Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Γιατί ο χριστιανισμός απορρίπτει τους Βουδιστές και τους Ινδούς ως «άπιστους» αλλά ο μεγαλύτερος άγιος τους είναι ο Άγιος Μένανδρος, είναι θεός εις τους Ινδούς, ο οποίος είναι ένας Έλληνας από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εις το βασίλειο της Βακτριανής ; ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΕΙΔΗ

MenandrosCoin








Γιατί ο χριστιανισμός απορρίπτει τους Βουδιστές και τους Ινδούς ως «άπιστους» αλλά ο μεγαλύτερος άγιος τους είναι ο Άγιος Μένανδρος, είναι θεός εις τους Ινδούς, ο οποίος είναι ένας Έλληνας από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εις το βασίλειο της Βακτριανής ; 







Ένας από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος πάντρεψε τον βακτριανό ή άλλως ινδικό πολιτισμό, με τον ελληνικό, τον ονομαζόμενο. ελληνοβακτριανό ή ελληνοϊνδικό πολιτισμό. Το ελληνικό κράτος της Βακτρίας επεκτάθηκε κατά τη βασιλεία του Ευθύδημος και του Δημήτριου του Α΄ .

 Το ιππικό του Ευθυμήδου έφθασε ως το Σιν-Κιάνγκ. Πόλεις ελληνικές χτίζονται σε όλη την περιοχή, όπως η Αντιόχεια της Μαργιανής, η Αντιόχεια της Σκυθίας, η Θήρα, το Άργος, η Ευκρατίδεια, η Δημητριάδα, η Νίκαια, η Πευκαιλεώτιδα, η Αστερουσία, τα Δαίδαλα και πολλές άλλες. Για πρώτη φορά οι Έλληνες απεικονίζουν γλυπτικά και ζωγραφικά το Βούδα, κάτι που δεν εγίνετο μέχρι τότε, απεικονίζοντάς τον με απολλώνια στοιχεία. Η σχολή της Γανδαρίδος (της Ελλάδος της Ανατολής) εξαπλώνει την ελληνιστική γλυπτική  μέσω  του  Σιν-Κιάνγκ σε όλη την Άπω Ανατολή και μέσω της Ινδίας μέχρι της Κεϋλάνης (σήμερα Σρι - Λάνκα) .

    Οι Έλληνες μυούνται μυστικά στο βουδισμό. Και σαν ιεραπόστολοι, τον εξαπλώνουν, αφού του προσθέτουν ένα σωρό νέα φιλοσοφικά στοιχεία, σ΄ όλη την Ινδία μέχρι την Κεϋλάνη.

   Ο Μένανδρος ο Μέγας, βασιλέας της Πενταποταμίας δημιουργεί μια τεράστια αυτοκρατορία παίρνει τα Μάδουρα (δίπλα στο σημερινό Δελχί) και καταλαμβάνει μετά από θρυλική πολιορκία τα Παλλίβοθρα στον Γάγγη.

  Οι επιτυχίες  του θα μείνουν αξέχαστες στους Ινδούς, που τον θεωρούν Θεό, και οι βουδιστές τον αγιοποιούν (Millinda). Είναι γεγονός ότι οι Έλληνες είναι η κυρίαρχη ελίτ στην περιοχή. Επιβάλλονται χάρη στον πολιτισμό τους και χάρη στο ότι οικειοποιούνται τον βουδισμό (επαναστατική θεωρία για την εποχή) που μέχρι τότε ήταν υπό διωγμό γιατί χτυπούσε το ταξικό ινδικό σύστημα του χωρισμού σε 4 κάστες (τάξεις ανθρώπων). Για τους Έλληνες αυτό το σύστημα ήταν αδιανόητο, γι αυτούς υπήρχαν μόνο οι ελεύθεροι και οι δούλοι, κάτι που τους έκανε να δεχθούν και να κατανοήσουν το Βουδισμό περισσότερο από τον τετρακαστικό Ινδουϊσμό με τα άπειρα  ταμπού του (οι Έλληνες εξοργίζονταν όταν άκουγαν για ταμπού). Η υιοθέτηση του Βουδισμού λοιπόν και η  διάνθισή του με νέα στοιχεία όπως η ειδωλική αναπαράσταση του Βούδα και οι πλατωνικοί διάλογοι (οι διάλογοι Millindapunha του Μένανδρου είναι καθαρά πλατωνικοί)  που τον έκαναν πιο κατανοητό στους Ινδούς και ταυτόχρονα πιο επιβλητικό, ήταν αυτά που κράτησαν τους Έλληνες στην εξουσία.

  Ένας Ταϋλανδέζικος μύθος λέγει : ότι το άγαλμα του Βούδα στο Μπανγκόκ της Ταϋλάνδης το έφτιαξε μαγικά ο ίδιος ο μεγάλος άγιος Millinda (Μένανδρος βασιλέας διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. (Γιώργος Αλεξάνδρου – ΤΟΤΕ αριθμός ... - έτος 1.....).

[η βιβλιογραφία αποκρύπτεται μέχρι κυκλοφορίας του βιβλίου του συγγραφέως, διότι αντιγράφονται τα άρθρα του άνευ αναφοράς εις το όνομά του]



Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως  Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον του χθες» υπότιτλο «Ηρωολόγιον Αγιολόγιον» υπό έκδοσιν τέλος 2016.



http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου