Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Το 1916 οι Άγγλοι απέτυχαν να μεταφέρουν αρχαία της Αμφιπόλεως λόγω επιθέσεως Βουλγάρων και Αυστριακών, ενώ τα "κινητά αρχαία" υπάρχουν σήμερα στην Αγγλία !!!!




Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε πριν καιρό στη συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Λεφατζής, ο αρχιτέκτονας που βρίσκεται πίσω από τη σχεδιαστική αναπαράσταση του τάφου της Αμφιπόλεως.


   Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο κ.Λεφατζής, σύμφωνα με ιστορική μαρτυρία, μια βρεττανική ταξιαρχία ετοιμαζόταν το 1916 να μεταφέρει 1.000 κομμάτια από τον περίβολο, μαζί με τον Λέοντα, στο Λονδίνο.
 

Την ημέρα της μεταφοράς, όμως Αυστριακά και Βουλγαρικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην βρεττανική πομπή, με αποτέλεσμα οι φορτηγίδες να ναυαγήσουν στον Στρυμόνα και τα αρχαία μέλη να «σωθούν» στο βυθό. 
  Αρκετά όμως «κινητά αρχαία» της Αμφιπόλεως, δηλαδή αυτά τα οποία μπορούν να μεταφερθούν στα χέρια βρίσκονται ήδη σε βρεττανικά μουσεία σήμερα



           

http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου