Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο άγνωστης βασίλισσας στην Αίγυπτο



Ομάδα Τσέχων αρχαιολόγων ανακάλυψαν τάφο σε αρχαία αιγυπτιακή νεκρόπολη που ανήκει σε  φαραωνική βασίλισσα, που κυβέρνησε πριν από περίπου 4.500 χρόνια και η οποία είναι άγνωστη στους ιστορικούς, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή.


Ο τάφος βρέθηκε στο Αμπούρ Σιρ, που συχνά αποκαλείται «χώρος των λησμονημένων βασιλέων της 5ης Δυναστείας».

Ανακαλύφθηκε ένας αρχαίος βωμός του θεού Μίθρα στην Σκωτία

Ο Μίθρας σκοτώνει τον ταύρο. Ρωμαϊκό ανάγλυφο του ΙΙΙ αιώνα.

Στο Ήστ Λόθιαν της Σκωτίας, βρέθηκαν δύο λίθινοι βωμοί, οι οποίοι δημιουργήθηκαν για τη λατρεία του θεού Μίθρα. Το εύρημα ανάγεται  στους ρωμαϊκούς χρόνους.

Στη μία πλευρά της λίθινης πλάκας υπάρχει ένας γρύπας και νομίσματα.  Βρέθηκε  ένα δοχείο και ένα αγγείο όπου έριχναn τα αναθήματα. Στη λίθινη πλάκα οι αρχαιολόγοι εντόπισαν επιγραφή από την οποία συμπέραναν ότι ο βωμός ήταν αφιερωμένος  στο θεό Μίθρα.

Ο Μίθρας έχει περσο-ινδική καταγωγή, ενώ στον ελληνιστικό κόσμο ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα. Στη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν μια σεβαστή και ιδιαίτερη θεότητα. Ορισμένα λατρευτικά στοιχεία ενσωματώθηκαν αργότερα στον χριστιανισμό.

Η δεύτερη λίθινη πλάκα απεικονίζει τέσσερις γυναίκες, που συμβόλιζαν τις εποχές. Αυτό διαφαίνεται από τα καλύμματα που έχουν στα κεφάλια τους: μια μαντήλα για το χειμώνα, λουλούδια για την άνοιξη, στεφάνι από φύλλα το καλοκαίρι και  διακόσμηση σταφυλιών για το φθινόπωρο.

Δυστυχώς η επιγραφή  στο κάτω μέρος, είναι καταστραμμένη και σε εκείνο το σημείο, όπως ισχυρίζονται οι αρχαιολόγοι, θα μπορούσε να ήταν χαραγμένο το όνομα του ανθρώπου που έχτισε το βωμό (πιθανόν Ρωμαίος αυτοκράτορας) και το όνομα του θεού στον οποίον αφιερώθηκε ο βωμός.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι απεικονίσεις ήταν βαμμένες με έντονα χρώματα, κυρίως κόκκινο και κίτρινο, από τα ίχνη που βρέθηκαν στην επιγραφή.
Οι πέτρες με τις οποίες ήταν χτισμένος ο βωμός προέρχονται από την περιοχή της  πόλης Musselburgh. Πριν το σχηματισμό των χωριών,  στην περιοχή βρισκόταν ρωμαϊκό οχυρό του ΙΙ αιώνα. Οι σπάνιοι λίθοι του βωμού αυτού εντοπίστηκαν κατά τη διάνοιξη θεμελίων για τη δημιουργία ενός υπόστεγου σε γήπεδο κρίκετ.
--
ΠΗΓΗ =  

Η Γαλλία επέστρεψε 239 αρχαιολογικά αντικείμενα στην Αίγυπτο, η Ελλάδα θα διεκδικήσει δικά της από την Γαλλία ;









Κάιρο.

 

Εκπρόσωπος του  αιγυπτιακού υπουργείου Αρχαιοτήτων, δήλωσε ότι η χώρα του ανέκτησε, το βράδυ του Σαββάτου 239 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γαλλία, μία ημέρα μετά την επιστροφή άλλων 140 τεμαχίων από τις ΗΠΑ.

Ο Αιγύπτιος υπουργός αρχαιοτήτων, Μαμντούχ Ελνταμάτου, ανακοίνωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου  στο αεροδρόμιο του Καΐρου, μετά την παραλαβή των 140 αντικειμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  ότι πρόκειται να γίνει μια διεθνής διάσκεψη με τη συμμετοχή οργάνωσης  των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO), για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου των αιγυπτιακών αρχαιοτήτων, αλλά δεν καθόρισε ημερομηνία για το συνέδριο ή τον αριθμό των χωρών ή επιστημονικών ιδρυμάτων που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο συμβολισμός των πουλιών στην Ιλιάδα, του Ομήρου



Ιούλιος 2, 2014.

"Τα πουλιά στην Ιλιάδα βοηθούν τους πολεμιστές και τους βασιλείς στη λήψη δύσκολων αποφάσεων και για να ικανοποιήσουν τη βασική ανθρώπινη ανάγκη της αυτοεκτίμησης και της ασφάλειας".

Αυτό είναι το συμπέρασμα μια νέας διδακτορικής διατριβής από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ που αναλύει 35 περιπτώσεις εμφάνισης πτηνών, όπως παρουσιάζονται στην Ιλιάδα του Ομήρου.

Στο αρχαίο έπος, οι θεοί χρησιμοποιούν τα πτηνά να μεταμφιέζονται και να γίνονται πομποί μηνυμάτων για τον άνθρωπο.

Ομοίως, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα πτηνά, όπως και τα σημεία και τα σύμβολα για ερμηνεία ως προς τις προθέσεις των θεών, αλλά και των ανθρώπων, για το μέλλον.

Ως εκ τούτου, τα πουλιά έχουν ένα πολύ σημαντικό διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των ανθρώπων και των θεών τους.

«Τα πουλιά έχουν κεντρικό σκοπό στη δομή της Ιλιάδας. Συχνά εμφανίζονται σε επικίνδυνες και σημαντικές καταστάσεις του πολέμου και πριν από διενέργεια επικίνδυνων επιχειρήσεων. Λαμβάνοντας ένα θετικό μήνυμα από τους θεούς μέσω των πουλιών, οι πολεμιστές, ενισχύουν το πολεμικό τους πνεύμα και την ικανότητα για αίσια έκβαση του πολέμου και παρέχεται η αίσθηση ότι το πνεύμα του Θεού είναι μαζί τους», σημειώνει η συντάκτης της διατριβής Καρίν Γιόχανσον.

Στη διδακτορική διατριβή της, η Johansson, προσδιορίζει τα διαφορετικά είδη πουλιών που περιλαμβάνονται στην Ιλιάδα και  έχουν επιλεγεί  προσεκτικά για να ταιριάζουν στις ιδιαίτερες συνθήκες που εμφανίζονται.

Τα πιο κοινά είδη είναι ο Πετρίτης (είδος γερακιού που απαντάται σε όλη την Ελλάδα), αγριοπερίστερα των βράχων, ο χρυσαετός, αλλά και ο λεγόμενος γυπαετός, που δεν συναντάται συχνά σήμερα.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι τα πουλιά χρήζουν προσοχής στην συμπεριφορά και στα χαρακτηριστικά τους. Τα συγκεκριμένα  που επιλέγονται μεταφέρουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Αν παραμελήσουμε αυτές τις λεπτομέρειες χάνουμε πολύ σημαντικά τμήματα των μηνυμάτων», τονίζει η Karin Johansson.

Η έρευνα για τα πουλιά που αναφέρονται από τον Όμηρο είναι μοναδική, δεδομένου ότι η προηγούμενη έρευνα είχε εστιασθεί κυρίως στον συμβολισμό των λειτουργιών των πουλιών και για το πώς ένα πουλί μετασχηματίζεται σε θεό ή πρέπει να ερμηνευθεί με μεταφορική έννοια.

Στις ορνιθολογικές ταυτότητες  και συμπεριφορές καθώς και τα χαρακτηριστικά των πουλιών δεν είχε δοθεί μεγάλη προσοχή κατά το παρελθόν.

Η διατριβή της Γιόχανσον ρίχνει φως στο πώς τα πουλιά στην Ιλιάδα αμφισβητώντας  τη σύγχρονη επιστημονική διαίρεση της «φύσης» και του «πολιτισμού» και σε κάποιον βαθμό τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, δεδομένου ότι στα πουλιά αποδίδεται πέρα από την σύγχρονη ζωολογική έννοια το βαθύτερο νόημα των σημείων και των συμβόλων ταυτόχρονα.

«Εστιάζοντας την προσοχή μας στα πτηνά της Ιλιάδος, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τις βαθύτερες επιθυμίες, τα ανάγλυφα και τους φόβους των ανθρώπινων χαρακτήρων, βοηθούν, επίσης, να κατανοήσουμε πόσο βαθιά ριζωμένα είναι τα πουλιά  στην ατομική ζωή του ανθρώπου και στον τρόπο της σκέψης του.

Οι καταστάσεις και τα γεγονότα στην Ιλιάδα εστιάζονται γύρω από τον πόλεμο αλλά και τους κινδύνους στη ζωή,  και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα πουλιά είναι πολύ σημαντικά στους χαρακτήρες των ανθρώπων σε τέτοιες καταστάσεις», σημειώνει η Γιόχανσον.

--
 University of Gothenburg – summary of the thesis Karin Johansson
--

ΠΗΓΗ =   http://www.mikres-ekdoseis.gr/2014/07/blog-post.html

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Ρενό Βιβιέν, γενικός γραμματέας της βελγικής επιτροπής για τη διαγραφή χρέους στον Τρίτο Κόσμο (CADTM), λέει : «Υπό αμφισβήτηση το χρέος της Ελλάδας προς την Ευρώπη»

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgt5xpsNUyH9dwmX00Juy1gu1Ow1hAZHk5O4NHNkWBCzuhwq3azYj4aQ_vwKu_rIbFLqNExpaQgZFdUReex8QZa7g2eI1H_7_gQgmFRzv3VPSpVi_OOqyVai4RJG13QeBZwZR9ru70cISI/s1600/2015-03-18_215920.png
Υπό αμφισβήτηση θέτει την υποχρέωση της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη της ο Ρενό Βιβιέν, γενικός γραμματέας της βελγικής επιτροπής για τη διαγραφή χρέους στον Τρίτο Κόσμο (CADTM).
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του βελγικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού RTBF Info, ο Βιβιέν προτείνει στην Ελλάδα να αναστείλει τις πληρωμές, μέχρι η ελληνική επιτροπή λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους να βγάλει συμπεράσματα.

Ένα υπερόπλο του Τέσλα, για την καθυπόταξη των λαών το HAARP !!!


haarp1


HAARP – το απόλυτο ΥΠΕΡ-όπλο στο σεισμό της Ιαπωνίας
Το High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) είναι ένα ιονοσφαιρικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο το δημιούργησε η κυβέρνηση των Η.Π.Α. για λογαριασμό της πολεμικής Αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού της.
Αυτό που κάνει, είναι να εξετάζει συνεχώς την ιονόσφαιρα με σκοπό την κατανόηση και παρακολούθησή της. Η επίσημη θέση της κυβέρνησης των Η.Π.Α. είναι ότι τους βοηθάει στην ανίχνευση αγνώστων αντικειμένων στην ατμόσφαιρα (π.χ. αναγνώριση εχθρικών πυραύλων).
Οι τεράστιες εγκαταστάσεις του HARP βρίσκονται στην Αλάσκα, ενώ φωτογραφίες των μηχανημάτων που το αποτελούνε, δεν έχουν δημοσιευτεί.

Οι «Μορίες» Ελιές των Αθηνών,εδώ που φυτεύτηκε η πρώτη ελιά στον κόσμο !!!





moria elia
Οι «Μορίες » Ελιές  των Αθηνών
Η Ελιά που κατά τον Mύθο ,  φυτεύτηκε από την Αθηνά στην Ακρόπολη,  ονομαζόταν «Μορία Ελαία» και  θεωρούνταν  σαν  η πρώτη ήμερη Ελιά που  υπήρχε  στην Αθήνα  και σε όλο τον κόσμο.
Από την ιερή  ελιά της Ακρόπολης,  κατά τους θρύλους,   δημιουργήθηκαν οι δώδεκα ελιές της Ακαδημίας που αντιστοιχούσαν,  όπως λέγεται, στις δώδεκα πύλες της και από αυτές δημιουργήθηκε μετά ολόκληρο το ιερό Δάσος των Αθηνών. Όλα τα ιερά της Αθηνάς είχαν ιερές (Μορίες) ελιές  και αρκετά από αυτά περικυκλωνόταν από ελαιώνες ολόκληρους.  Προστάτης των ιερών (μορίων) ελαιών  θεωρείτο  o Δίας γιαυτό  και  υπήρχε  άγαλμα του «Μορίου Διός» μέσα στον σηκό στην Ακρόπολη.

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Περί αποξηράνσεως τροφών, για την περίπτωση ανάγκης



Για όσους δεν ξέρουν η αποξήρανσή τροφών είναι μια πολύ παλιά τεχνική, συντήρησης τροφών. Κατά την αποξήρανσή, αφαιρείτε το νερό/υγρασία που περιέχεται στην τροφή, με αποτέλεσμα, οι τροφές να συντηρούνται για μεγάλο διάστημα. Και επειδή με την σημερινή κατάσταση, όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό να στοκάρουμε τρόφιμα, η αποξήρανσή φαίνεται ως μια πολύ καλή λύση.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνος

Ένας από τους σημαντικότερους μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας διαδραματίζεται στην περιοχή μας χιλιάδες χρόνια πριν (υπολογίζεται περίπου στο 9000 π.Χ.) Ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα είναι η αρχαία Ελληνική εκδοχή του κατακλυσμού που αναφέρεται πολύ πιο μετά, σε παραδόσεις πολλών αρχαίων πολιτισμών (όπως π.χ. στην Εβραϊκή παράδοση με τον κατακλυσμό του Νώε).

Κατά τον μύθο την εποχή που στη Φθία και τη Θεσσαλία βασίλευε ο Δευκαλίωνας ο Δίας αποφάσισε να καταστρέψει όλη την γενιά των ανθρώπων που ήταν διεφθαρμένη, με εξαίρεση τον δίκαιο βασιλέα και την γυναίκα του την Πύρρα.

Να τι πρέπει να τρώτε για να ζήσετε πολλά χρόνια και υγιής !!!

 
Οι θεραπευτικές και ευεργετικές τους ιδιότητες είναι τόσες πολλές, που θεωρούνται -ιδιαίτερα για τους Κινέζους- ένα από τα μυστικά μακροζωίας και ευεξίας.
Τα κατανάλωνε καθημερινά άλλωστε ο γνωστός Κινέζος βοτανολόγος Li Qing Yuen που εικάζεται ότι έζησε σχεδόν 200 χρόνια!.. (1736-1933). Ο λόγος για τα Goji Berries.
Με πολύτιμες διατροφικές ιδιότητες και ευχάριστη γεύση είναι μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές, ιδιαίτερα στην αποξηραμένη τους μορφή. Πιστέψτε μας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε τα Goji berries και να τα βάλετε στην καθημερινότητά σας.
Λίγη ιστορία
Η ιστορία του διάσημου πορτοκαλί-κόκκινου μούρου ξεκινά πολλούς αιώνες πριν από την Κίνα και το Θιβέτ όπου είχαν ανακαλύψει τις διατροφικές του χάρες και το χρησιμοποιούσαν ευρύτατα στην καθημερινότητά τους. Σχετικές αναφορές για το goji υπάρχουν σε λαϊκές παραδόσεις από το 2.800 π.Χ., ενώ ο θρύλος μιλά για την ανακάλυψή του από βουδιστές μοναχούς καθώς διέσχιζαν τα βουνά του Θιβέτ, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τη γεύση του και το συμπεριέλαβαν στη διατροφή τους. Στη συνέχεια, παρατήρησαν ότι οι μοναχοί που το έτρωγαν ζούσαν περισσότερο, κάτι που τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα συγκεκριμένα μούρα έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες.
Τα οφέλη των goji berries μπορεί να ανακαλύφθηκαν αιώνες πριν στην Ασία, έγιναν όμως γνωστά στο δυτικό κόσμο αιώνες αργότερα. Σήμερα, η διατροφική-και όχι μόνο- αξία τους έχει διαδοθεί και στην αγορά, τα βρίσκουμε φρέσκα ή μεταποιημένα ακόμη και ως εκχύλισμα σε καλλυντικά.
goji-berry-and-yogourt
Φρέσκο ή αποξηραμένο;
Απολαύστε τα ιδανικά φρέσκα αν θέλετε να αποκομίσετε όλα τους τα οφέλη- γευστικά και διατροφικά- επειδή όμως το να βρεθούν σε αυτή τη μορφή είναι αρκετά δύσκολο, υπάρχει και η εναλλακτική των αποξηραμένων που θα τα βρείτε σχεδόν παντού. Η υφή του αποξηραμένου καρπού ποικίλει ανάλογα με το βαθμό αποξήρανσης. Κάποιοι καρποί έχουν υφή παρόμοια με αυτή της σταφίδας, μαλακή και ελαφρώς κολλώδη, ενώ άλλοι είναι πιο σκληροί.
Διατροφικό διαμάντι
«Προικισμένο» με πληθώρα από πολύτιμα διατροφικά στοιχεία, βρίσκεται επάξια αν όχι στην κορυφή, σίγουρα σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς υπερτροφές. Πρόκειται για εξαιρετική πηγή λιπαρών οξέων, βιταμίνης C (περιεκτικότητα περίπου 70 φορές μεγαλύτερη από το πορτοκάλι), μαγνησίου, πρωτεϊνών, υδατανθράκων, καροτενοειδών (περισσότερα από το καρότο), λυκοπενίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, φυτικών ινών, φωσφόρου, καλίου, νατρίου και η λίστα συνεχίζεται…
Τα Goji συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης (θειαμίνη), αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας μειώνοντας παράλληλα το χρόνο που χρειάζεται για να κοιμηθούμε (υδατάνθρακες, μαγνήσιο), βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου μας, προστατεύουν το συκώτι, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου, χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα κ.ά. Το γερμάνιο που περιέχουν είναι επίσης ένας από τους λόγους που τους αποδίδουν ακόμα και αντικαρκινικές ιδιότητες. Θεωρείται επίσης ότι ενδυναμώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα με τους Κινέζους να το τιμούν δεόντως και γι’ αυτό… Χαρακτηριστική κινεζική παροιμία μάλιστα αναφέρει: ”ένας άντρας που πρόκειται να λείψει πολύ καιρό από το σπίτι, δεν θα πρέπει να πάρει μαζί του gojies’.
Τα Goji στο τραπέζι
Η ευχάριστη γεύση τους, παρόμοια με αυτή του κερασιού (φρέσκο) και της σταφίδας (αποξηραμένο) τα καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτα στους τρόπους που μπορούν να καταναλωθούν.
Η κινεζική αγορά τα προσφέρει απλόχερα, οπότε οι ντόπιοι βρίσκουν άπειρους τρόπους για να τα αξιοποιήσουν. Σούπες, συνταγές με ρύζι ακόμα και κρασί με goji είναι μερικοί από αυτούς. Τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί τους επίσης μπορούν να καταναλωθούν όπως ένα οποιοδήποτε λαχανικό ενώ τα αποξηραμένα goji προστίθενται συχνά σε μούσλι, γιαούρτι, κέικ, επιδόρπια κλπ. Η γλυκιά γεύση τους επίσης ταιριάζει όμορφα σε πιάτα με πουλερικά ή χοιρινό ενώ προσδίδουν γκουρμέ νότα σε δροσερές ανοιξιάτικες σαλάτες σε συνδυασμό με φρουτένια dressings.
Αν πάλι είστε αρκετά τυχεροί και τα πετύχετε φρέσκα, μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε σκέτα ως σνακ αλλά να φτιάξετε και ωραιότατους σπιτικούς χυμούς χτυπώντας τα στο μίξερ με λίγο νερό. Είναι επίσης υπέροχα ως μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού και ταιριάζουν ιδανικά στο γιαούρτι με βρώμη και άλλα berries, σε μπισκοτάκια βρώμης αλλά και σοκολατένια fudge.

medicalland.gr
ΠΗΓΗ =http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/04/100_25.html

Χρυσάφι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ανακάλυψαν Έλληνες επιστήμονες



Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε πως χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, εκλύονται από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού.

 Ελληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.
Χρυσάφι, αντιμόνιο, θάλλιο, άργυρος, αρσενικό, υδράργυρος, ψευδάργυρος αλλά και διοξείδιο του άνθρακα σε ποσότητες που ουδέποτε έχουν καταγραφεί, μαζί με μικροοργανισμούς που συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο και φαίνεται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των μετάλλων- και όχι μόνο- συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία αυτού του ηφαιστείου.
Αυτό που έκανε αρχικά μεγάλη εντύπωση στους ειδικούς ήταν ότι στον πυθμένα του ηφαιστείου, μέχρι και 10 μ. ψηλότερα από αυτόν, δεν υπήρχε ίχνος ζωής. «Οι αναλύσεις μας έδειξαν την ύπαρξη χρυσού σε περιεκτικότητα που εντυπωσιάζει. Η ανώτατη τιμή που μετρήσαμε ήταν 32 γραμμάρια στον τόνο και η μέση τιμή 9 – 10 γραμμάρια στον τόνο», είπε στα Νέα ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Στέφανος Κίλιας. «Η μέγιστη περιεκτικότητα του δείγματος σε άργυρο ήταν 1.910 γραμμάρια στον τόνο. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συγκέντρωση του αντιμονίου, αυτού του στρατηγικής σημασίας μετάλλου. Το βρήκαμε σε μέγιστη περιεκτικότητα 22.400 γραμμάρια στον τόνο (πάνω από 2,2% κατά βάρος!)
Πρόκειται για ποσότητα που ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία», πρόσθεσε.


Πηγή: Τα Νέα, iefimerida.gr, greek1.blogspot.com
πηγη =http://amfipolinews.blogspot.gr/2015/04/blog-post_9868.html 

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

O Ορφέας ως αρνητής, του Διόνυσου




Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του μύθου του Ορφέα διασώζει ο Ερατοσθένης στους λεγόμενους Καταστερισμούς (κεφ. 24):



διὰ δὲ τὴν γυναῖκα εἰς Ἅιδου καταβὰς καὶ ἰδὼν τὰ ἐκεῖ οἷα ἦν, τὸν μὲν Διόνυσον οὐκ ἔτι ἐτίμα͵ ὑφ΄ οὗ ἦν δεδοξασμένος͵ τὸν δὲ ῞Ηλιον μέγιστον τῶν θεῶν ἐνόμισεν͵ ὃν καὶ Ἀπόλλωνα προσηγόρευσεν· ἐπεγειρόμενός τε τὴν νύκτα κατὰ τὴν ἑωθινὴν ἐπὶ τὸ ὄρος τὸ καλούμενον Πάγγαιον ἀνιὼν προσέμενε τὰς ἀνατολάς͵ ἵνα ἴδῃ τὸν ῞Ηλιον πρῶτον· ὅθεν ὁ Διόνυσος ὀργισθεὶς αὐτῷ ἔπεμψε τὰς Βασσαρίδας͵ ὥς φησιν Αἰσχύλος ὁ τῶν τραγῳδιῶν ποιητής· αἳ διέσπασαν αὐτὸν καὶ τὰ μέλη ἔρριψαν χωρὶς ἕκαστον· αἱ δὲ Μοῦσαι συναγαγοῦσαι ἔθαψαν ἐπὶ τοῖς καλουμένοις Λειβήθροις.

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία! Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά!






Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία γλώσσα. Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο.
Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα.

Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά).
Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός. Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ένας πολύ εύκολος τρόπος, ώστε να καταλάβετε αν είναι καλό το ελαιόλαδο που θέλετε ή έχετε !



Το καλό ελαιόλαδο είναι το α και το ω της ελληνικής διατροφής, αλλά δυστυχώς πολλές φορές πέφτουμε θύματα κάποιων επιτήδειων που νοθεύουν το λάδι.

Η παλιά διαφήμιση με τη γυναίκα που καταλάβαινε από μία σταγόνα λάδι αν είναι καλό το ελαιόλαδο, βασιζόταν στον παραδοσιακό κλασικό τρόπο γευσιγνωσίας που ισχύει ακόμα και σήμερα.

Βέβαια, πολλοί θεωρούν ότι το ελαιόλαδο δοκιμάζεται στο ψωμί, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η ποιότητα του λαδιού φαίνεται με την όσφρηση και τη γεύση, αλλά όχι με το χρώμα.

Μάλιστα, οι γευσιγνώστες δοκιμάζουν το λάδι σε ειδικά ποτήρια μπλε χρώματος.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν στο σπίτι, θα πρέπει να βάλουν λίγη ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα γυάλινο ποτήρι λευκού κρασιού (κοίλο, που κλείνει προς το πάνω) για να αιχμαλωτιστούν τα αρώματά του.

Στη συνέχεια, κρατάμε με τη χούφτα το ποτήρι για περιπου 20 δευτερόλεπτα, προκειμένου να ζεσταθεί λίγο το λάδι και να απελευθερώσει τα αρώματά του.

Τα αρώματα ενός καλού ελαιόλαδου παραπέμπουν σε φρέσκια ελιά και σε αρώματα χορταριών και φύλλων.

Αν όμως το λάδι είναι κακής ποιότητας, οι μυρωδιά είναι βαριά και όχι ευχάριστη.

Πίνουμε μία γουλιά από το λάδι, χωρίς όμως να την καταπιούμε. Παίρνουμε μία ανάσα από το στόμα, νιώθουμε τη γεύση του ελαιόλαδου και μετά το καταπίνουμε.

Το καλής ποιότητας λάδι αφήνει μια ελαφρά πικράδα στο στόμα και μια αίσθηση ελαφρού καψίματος στο λαιμό, σαν να είναι πικάντικο. Η αίσθηση της πίκρας και του καψίματος οφείλονται στην ελαιοκανθάλη, μια ισχυρής αντιφλεγμονώδη ουσία του ελαιόλαδου.
ΠΗΓΗ =   http://www.botanologika.gr/2015/02/blog-post_33.html

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ενέσεις σκόρδου, η φυτοφάρμακος απάντηση για την πλήρη θεραπεία των άρρωστων δένδρων !!!


Είναι γνωστό ότι το σκόρδο αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς εχθρούς της φύσης απέναντι σεβακτήρια και μύκητες ενώ έχει διαπιστωθεί επίσης η αντιοξειδωτική αλλά και αντικαρκινική του δράση.
Βασικό συστατικό του σκόρδου που του προσδίδει και την χαρακτηριστική μυρωδιά του είναι ηαλισίνη την οποία οι επιστήμονες προσπαθούν επί χρόνια να… τιθασεύσουν. Μια εταιρεία στην Ουαλία ανέπτυξε ένα διάλυμα σκόρδου το οποίο στις δοκιμές έχει δείξει ότι διαθέτει υψηλές θεραπευτικές ιδιότητες σε δέντρα που αντιμετωπίζουν ασθένειες. Το διάλυμα χορηγείται στα δέντρα με μια ειδική συσκευή που αναπτύχθηκε για αυτόν τον σκοπό.
Στη δασώδη περιοχή Νορθαμπτονσάιρ στη κεντρική Αγγλία έχουν εντοπιστεί πολλά άρρωστα δέντρα και αποφασίστηκε να τους γίνει η θαυματουργή ένεση. Δυστυχώς το κόστος μιας τέτοιας ένεσης είναι ιδιαίτερα υψηλό εξαιτίας κυρίως του κόστους κατασκευής της συσκευής. Για αυτό δεν είναι προς το παρόν τουλάχιστον εφικτό να γίνει μαζική χρήση των ενέσεων σκόρδου αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται για τη διάσωση σπάνιων ή «διάσημων» δέντρων που αντιμετωπίζουν κάποια ασθένεια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ
http://allofruto.blogspot.gr
ΠΗΓΗ =   http://freepatentsgr.blogspot.gr/2015/03/blog-post_10.html

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η ασφαλής μέθοδος προσεγγίσεως της πραγματικότητος από τον Αριστοτέλη - από τον Γιάννη Λάζαρη



Σε όλα τα συγγράμματα του Αριστοτέλη διαφαίνεται μια ηρωική προσπάθεια για ανεύρεση της αλήθειας. Αυτόματα όμως ανακύπτει το ερώτημα, τι είναι αλήθεια, και ποιά ερμηνεία δίνει στον όρο αυτό ο Αριστοτέλης; Κατά την έρευνα της έννοιας «αλήθεια» ο σταγειρίτης φιλόσοφος λαμβάνει ως αφετηρία την αρχή, ότι ο όρος αυτός έχει πολλές σημασίες.

Λέγοντας τον όρο πραγματικότητα εννοούμε την αντικειμενικότητα, δηλ. την ανεξάρτητη από κάθε υποκειμενική επίδραση υπόσταση της πραγματικότητας, τον σταθερό και ανεξάρτητο από κάθε υποκειμενικότητα κόσμο της αντικειμενικής πραγματικότητας.

Μυστήριο με τους 65 σκελετούς Μινωιτών στο χωριό της Κρήτης που βυθίζεται !!!





Με πολύ ενδιαφέρον η επιστημονική κοινότητα αναμένει τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA σε 65 σκελετούς που βρέθηκαν από την αρχαιολόγο Αθανασία Κάντα στο χωριό Σφεντύλι, ένα χωριό που βουλιάζει σήμερα, λόγω του φράγματος του Αποσελέμη.
Την έρευνα διεξάγει το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας του ΙΤΕ. Η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων, Αθανασία Κάντα, που έφερε στο φως αυτόν τον θησαυρό εκτιμά ότι πρόκειται για κατοίκους της Μινωικής Κρήτης και έχει υπό την εποπτεία της το σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα, που πιθανολογείται ότι φυλάσσεται στις αποθήκες του Μουσείου Ηρακλείου.



Αν και παρόμοιες μελέτες έχουν γίνει στο εξωτερικό θα είναι η πρώτη φορά που το ΙΤΕ και συγκεκριμένα το ΙΜΒ αναλαμβάνει τέτοιας εμβέλειας έρευνα, που αναμένεται να δώσει κρίσιμα συμπεράσματα, για μια σειρά επιστήμες, πέραν της Αρχαιολογίας.

Αρχαιοφύλακες : «Όχι» στην ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και χώρους, ο Ανθελληνισμός τους στο μεγαλείο του !!!!

Αρχαιοφύλακες: «Όχι» στην ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και χώρους



Την αντίθεσή τους στην πρόταση του υπουργείου Οικονομικών προς τους θεσμούς να καθιερωθεί η ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μία Κυριακή κάθε μήνα, εκφράζουν οι αρχαιοφύλακες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που ίσχυε στο παρελθόν αλλά καταργήθηκε γιατί τα δημόσια ταμεία έχαναν τεράστια έσοδα.


Η επαναφορά του συγκεκριμένου του μέτρου περιλαμβάνεται στη λίστα των μέτρων που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προς τους θεσμούς και η οποία διέρρευσε στους Financial Times.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Οι Πόντιοι ζητούσαν να πολεμήσουν και ο Βενιζέλος τους αγνόησε..

Οι Πόντιοι ζητούσαν να πολεμήσουν και ο Βενιζέλος τους αγνόησε...
Αποκαλύπτουμε υπόμνημα της Επιτροπείας των Ποντίων στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, όπου οι Πόντιοι ζητούσαν να πολεμήσουν κι εκείνος του αγνόησε. "Έχουμε στρατό 20.000 ανδρών για να χτυπήσουμε τον Κεμάλ», γράφουν σε υπόμνημα τον Ιανουάριο του 1920, με τις πρώτες μάχες στη Μικρά Ασία" Του Τάσου Κοντοπαννίδη (Real News) 1922 και ενώ ολοκληρωνόταν η καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, ο στρατός επέστρεφε στη βάση του, οι Τούρκοι κυνηγούσαν και σκότωναν τους Έλληνες και οι φωτιές έζωναν τα σπίτια τους στη Σμύρνη (κάποιοι ιστορικοί αναθεωρητές τους θέλουν να «συνωστίζονται» στα πλοία για να έρθουν στην Ελλάδα... Προφανώς για διακοπές...). Σήμερα, σχεδόν 90 χρόνια μετά, θα αποκαλύψουμε ένα ξεχασμένο υπόμνημα, που έστειλε στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο τον Ιανουάριο του 1920 η Επιτροπεία των Ποντίων. Ζητούσε την άδειά του να επιτεθεί στον Κεμάλ, δημιουργώντας δεύτερο μέτωπο, για να δέχεται μικρότερη αντίσταση ο ελληνικός στρατός στην κεντρική Μικρά Ασία. Το υπόμνημα είναι αποκαλυπτικό. Παραδόθηκε τον Γενάρη του 1920 στον ίδιο τον Βενιζέλο όταν βρισκόταν στο Παρίσι και έθετε στη διάθεση του μαχόμενου ελληνικού στρατού ισχυρή δύναμη 20.000 στρατιωτών, περίπου δύο μεραρχιών, για να χτυπήσουν τον Κεμάλ στη Σεβάστεια. Αλλά ας δούμε σημεία του ιστορικού αυτού υπομνήματος: Το υπόμνημα «Προς τον Εξοχώτατον Πρόεδρον της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Ελευθέριον Βενιζέλον, εις Παρισίους. Εξοχώτατε, εθεωρήσαμεν σκόπιμον να υποβάλωμεν Υμίν συνημμένως υπόμνημα, όπερ η Επιτροπεία των εν Ελλάδι Ποντίων απέστειλεν εις το Γενικόν Επιτελείον. Προέλασις δυνάμεως είκοσι χιλιάδων ανδρών ως εκείνης την οποίαν, κατά μετρίους υπολογισμούς είναι εις θέσιν καλώς εφοδιαζόμενος και εξοπλιζόμενος να παρατάξη εις πρώτην στιγμήν ο Πόντος δύναται να απασχολήση σοβαρώς τον εις Σεβάστειαν συγκεντρούμενον στρατόν του Κεμάλ Είναι γνωστόν ότι η Σεβάστεια αποτελεί σπουδαίαν δράσιν του κεμαλισμού. Η από Αμισόν εις Σεβάστειαν αμαξιτή οδός είναι εις την διάθεσιν ημών, δεδομένου ότι ο Κεμάλ απέσυρε τελευταίως πάσας τας δυνάμεις αυτού εκ της περιφερίας ταύτης. Επιτυχής προέλασις προς την διεύθυνσιν ταύτην αποκόπτει τπν υποχώρησιν του πρός δυσμάς δρώντος στρατού. Πάντα ταύτα θα επέφερον ευθύς αμέσως σοβαρόν αντιπερισπασμόν εις τας δυνάμεις του Κεμάλ εξ ού προφανές ότι θα επωφεληθή ο ημέτερος στρατός... Το υπόμνημα τούτο αποστέλλομεν Υμίν διά του κ. Ι Θιάκη, εντεταλμένου να υποβάλη Υμίν και προφορικώς τας επί τούτω ιδέας ημών. Αθήναι24/1/1920 Ο Πρόεδρος Χ. Καλαντίδης Ο Γραμματεύς Κ. Κανσήζ» Και προς τον Στρατό Υπήρχε και άλλο υπόμνημα προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού, που έδινε λεπτομερή στοιχεία για τη συγκρότηση και τις διαθέσιμες δυνάμεις του ποντιακού στρατού όπως: «Εις την περιφέρειαν Αμασείας 4.000 άνδρες έχουν τα όπλα των και είναι οργανωμένοι εις τα ελληνικά χωρία» και «ο στρατηγός Ανανίας του ρωσικού στρατού, Πόντιος την καταγωγήν, ως ο ίδιος εδήλωσεν εις την καθ’ ημάς Επιτροπείαν, δύναται να ανασυντάξη εντός βραχυτάτου χρονικού διαστήματος την μεραρχίαν ταύτην με δύναμιν 10.000 ανδρών». Αδιαφόρησε Δυστυχώς ο Βενιζέλος ή αδιαφόρησε ή αγνόησε σκοπίμως την πρότασή τους. Αν γινόταν αποδεκτή, ίσως η έκβαση της μικρασιατικής εκστρατείας να ήταν διαφορετική και ο Ελληνισμός να μην υφίστατο την ήττα, την ταπείνωση και τον ξεριζωμό.. Σύμμαχοι όλοι οι μη μουσουλμάνοι Σημαντικό είναι και το σημείο στο οποίο η Επιτροπεία των Ποντίων τονίζει τους δεκάδες μη μουσουλμάνους συμμάχους που θα στηρίξουν την εκστρατεία κατά του Κεμάλ: «…Προ Ποντίων βαδιζόντων κατά του Κεμάλ δεν θα μείνουν απλοί θεαταί οι Αρμένιοι, αλλά κυρίως οι Κιρκάσιοι και οι Κιζηλμπάσηδες της Σεβαστείας, ούτε οι Χριστιανοί Λαζοί, ούτε οι Σταυριώται και διάφοροι άλλοι μουσουλμανικαί αλλά μη τουρκικοί φυλαί, οι οποίοι τα προς τους Έλληνας αισθήματά των πολλάκις και εμπράκτως εξεδήλωσαν...». Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
ΠΗΓΗ =  http://ellasoras.blogspot.gr/2015/04/blog-post_54.html?spref=fb

Παραμύθι το "Θερμοκήπιο" ότι γίνεται η Γη, όλα για να μαζεύουν "πράσινους" φόρους; Η Ανταρκτική μεγαλώνει ραγδαία !!!


Η επιφάνεια του θαλάσσιου πάγου στην Ανταρκτική έφθασε το ετήσιο ανώτατο όριο-ρεκόρ σε όλη την ιστορία των παρακολουθήσεων - τα 19,44 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Δηλαδή ξεπέρασε κατά 1 εκατομμύριο και πάνω το μεσαίο όριο την περίοδο 1979-2000.

Στην Αρκτική δε, φέτος σημειώθηκε ακριβώς το αντίθετο ρεκόρ.