Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλη ιστορική ανακαλύψη! «Το χέρι του Θεού» ανήκει σε τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους στην Ιορδανία [φωτό]

Μεγάλη ιστορική ανακαλύψη! «Το χέρι του Θεού» ανήκει σε τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους στην Ιορδανία [φωτό]
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ένα γιγάντιο μαρμάρινο χέρι στην Ιορδανία ανήκε σε ένα γιγαντιαίο άγαλμα του Ηρακλέους.
Στην πόλη του Αμμάν, βρίσκεται ο Ναός του Ηρακλέους, ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 162 και 166 μ.Χ. κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής κατοχής, επί Αυτοκράτορος Μάρκου Αυρηλίου και ήταν αναμφισβήτητα ένα πολύ εντυπωσιακό κτίριο για την εποχή του.

Το μέγεθος του ναού δε, ξεπερνούσε κάθε μνημείο και στην ίδια την Ρώμη. Ο ναός είχε μέγεθος 35 μέτρα μήκους και πλάτους 20 μέτρα. Στο εσωτερικό του υπήρχε ένα τεράστιο άγαλμα του Ηρακλέους που ξεπερνούσε τα 12 μέτρα.
Ο Ναός βρίσκεται τώρα σε ερείπια και ένα από τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν απομείνει στην περιοχή είναι ένα μεγάλο μαρμάρινο χέρι με μόνο τρία δάκτυλα.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν τώρα ότι αυτό το εξωπραγματικό σκέλος θα πρέπει κάποτε να ανήκε στο γιγαντιαίο 12 μέτρων μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλέους, που βρισκόταν δίπλα στο ναό.
DSC_0495-600x398
Το μέγεθός του το κατέτασσε σε ένα από τα μεγαλύτερα μαρμάρινα αγάλματα που είχαν κατασκευασθεί στον κόσμο.
Με τα περισσότερα από τα απομεινάρια του αγάλματος και του Ναού να λείπουν από την περιοχή – που χωρίς αμφιβολία έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την αρχαιότητα αλλά και τώρα ως οικοδομικά υλικά – η αρχική όψη του αγάλματος έχει από καιρό χαθεί στα βάθη του χρόνου.
Πηγή: Ηλίας Σιατούνης


ΠΗΓΗ http://rodosreport.gr/agalma-hrakleous/                           
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου