Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Δεν είναι παραχάραξη της ιστορίας η απόκρυψη ότι τα τηλεσκόπια και τα γυαλιάπροβληματικής οράσεως ειναι αρχαία ανακάλυψη !!!! ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΕΙΔΗ




Γιατί αποκρύπτεται και δεν αναγράφεται σε κανένα βιβλίο καμμίας βαθμίδος της εκπαιδεύσεως μας από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Πολιτισμού, ότι το τηλεσκόπιο και τα γυαλιά προβληματικής οράσεως, δεν είναι μια
«σύγχρονη» κατασκευή, αλλά αναφέρονται και περιγράφονται από τους Αριστοτέλη, Ευκλείδη και Στράβωνα, όπως και σε άλλους αρχαίους λαούς με αρχαιότερο τα ανασκαφικά ευρήματα των Ίνκας ηλικίας 30.000 ετών ; Δεν είναι αλλοίωση της ιστορίας, δηλαδή παραχάραξή της ;



  Ο Αριστοτέλης αναφέρει ότι οι αρχαίοι Έλληνες παρατηρούσαν τα ουράνια σώματα «μέσα από επιμήκεις σωλήνες».

  Ο Ευκλείδης ο οποίος έζησε τον 3ον αιώνα π.Χ. διατύπωσε κανόνες για την κατασκευή γυαλιών για τα μάτια προβληματικής οράσεως, δηλαδή ματογυάλια.   

  Ο Στράβωνας, ο οποίος έζησε στις αρχές της Χριστιανικής εποχής, αναφέρει το τηλεσκόπιο.  

  Μετά περιγράφθηκε τον 13ον  αιώνα από τον Ρότζερ Μπαίηκον και τον 17ον αιώνα από τον Γερμανό Ιησουΐτη Αθανάσιο Κίρτσερ, γύρω στα 1650.

  Το Βρεττανικό Μουσείο διαθέτει σήμερα ένα φακό ηλικίας 4.000 ετών, ο οποίος ευρέθηκε στα ερείπια της πόλεως Νινευί από την αγγλική αρχαιολογική σχολή, η οποία κάνει ανασκαφές στο Ιράκ από το 1845. Η Νινευή ή Νινευί ήτο η αρχαία πρωτεύουσα της Ασσυρίας [σημερινό Ιράκ], η θέση της προσδιορίζεται κοντά στη σημερινή πόλη Μοσούλη του βορείου Ιράκ, στον Τίγρη ποταμό. Μετά την κατάκτησή της από τους Βαβυλωνίους καταστράφηκε.

  Στην Παλαιστίνη ανακαλύφθηκε μια γιγαντιαία πλάκα όπως και κοίλοι καθρέπτες, οι οποίοι πρέπει να ήσαν τμήματα οπτικών οργάνων.

  Επίσης κοίλοι καθρέπτες έχουν βρεθεί στη Νότιο Αμερική, Βόρειο Αφρική και Ιράκ.

  Ο Βολιβιανός καθηγητής Μιχανόβσκυ, αστρονόμος είχε αναφέρει κατηγορηματικά, ότι οι πρόγονοι των Ίνκας είχαν τα ίδια αστεροσκοπεία και τηλεσκόπια που έχουμε εμείς σήμερα. Οι αστρονόμοι της ΝΑΣΑ πιστεύουν ότι οι άνθρωποι στα αρχαία χρόνια, πρίν από τριάντα περίπου χιλιάδες χρόνια, παρατήρησαν εκρήξεις καινοφανών αστέρων (nova), αόρατες με γυμνό μάτι.

  Ο ανωτέρω Βολιβιανός καθηγητής το 1956, ανακάλυψε στην πατρίδα του ένα λίθο καλυμμένο με αστρονομικά σχέδια. Μελετώντας τις χαράξεις, είδε κατάπληκτος, ότι αντιπροσώπευαν ένα τμήμα του ουρανίου θόλου, όπου ένας supernova (σουπερνόβα) είχε εκραγεί πριν 30.000 χρόνια, και είχε σαν αποτέλεσμα τη γέννηση του νεφελοειδούς Gam (Γκάμ)= κοπάδι φαλαινών (το σχήμα του).

  Η έκρηξη του supernova (σουπερνόβα) [όπου nova σημαίνει ο καινοφανής (καινός = νέος) αστέρας, δηλαδή ο καινούργιος εμφανής, ή άλλως νεοεμφανιζόμενος. Όπου super είναι ο υπέρ (μεγαλύτερος από το κανονικός ή συνηθισμένος)] Grab. Όπου Grab σημαίνει φαγάνα ή εκσκαφέας. Οι Ινδιάνοι λέγουν ότι «Πρίν από πολύ καιρό η ουράνια στρουθοκάμηλος κυνηγήθηκε στον ουρανό από δυό σκύλους, όπου την έπιασαν και την έφαγαν», στο κομμάτι του Ουρανίου θόλου που το ονομάζουν, «η περιοχή του ουρανίου κυνηγιού της στρουθοκαμήλου».

  Η ιστορία αναφέρεται καθαρά στην αρχαία εποχή που στην διάρκεια της ένας μεγάλος κοσμικός  κατακλυσμός τρομοκράτησε τους λαούς των Άνδεων.

  Σε καταφανή συσχέτιση μ αυτήν την ανακάλυψη, έμαθε ότι κάθε έτος, στην ακριβή τοποθεσία όπου είχε βρει το λίθο, οι ινδιάνοι πραγματοποιούσαν μια τελετουργική συνάθροιση, για να εορτάσουν ένα συμβάν που κανένας τους δεν μπορούσε να προσδιορίσει, διότι αναφέρονταν λέγοντας τα «πολύ παλαιά χρόνια».

  Ο καθηγητής Μιχανόβσκυ ανακάλυψε ότι ήτο αδύνατο να δει κάποιος το νεφελοειδές Grab με γυμνό οφθαλμό από την τοποθεσία του λίθου της ιεροτελεστίας. Αυτό τον οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι η έκρηξη του νεφελοειδούς μπορούσε να παρατηρηθεί, μόνο με τη χρήση ενός τηλεσκόπιου.

  Η θεωρία του υποστηρίζεται από απεικονίσεις σε λίθους που ανακαλύφτηκαν στην Καλιφόρνια, όπου απεικονίζεται η έκρηξη του «Υπεραστεριού», από τον οποίον προέκυψε ο νεφελοειδής του Grab.  

  Πιστοποιήθηκαν ως αστρονομικές αναπαραστάσεις, από τον Στέφεν Μαράν του Κέντρου Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ [Nasa Goddard Space Flight Center- http://www.nasa.gov/centers/goddard/home/index.html ]. Ο Ρόμπερτ Χάρρινγκτον, αστρονόμος του Ναυτικού Αστεροσκοπείου της Πολιτείας της Ουάσιγκτων, υπολόγισε με ακρίβεια μιας μοίρας τη θέση της Σελήνης, που απεικονίζεται στα σχέδια σε σχέση με το νεφελοειδή Grab και προσδιόρισε την ημερομηνία παρατηρήσεως, στις 5 Ιουλίου του 1054!

  Και συνεχίζοντας ο καθηγητής ανέφερε ότι η αυθεντικότητα των χαραγμένων λίθων των Προ- Ίνκας Ινδιάνων, δίνει την ηλικία τους, δηλαδή 30.000 ετών.

[απόσπασμα από το έργο του Ρ. Σ «.............» εκδόσεις ..., όπου υπάρχουν επίσης και εις τις ακόλουθες ιστοσελίδες και εις τα ακλολουθα βιβλία : 
[η βιβλιογραφία αποκρύπτεται διότι άρθρα μου χρησιμοποιούνταιχωρίς καμμια αναφορά οπότε μέρι κυκλοφορίας του βιβλίου η βιβλιογραφία ολόκληρη ή το μεγαλύτερο μέρος αυτής θα αποκρύπτεται ] 


Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως  Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον του χθες» υπότιτλο «Ηρωολόγιον Αγιολογιον» υπό έκδοσιν τέλος 2016


http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου