Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Σαμψούντα, ανακαλύφθησαν Ελληνιστικοί τάφοι 2.300 ετών !!!


Στην Σαμψούντα του Πόντου, στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στο ανάχωμα Ικίζ Τεπέ, στην περιοχή της Μπάφρας, ανακαλύφθηκαν μνημεία ελληνιστικής εποχής και εικάζεται ότι πρόκειται για βασιλικούς ή κυβερνητικούς τάφους. 

  Η σωστική ανασκαφή έγινε από τον καθηγητή Δρ Οντέρ Μπιλγκί, ο οποίος δήλωσε ότι οι ελληνιστικοί τάφοι έχουν συληθεί παλαιότερα από αρχαιοκάπηλους. 
  Το ανάχωμα είχε χρησιμοποιηθεί για ενταφιασμό σημαντικών προσώπων αφού το ταφικό μνημείο είναι μεγάλο και έχει δημιουργηθεί με τεχνική δημιουργώντας την εντύπωση επισκέψιμου χώρου. 
  Στο ταφικό μνημείο του αναχώματος εντοπίστηκαν χρυσά νομίσματα που δηλώνουν τον πλούτο των ανθρώπων που ενταφιάσθηκαν. 
  «Τα νομίσματα έχουν χρονολογηθεί περί το 280 π.Χ. και έχουν κοπεί στην Κωνσταντινούπολη, που εκείνη την εποχή η πόλη ονομαζόταν Βυζάντιο και έχουν το όνομα του βασιλιά. 
Στη μία όψη υπάρχει η κεφαλή της θεάς Αρτέμιδος και στην άλλη είναι ο Μέγας Αλέξανδρος. 

  Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τάφους βασιλικούς ή κυβερνητών. Πάντως, το ταφικό μνημείο είναι μεγάλο, έχει έναν θολωτό διάδρομο, υπάρχουν δύο δωμάτια για τον ενταφιασμό, τα οποία έχουν χτισθεί με λίθινα στοιχεία στα οποία είχε διαπεραστεί μολύβι», είπε ο Τούρκος αρχαιολόγος. 

  Ο Δρ Οντέρ Μπιλγκί πρόσθεσε ότι το ταφικό μνημείο θα ενταχθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης του υπουργείου Τουρισμού ώστε να αποκατασταθεί και θα καλυφθεί με μια γυάλινη οροφή, ώστε να προφυλαχθεί από τα καιρικά φαινόμενα. Το συνολικό κόστος, όπως εκτίμησε, θα ανέλθει στα 150 χιλιάδες τουρκικές λίρες. 

  «Ανακαλύφθηκαν στην περιοχή και άλλοι τάφοι, όχι όμως τόσο πλούσιοι και τόσο καλά διατηρημένοι», είπε ο Τούρκος αρχαιολόγος. -- 


 
  http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου