Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015

Τέταρτο αρχαιοελληνικό παιχνίδι που βρέθηκε στην Ουκρανία σε ανασκαφές

 
Οι Ουκρανοί αρχαιολόγοι συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των ανασκαφών που διεξήχθησαν  στην περιοχή Ποντόλ – Подоле του Κιέβου (πόλη χτισμένη στα πόδια ή πρόποδες των γύρω λόφων) παρουσίασαν νέα ευρήματα τα οποία αποδεικνύουν την άνθιση του εμπορίου στην περιοχή που ήταν βιοτεχνικό κέντρο,  με εισαγωγές τόσο από τη Σκανδιναβία, όσο και από το Βυζάντιο κατά το 12ο αιώνα. Ένα όμως σημαντικό αντικείμενο που βρέθηκε σε βάθος ενός μέτρου ήταν το αρχαίο επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα τάβλι- η αρχαία ελληνική έκδοση του παιχνιδιού, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

«Οι πρόγονοί μας περνούσαν με αυτό το παιχνίδι τον ελεύθερο χρόνο τους», δήλωσε η επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Ναταλία Χομάικο.

Μάλιστα, είναι το τέταρτο αρχαιοελληνικό παιχνίδι που βρέθηκε στην περιοχή.

 Τα υπόλοιπα φυλάσσονται στο Μουσείο Αρχαιολογίας του Κιέβου. Βρέθηκαν ακόμη ένα περιδέραιο, κοσμήματα, γυάλινα ποτήρια βαμμένα με χρυσό καθώς και φιαλίδια για αρώματα.


ΠΗΓΗ  http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/02/blog-post_20.html                     

           

http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου