Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ανακαλύφθηκαν αγάλματα ιερέων ηλικίας 33 αιώνων στην Αίγυπτο !! ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ


Κάιρο 
  Το υπουργείο των Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι η γαλλική αρχαιολογική αποστολή που διενεργεί έρευνες νότια της πόλης του Λούξορ έχει ανακαλύψει αγάλματα ανώτατων ιερέων και μελών ενός ναού, που ανάγονται στην εποχή της 19ης δυναστείας των Ραμσή, ηλικίας 3.300 ετών. 

  Ο επικεφαλής των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Αμπντέλ Μακσούντ σε δηλώσεις του στο Κάιρο είπε ότι η αρχαιολογική αποστολή του Γαλλικού Ινστιτούτου αρχαιολογίας Ανατολής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, κατά την έρευνα τους στους ναούς του Λούξορ ανακάλυψαν δύο αγάλματα σε ναό στην πόλη Armant, που είναι γνωστή από τους Έλληνες ως «Ερμωνθίδα» [ἡ Ἑρμωνθίς], 25 χιλιόμετρα νότια του Λούξορ, όπου ήταν η πρωτεύουσα της Αιγύπτου την εποχή της αυτοκρατορίας. 
  Το ένα άγαλμα είναι ενός ιερέα, που εμφανίζεται καθιστός με στολή της ιεροσύνης προσφέροντας δώρα και φέρει μια επιγραφή που μαρτυρά τον όνομα και τη λειτουργία του εικονιζόμενου , το άλλο άγαλμα παρουσιάζει μια γυναίκα να προσφέρει δώρα και να έχει στα χέρια της σκεύη τελετών. 
  Τα νέα ευρήματα θα αναλυθούν από τους αρχαιολόγους, αναφέρει το αραβικό κείμενο. 




http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου