Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Είναι τα αποξηραμένα φρούτα τόσο υγιεινά όσο τα φρέσκα;


Είναι τα αποξηραμένα φρούτα τόσο υγιεινά όσο τα φρέσκα;


Πολλοί άνθρωποι όταν θέλουν να φάνε κάποιο σνακ προτιμούν να τρώνε αποξηραμένα αντί για φρέσκα φρούτα. Σίγουρα τα αποξηραμένα φρούτα είναι μία πολύ καλύτερη επιλογή από ένα παγωτό χωνάκι αλλά είναι καλύτερη επιλογή από τα φρέσκα φρούτα; 
H απάντηση είναι η εξής: Τα αποξηραμένα φρούτα είναι το ίδιο υγιεινά αν επιλεγούν σωστά. 
Το αποξηραμένα μάνγκο, για παράδειγμα, μπορεί να ακούγονται το ίδιο νόστιμα με ένα επιδόρπιο αλλά υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Θα μπορούσαν να αποτελούν επιδόρπιο διότι έχουν επιπλέον γλυκαντικές ουσίες μέσα τους. Μπορεί αυτές να τα κάνουν πιο νόστιμα αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θα ήθελες από ένα σνακ. 
   Καλό είναι να ελέγχεις τη συσκευασία πριν αγοράσεις κάποιο αποξηραμένο φρούτο και να βεβαιώνεσαι ότι ο καρπός είναι μόνος του και δεν περιέχει συντηρητικά που διατηρούν το χρώμα του αναλοίωτο. Μπορεί να μη φαίνεται τόσο όμορφος και να δείχνει καφέ και ζαρωμένος αλλά αυτή είναι μία ένδειξη που σε βεβαιώνει ότι τα αποξηραμένα φρούτα σου δεν έχουν πρόσθετα ανθυγιεινά συστατικά. 

Πηγή: faysbook.gr
                           

http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου