Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Ο Μινωϊκός Μικροκέφαλος - ΤΟΥ Άρη Πουλιανού


Το κρανίο ενός μικροκέφαλου ανακαλύφθηκε στις μινωικές ανασκαφές του Ζάκρου. Ανήκε σε άνδρα 20 ετών, πιθανότατα της μινωικής δυναστείας και ο όγκος του εγκεφάλου του δεν ξεπερνούσε τα 530 κ.εκ. Αυτή η γενετική απόκλιση οφείλεται σε μακρά απομόνωση και ενδογαμία των Μινωϊτών. 

  Έτσι ούτε οι Κρήτες, αλλ' ούτε η μινωική δυναστεία μετανάστευσαν από κάπου αλλού, παρά είναι προϊόν τοπικής εξελίξεως.
  Η φυγάδευσή του στη Βιέννη το 1971 με το πρόσχημα της μελέτης θεωρήθηκε από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος ως αντιεπιστημονική και παράνομη. Μπροστά στην αδιαφορία που είχε επιδείξει επί σειρά ετών το «ΥΠ.ΠΟ» για τον επαναπατρισμό του, δεν υπήρχε άλλος τρόπος  από την προσφυγή στην ελληνική Δικαιοσύνη. Τελικά την άνοιξη του 1997 αυτό έγινε κατορθωτό και στεγάζεται από τότε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πηγή: www.a.e.e.grηγή :   https://anemourion.blogspot.gr/2017/05/blog-post_245.html
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου