε χρώματα ρόζ ή και γαλάζια και τα φύλλα τους με απαλή υφή. Αντίστοιχα υπάρχουν και εις το ορυκτό βασίλειο, όπου το χρώμα τους είναι γαλάζιο και ρόζ, μερικά εξ αυτών είναι : λάπις λάζουλη, κοράλλια, χρυσοπράσιο, σμαράγδι, νεφρίτης, μαλακίτης, ολιβίνης, κ.λ.π. αυτά ευνοούν τους Ταύρους και τους Ζυγούς και ζώδια που έχουν εις σημαντικούς οίκους την Αφροδίτη.
   Φυτά του Ερμή, όπως : άκορος, μυγκέ, δελφίνιο, μάραθος, γλυκόριζα, ελένιο, λεβαντίνη, λομπέλια, μαρούβιο, θυμάρι, βερβένα, ακακία κ.λ.π. χαρακτηρίζονται από χρώματα διάφορα είναι μικροκαμωμένα με μικρά φύλλα, ελαφριά αρώματα, αυξάνονται γρήγορα και έχουν ανθοφορία μεγάλη. Αντίστοιχα υπάρχουν και εις το ορυκτό βασίλειο, όπου το χρώμα τους είναι προς το καφέ μερικά εξ αυτών είναι : αχάτης καφέ, οπάλιο, ίασπις, βίρηλλος, καρνεόλιο, αβαντουρίνη, κ.λ.π. αυτά ευνοούν Παρθένους και Δίδυμους και ζώδια που έχουν σε σημαντικούς οίκους τον Ερμή.
  Φυτά του Ουρανού, όπως : αψιθιά, μπελαντόνα, ινδική κάνναβις, αρκουδοπόδαρο, πολύγωνο, ρανούγκουλος, στραμώνιο, κ.λ.π. χαρακτηρίζονται από ιδιόρρυθμο γενική μορφή, χρώματα κόκκινα, άσχημο άρωμα εις τα άνθη, φύλλα κολλώδη και τριχωτά. Αντίστοιχα υπάρχουν και εις το ορυκτό βασίλειο, όπου το χρώμα τους είναι μουντό, μερικά εξ αυτών είναι : καπνιάς λίθος, αιθαλόχρους, γαλάζιο ζαφείρι, αμαζονίτης, κ.λ.π. αυτά ευνοούν τους Υδροχόους και ζώδια που έχουν σε σημαντικούς οίκους τον Ουρανό.   
 Φυτά του Ποσειδώνος, όπως : αλμυρίκη, φύκια, υποσκιάσμος, δρακοντιά, κάνναβις σατίβα, μήκων η υπνοφόρος, κ.λ.π. χαρακτηρίζονται πράσινο λαδί χρώμα, άρωμα ελαφρώς ναρκωτικό, γεύση αλμυρή και αναπτύσσονται αργά. Αντίστοιχα υπάρχουν και εις το ορυκτό βασίλειο, όπου μερικά εξ αυτών είναι : κεχριμπάρι, ιδιδόλιθος, όστρακα, γλαύκινος, κ.λ.π. αυτά ευνοούν τους Ιχθείς και ζώδια που έχουν σε σημαντικούς οίκους τον Ποσειδώνα.
  Φυτά του Κρόνου, όπως : κυπαρίσσια, λέυλαντ, ιτιές κλαίουσες, ακόνιτος, κώνειο, ελλέβορος, μανδραγόρας, μουσμουλιά, φιδόριζα, ταξός ο ραγοφόρος, βερμπάσκο, τοξικόδενδρο, φλώμος, μανιτάρια, κ.λ.π. χαρακτηρίζονται από μορφή θλιβερή, πράσινο σκούρο, άρωμα άσχημο, γεύση πικρή, αυξάνονται αργά, δεν αγαπούν το φως και πολλά από αυτά είναι σύμβολα νεκρικά. Αντίστοιχα υπάρχουν και εις το ορυκτό βασίλειο, όπως είναι ο μελανίτης, μαύρος όνυχας, μαύρος αχάτης, μάρμαρο, γρανίτης, γαγάτης, μαργαριτάρια μαύρα, μαύρα κοράλλια, διαμάντια, μαύρα διαμάντια, κ.λ.π. αυτά υποτίθεται ευνοούν τους Αιγόκερους αλλά συνιστώνται να μην χρησιμοποιηθούν για κανένα λόγο διότι είναι γεμάτα κακό και άρνηση.
  Ένας μυημένος εις την αστρολογία και μόνο μπορεί να προτείνει κάτι θετικό για κάθε τύπο ζωδίου, χρησιμοποιώντας την θετική ενέργεια φυτών ή ορυκτών. Ανασταίνοντας έτσι αυτό που έκαμαν οι πρόγονοί μας τρόπο ζωής χρησιμοποιώντας τα θετικά φυτά και δένδρα εις το χώρο που λάτρευαν το θείο (ιερά άλση) και εκεί όπου κατοικούσαν, το σπίτι τους και τον κήπο τους.
Άρθρο του συγγραφέως Ομήρου Ερμείδη 
Η Μεταφυσική επιβεβαιώνεται σήμερα μέσα από την επιστμη της Γεωπαθολογίας, εις την Ελλάδα υπάρχει εις το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.450

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου