Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Η Βιβλιοθήκη του Κέλσου [Celso], εις την Έφεσο, της Μικράς Ασίας - ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ Όμηρος Ερμείδης






Φωτογραφίες από τη δημοσίευση του Gökhan Celik στην ομάδα Αrchaeology & Prehistoric & Ancient Wonders



Η Βιβλιοθήκη του Κέλσου [Celso], εις την Έφεσο, της Μικράς Ασίας ή Ανατολίας, τώρα μέρος της Τουρκίας, η οποία κτίσθηκε προς τιμήν του Tiberio Julio Celso Polemeano και η οποία ολοκληρώθηκε το έτος 135. Από τον υιό του Κέλσου, Γάιος Ιούλιος [Aquila] (πρόξενος, κατά το έτος 110),
κυβερνήτης της Ασίας κατά το έτος 115 επίσης δημοφιλής και πλούσιος.



  Η βιβλιοθήκη κτίσθηκε για την αποθήκευση των 12.000 παπύρων και να χρησιμεύσει ως ένας μνημειώδης τάφος για τον Κέλσο -  Celso.  Ήτο ασυνήθιστο κάποιος να θαφτεί σε μια βιβλιοθήκη ή ακόμη και εντός των ορίων των πόλεων, όπως ο Κέλσος..



Η ιστορία του κτιρίου είναι σημαντική ως ένα από τα λίγα απομεινάρια από αυτό που ήτο μια βιβλιοθήκη εις τους χρόνους της αρχαίας Ρώμης. Είναι επίσης ένα παράδειγμα του πώς οι δημόσιες βιβλιοθήκες χτίσθηκαν όχι μόνο εις την ίδια την Ρώμη, αλλά σε ολόκληρη την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ήτο μια μαζική αποκατάσταση, η οποία θεωρείται σήμερα ως αρκετά πιστή εις το ιστορικό κτίριο, όπου η μπροστινή πρόσοψη χρησιμεύει ως παράδειγμα της δημόσιας Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Και ακόμη χρησιμεύει ως παράδειγμα για άλλες βιβλιοθήκες χειρότερα διατηρημένες σε άλλα μέρη της τότε αυτοκρατορίας.



                           

http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου