Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Η εναλλακτική αντιμετώπιση των Αλλεργιών -της Βασιλικής Τζουράκη - Alternative treatment of Allergies - Vasiliki Tzouraki - there is a translator on the website


Αν τα κλασικά αντισταμινικά σου φέρνουν νήστα, ατονία και σου κόβουν τη διάθεση για σεξ, μπορείς να δοκιμάσεις μια από τις πιο ήπιες μεθόδους αντιμετώπισης της αλλεργίας σου, που μπορεί να περιορίσει τα συμπτώματα χωρίς ενοχλητικές παρενέργειες.

  Μάλιστα η εναλλακτική ιατρική έχει ιδιαίτερα καλά αποτελέσματα στον τομέα των αλλεργιών, γιατί αναζητά και αντιμετωπίζει με ολιστικό τρόπο τα αίτια που αποσυντονίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δημιουργώντας την αλλεργία.
Τα αλλεργικά φαινόμενα είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πολλά επίπεδα, από την ψυχολογία μέχρι τη διατροφή, με αφετηρία την ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού.
Ασφαλής και για τα παιδιά Εξαιτίας του επιβαρημένου περιβάλλοντος όπου τα μεγαλώνουν σήμερα, ένα στα 8 παιδιά εκδηλώνει κάθε είδους φανερές και συγκεκαλυμμένες αλλεργίες, από δερματίτιδες και άσθμα μέχρι πιο παραπλανητικά συμπτώματα: πονοκέφαλο, ατονία, μυϊκούς πόνους, χρόνια κόπωση, ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα, νεανική αρθρίτιδα, επίμονες μολύνσεις του αναπνευστικού και το περίφημο σύνδρομο υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής, με κυκλοθυμία, επιθετικότητα και αδυναμία συγκέντρωσης.
  Υπό αυτές τις συνθήκες πιθανόν πολλοί γονείς να προτιμούσαν μια λιγότερο «φαρμακευτική» αντιμετώπιση των αλλεργικών συμπτωμάτων για τα παιδιά τους όπως άλλωστε και πολλοί ενήλικοι για τους ίδιους. Να λοιπόν οι επιλογές που προσφέρει η εναλλακτική ιατρική.
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
Εξατομικευμένη θεραπεία. Οι αλλεργίες είναι ένα από τα πεδία όπου η ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες. Οι θεραπείες είναι πάντα εξατομικευμένες και ο ειδικός κρίνει βάσει της ολοκληρωμένης εικόνας του ατόμου (από σωματική και ψυχολογική πλευρά) ποιο είναι το κατάλληλο ομοιοπαθητικό σκεύασμα:
Natrum mur.για αλλεργίες που εκδηλώνονται με πονοκεφάλους και μυρμήγκιασμα στα χείλη, τη μύτη και τη γλώσσα.
Kali bichrom, pulsatilla για ιγμορίτιδες.
Euphrasia, argentums nit., aconitum για αλλεργικές επιπεφυκίτιδες.
Hepar sylph, fraphites, calca-rea, sulphur για βλεφαρίτιδες.
Graphites, sul-phur για εκζέματα.
Graphites, petroleum, sul-phur, rhus tox., alumina, arsenicum, psorinum για δερματίτιδες.
Apis mel, urtica για κνίδωση.
ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
Το θεραπευτικό τσίμπημα. Αποκαθιστώντας την ανεμπόδιστη κυκλοφορία της ενέργειας στο σώμα, ο βελονισμός έχει εφαρμογές σε όλους τους τομείς της ιατρικής. Η αποτελεσματική δράση του έχει αποδειχτεί από πολυάριθμες έρευνες. Ανάμεσα στις ενδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το βελονισμό, ως ιατρική πρακτική, περιλαμβάνονται το αλλεργικό βρογχικό άσθμα, το παιδικό άσθμα, οι αλλεργικές ρινίτιδες και ιγμορίτιδες, οι δερματικές παθήσεις, τα αλλεργικά εκζέματα και εξανθήματα. Ιδιαίτερα, η παραλλαγή του που εφαρμόζεται στο πτερύγιο του αφτιού, ή ωτοβελονισμός όπως λεγεται επιστημονικά, έχει επίσης αποτελέσματα σε διάφορες περιπτώσεις, όπως ο αλλεργικός κατάρρους (συνάχι).
ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Το μυστικό στις συχνότητες. Η μέθοδος βασίζεται στην τροποποίηση και την αποκατάσταση των ενεργειακών ταλαντώσεων των κυττάρων του σώματος με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, που διοχετεύουν τις κατάλληλες συχνότητες. Όσο πολύπλοκο κι αν ακούγεται, η διαδικασία είναι σύντομη, ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες.
Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε όλες τις μορφές αλλεργικών αντιδράσεων, οξείες ή χρόνιες, που προκαλούν δερματικές, αναπνευστικές ή γαστρεντερικές διαταραχές. Άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από χρόνια ιγμορίτιδα, χρόνια ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα, σπαστική κολίτιδα, ακόμα κι από φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, όπως η νόσος του Crohn, μπορούν να βρουν το αίτιο των συμπτωμάτων τους και να ανακουφιστούν μόνιμα.
Άλλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι, εκτός από θεραπεία, το ίδιο μηχάνημα μπορεί να κάνει και διάγνωση, ώστε να εντοπίσει όχι μόνο τα συστήματα του οργανισμού που έχουν πρόβλημα, αλλά και τις ουσίες εκείνες (τρόφιμα, σκόνη, γύρη κ.λπ.) που προκαλούν τις αλλεργίες.
ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Θαυματουργά βότανα. Τόσο η δυτική όσο και η κινέζικη βοτανοθεραπεία έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την ευαισθησία του ατόμου στους αλλεργιογόνους παράγοντες και να αμβλύνουν τα συμπτώματα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας και στη γενικότερα καλή λειτουργία του. Μερικά από τα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν:
Η εχινάτσια, που έχει δράση φυσικού αντιβιοτικού και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Λαμβάνεται ως αφέψημα ή μητρικό βάμμα.
Το χαμομήλι και το δεντρολίβανο (για το δέρμα),
Ο σαμπούκος
Η αχιλλαία
Η σκόνη τζίνσενγκ μέσα στα αφεψήματα για τον περιορισμό της αλλεργικής αντίδρασης
Το μέλι: μια κουταλιά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, όπου θα προσθέσετε και δυο κουταλιές μηλόξιδο.
Το σκόρδο και η αγγελική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Το μυστικό στις δονήσεις
Βασίζεται στις δονήσεις που εκπέμπουν τα χρώματα και έχουν θεραπευτική δράση σε διάφορα προβλήματα. Ανάμεσά τους και οι αλλεργίες. Η «εφαρμογή» του κατάλληλου χρώματος γίνεται με παραμονή κάτω από ειδικές χρωματιστές λάμπες, με beamer light (ένα εργαλείο σαν στιλό με χρωματιστό λαμπάκι στην άκρη που εφαρμόζεται στους ενεργειακούς μεσημβρινούς) και με χρωματιστά υφάσματα. Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, ενίοτε και του πορτοκαλί ή του παλ ροζ.
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ
Διαγνωστικά τεστΠρόκειται για ένα συνδυασμό δυτικής τεχνολογίας με ανατολίτικες ενεργειακές θεωρίες. Επιτρέπει με μια σειρά από απλά μυϊκά τεστ που μπορούν να διαγνώσουν όχι μόνο τα διάφορα προβλήματα υγείας, αλλά και τους παράγοντες που μπορεί να προκαλούν στο άτομο αλλεργία ή δυσανεξία. Από εκεί και πέρα ο θεραπευτής συστήνει τους τρόπους αντιμετώπισης.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Κάντε την τροφή φάρμακο Η διατροφική θεραπεία είναι ένα ακόμη σημαντικό όπλο απέναντι στις αλλεργίες. Η αποφυγή των εξακριβωμένα αλλεργιογόνων τροφών (αβγά, θαλασσινά, φράουλες ή οτιδήποτε άλλο) είναι η προφανής αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης. Όμως πέρα από τις τροφικές αλλεργίες, η κατάλληλη προσαρμογή της διατροφής μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά και σε άλλες μορφές αλλεργίας.
Ο ειδικός αλλεργιολόγος μπορεί να συστήσει μείωση των όξινων και αύξηση των αλκαλικών τροφών, αφού ρυθμίζοντας το pH του οργανισμού βελτιώνονται και οι δυνατότητες αυτοΐασης του.
Μια άλλη διατροφική προσέγγιση βασίζεται στη «δίαιτα των συνδυασμών», την οποία δημιούργησε ο Αμερικανός γιατρός Γουίλιαμ Χέι και που βασίζεται στους ακόλουθους κανόνες:
Οι συμπυκνωμένες πρωτεΐνες (κρέας, ψάρια, πουλερικά, τυριά) και τα ξινά φρούτα (πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια, γκρέιπφρουτ) δεν τρώγονται στο ίδιο γεύμα με τα συμπυκνωμένα άμυλα (ψωμί, πατάτες, κ.λπ.) και τα σάκχαρα.
Λαχανικά, σαλατικά και φρούτα αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των γευμάτων.
Οι συμπυκνωμένες πρωτεΐνες και τα συμπυκνωμένα άμυλα καταναλώνονται με μέτρο.
Επιτρέπονται μόνο σιτηρά ολικής αλέσεως, αναποφλοίωτο ρύζι και γενικά μη επεξεργασμένες τροφές, ενώ απαγορεύονται το λευκό αλεύρι, η λευκή ζάχαρη, τα επεξεργασμένα λίπη και όλα τα τρόφιμα που τα περιέχουν.
από τη Βασιλική Τζουράκη
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.2672

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου