Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Αθικτος ετρουσκικός τάφος στην Ουμβρια, της Περούτζια στην Ιταλία- μετάφραση Όμηρος Ερμείδης






[μετάφραση από το αρχαιολογικό περιοδικό : Arkeoloji Gelecegebir Anatolu ]
Ανακαλύφθηκε στην Umbria τάφος Ετρουσκικός ο οποίος  χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ., ένα από τους ανθηρούς αιώνες του Ετρουσκικού πολιτισμού. Λίγο πριν από την άνοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.





Στην Ιταλία, στην Umbria της Περούτζια σε ένα αγρόκτημα, βρέθηκε τάφος Ετρούσκων. 
  Ο τάφος των Ετρούσκων ήτο μερικώς καλυμμένος από κατολισθήσεις. Κατά την διαρκεια εργασιών στο κτήμα του, ενός αγρότη. Υπάρχουν θεαματικά ευρήματα, ο τάφος ευρίσκεται στο τέλος ενός διαδρόμου περίπου 12 μέτρα.  
  Οι αρχαιολόγοι που μελετούν στον τάφο θεωρούν ότι είναι ανέπαφος διότι έχουν εντοπίσει τεφροδόχους και η μαρμάρινη σαρκοφάγος είναι γεμάτη από ευρήματα .
 


Η υπεύθυνη της Αρχαιολογικής Επιθεώρησης της Umbria  η Clarita Natalini, δήλωσε ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανακάλυψη που ποτέ δεν ήταν αναμενόμενη, αναφέροντας ότι σε μια από τις σαρκοφάγους υπάρχει το όνομα "Λάρισα".

  Όσο αφορα την σπασμένη μαρμάρινη κεφαλή που ευρέθηκε μεταξύ των άλλων, είπε ότι ακόμη δεν γνωρίζει τίποτα αλλά μάλλον είναι το γλυπτό κάποιου από τους νεκρούς των σαρκοφάγων.
 Είναι είπε πολύ ευχαριστημένη διότι είναι ασύλητοι διότι ήσαν μακριά από κατοικήσιμες περιοχές.







Όλες οι ανωτέρω φωτογραφίες προέρχονται από τον αποκαλυφθέντα χώρο του Ετρουσκικού τάφου.
Πηγή = http://aktuelarkeoloji.com.tr/index.php?/=2025


http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου