Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Η αρχαιότερη πόλη στη Ρωσσία είναι το Κερτς - Παντικάπαιον
Οι Ρώσσοι επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι η πόλη Κέρτς (Керчь) δικαιούται να λάβει το τίτλο της «αρχαιότερης πόλης στη Ρωσσία».


Αυτό ανέφερε στο «Ράδιο Σπούτνικ» η υπουργός Πολιτισμού της Κριμαίας, Αρίνα Νοβοσέλσκαγια.

«Η αρχαιότερη πόλη της Ρωσσίας- το Κέρτς- έχει αποδειχθεί από τους επιστήμονές μας ότι είναι τουλάχιστον 500 χρόνια παλαιότερη από την πόλη Ντερμπέντ (Дербент) του Καυκάσου.

Το Παντικάπαιον βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Μιθριδάτη (Κερτς).

Η διευθύντρια της Ιστορικής και Πολιτικής Παρακαταθήκης του Κερτς,  Τατιάνα Ουμρίχινα ανέφερε ότι η ηλικία του Παντικάπαιον προήλθε κυρίως από τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως.

Αυτό επιβεβαιώνεται από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσσικής Ακαδημίας Επιστημών και το Εθνικό Μουσείο Καλών Τεχνών «Πούσκιν».

Το Κερτς (Παντικάπαιον) ως η πιο αρχαία πόλη της Ρωσσίας θα γίνει πόλος έλξης πρόσθετων ρευμάτων τουριστών, ιδίως, μετά την κατασκευή της γέφυρας επί του Στενού Κερτς.

Το Παντικάπαιον βρίσκεται στην ανατολική Ταυρική Χερσόνησο (Κριμαία), στο στενό του Κερτς. Στο τέλος του Ζ΄ αιώνα π.Χ. οι Έλληνες ίδρυσαν στην περιοχή όπου βρίσκεται η σύγχρονη πόλη του Κερτς,  το Παντικάπαιον.

Η αρχαία πόλη είχε γίνει εμπορικό κέντρο  και είχε συνδέσεις με την Ελλάδα και τις χώρες του Ευξείνου Πόντου.  Κατά την ακμή της υπήρξε πολιτικό, πολιτιστικό και βιοτεχνικό κέντρο και έκοβε δικό της νόμισμα (φωτό).


Πηγή: «Российской газеты»
--
 © mikres-ekdoseis- Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr


http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου