Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Το άγαλμα της Θεάς Κυβέλης στον Πόντο (φωτό) προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες !!Η ανακάλυψη, που έγινε από 25μελή ομάδα αρχαιολόγων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής Δρ Σουλεϊμάν Γιουτζέλ Σενγιούρτ (Süleyman Yücel Şenyurt ), την περασμένη εβδομάδα (8 Σεπτεμβρίου 2016), προκάλεσε το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών που έσπευσαν να δουν ιδίοις όμμασι το ανέπαφο άγαλμα της Θεάς Κυβέλης που χρονολογείται στα 2. 100 έτη. 

  Σύμφωνα με τον Σενγιούρτ, που διδάσκει στο τμήμα Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Γκαζί (Gazi Üniversitesi) το άγαλμα της Θεάς Κυβέλης που κάθεται στο θρόνο της , έχει ύψος 110 εκατοστά και βάρους περίπου 200 κιλά. 


  Η τοποθέτηση του αγάλματος είναι σε περίοπτη θέση και για πάει κανείς σε αυτό έπρεπε να ανέβει 300 σκαλοπάτια, γράφει χαρακτηριστικά η ‘Χουριέτ’ 


  Ο δήμαρχος των Κοτυώρων, Ενβέρ Γιλμάζ, έγραψε στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε η ανακάλυψη του αγάλματος της Μητέρας των Θεών Κυβέλης, 

περίπου 10 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν τα κάστρο, δηλαδή σε λιγότερο από μία εβδομάδα. 

  Ο δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το σπάνιο άγαλμα της Θεάς Κυβέλης θα γίνει πόλος έλξης επισκεπτών στην περιοχή. 


 
  http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου