Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων με ψήφισμα του κοινοβουλίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας και της Νοτίου Αυστραλίας - ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΕΙΔΗ




Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων με ψήφισμα του  κοινοβουλίου της Νέας Νοτίου Ουαλίας και της Νοτίου Αυστραλίας


  Η μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία, αυτή της Νέας Νοτίου Ουαλίας και της Νοτίου Αυστραλίας με ψήφισμα του κοινοβουλίου της αναγνώρισε την γενοκτονία Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων από την Οθωμανική αυτοκρατορία.
  Με αποτέλεσμα η τουρκική κυβέρνηση, δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου απείλησε τους Αυστραλούς πολιτικούς ότι «πλαστογραφούν την ιστορία» και δεν θα τους επιτρέψει να παραστούν στις εκδηλώσεις για την εκατοστή επέτειο της Καλλιπόλεως που θα γίνουν το 2015 στην Τουρκία.
  Το τουρκικό υπουργείο, ανακοίνωσε ότι το σχετικό ψήφισμα είναι γεμάτο «ανακρίβειες» και «υπερβολές» και υιοθετήθηκε χωρίς κανένα έλεγχο. «Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τις θερμές σχέσεις Αυστραλίας και Τουρκίας». Η πρόξενος της Τουρκίας στην Αυστραλία, Γκουλσερέν Σελίκ, έγραψε στο κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας επιστολή, στην οποία τονίζεται ότι «η Αυστραλία δεν έχει να κερδίσει τίποτα διατηρώντας ζωντανά αμφιλεγόμενα ιστορικά γεγονότα και μεταφέροντάς τα σε μέρη που δεν έχουν καμμιά θέση». Η οποία έκανε λόγο και για άρνηση χορηγήσεως βίζας σε Αυστραλούς πολιτικούς. Όπου δέχθηκε τα πυρά Αυστραλών πολιτικών όπως του κ. Οφάρελ και πολλών άλλων.
Ο ιερέας και βουλευτής Φρεντ Νάιλ υποστήριξε ότι οι γενοκτονίες δεν έγιναν από τη σύγχρονη Τουρκία, αλλά από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και επικαλέστηκε τον Αυστραλό ιστορικό Τζέφρι Ρόμπερτσον ο οποίος με την μελέτη του απόδειξε πως όντως έγινε γενοκτονία.
«Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ», συμπλήρωσε, «έκανε λόγο για ολοκαύτωμα προσχεδιασμένο και εκτελεσμένο για πολιτικούς λόγους». Συμπλήρωσε λέγοντας πως και Τούρκοι ιστορικοί και πανεπιστημιακοί αλλά και πνευματικοί άνθρωποι όπως ο Τάνερ Ακάμ και ο Ορχάν Παμούκ ζητούν την αναγνώριση των γενοκτονίας. «Δεν καταλαβαίνω, λοιπόν, γιατί η τοποθέτησή μου χαρακτηρίστηκε ομιλία μίσους», διερωτήθηκε ο Αυστραλός πολιτικός.
  Τέλος αναφέρθηκε εις τους Αυστραλούς οι οποίοι το 1915 πολέμησαν στην Καλλίπολη, και  πιάστηκαν αιχμάλωτοι όπου έπειτα μεταφέρθηκαν στην Ανατολία, το Σινά και τη Μεσοποταμία, υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της γενοκτονίας και αυτό είναι καταγεγραμμένο και τα ντοκουμέντα αυτά υπάρχουν στο Αυστραλιανό Πολεμικό Μουσείο.
  Ο Φρέντ Νάιλ κατέληξε λέγοντας : Για μας, «δεν είναι απλά θέμα ιστορίας. Αλλά είναι υποχρέωση μας απέναντι στα θύματα, τους απογόνους τους αλλά και δια την υπεράσπιση του  διεθνούς δικαίου. Γι αυτό μέχρι να αναγνωριστούν αυτές οι γενοκτονίες δεν θα ησυχάσουμε».
  Ο διευθυντής του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ολοκαυτώματος και Μελετών Γενοκτονίας,  καθηγητής Κόλιν Τζατζ, συμπλήρωσε : «Το 99% όλων των ιστορικών, παγκοσμίως, που έχουν μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα συμφωνούν πως έγινε γενοκτονία. Το ένα τοις εκατό αυτών που διαφωνούν είναι ιστορικοί που έκαναν έρευνες με εντολή και χρήματα της Τουρκίας. Δεν είναι αξιόπιστοι».
  Και πρόσθεσε ότι σωστά έπραξαν οι βουλευτές της Νότιας Αυστραλίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας και αναγνώρισαν τη γενοκτονία, τονίζοντας ότι «αυτό αποτελεί ηθική υποχρέωση της Αυστραλίας».
  Και κλείνοντας είπε ο καθηγητής Τζατζ :  ότι η Τουρκία είναι αυτή που πρέπει να απαντήσει και στο ερώτημα περί «παραχαράξεως της ιστορίας». «Γιατί να θέλει η Αυστραλία να παραχαράξει την τουρκική ιστορία; Το επιχείρημά της Τουρκίας δεν στέκει».
[η ανακοίνωση της αναγνωρίσεως της γενοκτονίας Ελλήνων Αρμενίων και Ασσυρίων από το κοινοβούλιο της Νοτίου Αυστραλίας και της Νέας Νοτίου Ουαλίας από ΑΠΕ – ΑΜΠ την ιστοσελίδα της Αρμενικής κοινότητος :
http://www........................................gr.....................
και το τμήμα ειδήσεων του ......................gr :
http://www.............................................................]

[η βιβλιογραφία αποκρύπτεται μέχρι κυκλοφορίας του βιβλίου του συγγραφέως, διότι αντιγράφονται τα άρθρα του άνευ αναφοράς εις το όνομά του]

Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως  Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον του χθες» υπότιτλο «Ηρωολόγιον Αγιολόγιον» υπό έκδοσιν τέλος 2016.

http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου