Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για την σταφυλοθεραπεία αποτοξίνωσης με τον βασιλιά των φρούτων! - απο την Ειρηνη Νικολοπουλου



Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄ αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα.

Το eirinika.gr μεταφέρει το άρθρο αλλά συνιστά να ρωτήσετε τον γιατρό σας πριν κάνετε μια τέτοια αυστηρή δίαιτα



 Το σταφύλι είναι η ωφελιμότερη τροφή του ανθρώπου και πολύ δίκαια λέγεται βασιλιάς των φρούτων, γιατί είναι η πιο πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά άλατα που χρειάζεται το σώμα από κάθε άλλο είδος τροφής. Τ΄ αμέτρητα κύτταρα που αποτελούν τον οργανισμό προμηθεύονται τα θρεπτικότερα συστατικά από τα σταφύλια που τ΄ ανανεώνουν και τα ζωογονούν σύντομα.
Τα καινούργια δε κύτταρα που με την εναλλαγή της ύλης αντικαθιστούν τα γερασμένα και φθαρμένα, αποκτούν νέαν ζωτικότητα, ελαστικότητα κι ακμή κι επομένως οι ίνες και οι ιστοί απαλλάσσονται από την τραχύτητα, οι αρτηρίες και τα νεύρα ελευθερώνονται από τη σκλήρωσι, οι μυς ξαναποκτούν την ευλυγισία τους – με δυό λόγια το σώμα πραγματικά ξανανιώνει.


Όση θρεπτική αξία έχει μια οκά σταφύλια δεν βρίσκεται σε δέκα μεγάλες μπριζόλες ή σε είκοσι αβγά. Εκτός που σ΄ αυτά βρίσκονται οι αναγκαιότερες βιταμίνες, περιέχουν ως 20% ζάχαρη, που είναι τόσο ωφέλιμη. Το δε άφθονο νερό τους είναι υγιεινότατο, είναι το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κατά της αυτοδηλητηριάσεως που μπορεί να βρεί κανείς.
Αν θέλετε να δείτε βελτίωση στην υγεία σας, δυό μέρες την εβδομάδα τρώτε μόνον σταφύλια και τίποτε άλλο. Άλλο ένα σύστημα είναι να τρώει κανείς δεκαπέντε μέρες σταφύλια με μαύρο ψωμί.
Το πρωί μόνο σταφύλια. Το μεσημέρι σταφύλια με ψωμί και το βράδυ ψωμί με σταφύλια. Για τα παιδιά αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Οι άρρωστοι όμως είναι ανάγκη να υποβληθούν σε συστηματική σταφυλοθεραπεία.

Με τον όρο σταφυλοθεραπεία εννοούμε την απόλυτη μονοδίαιτα από σταφύλια. Τίποτε άλλο. Ούτε γάλα, ούτε καφέ, τσάϊ ή λεμονάδα. Μόνο και μόνο σταφύλια για πέντε, δέκα ή δεκαπέντε μέρες αναλόγως τις περιπτώσεις. Νερό, αν υπάρχει δίψα, επιτρέπεται.

Η ευεργετικότης της σταφυλοθεραπείας

Εξαιρετικώς επιδρά στις εξής χρονικές παθήσεις: Στην δυσκοιλιότητα, την αυτοδηλητηρίαση, τον ρευματισμό, τον αρθριτισμό, το άσθμα, την βρογχίτιδα, την οξύτητα, την ωτίτιδα, την παράλυση κτλ. Η δυσκοιλιότης εξαλείφεται σε λιγότερες από δεκαπέντε μέρες καθώς και ο χρόνιος πονοκέφαλος. Το αίμα πλουτίζεται σε αλκαλικότητα, που είναι η βάση της ανοσίας.
Οι παχύσαρκοι για να απαλλαγούν από τα νοσηρά πάχη τους, πρέπει να κάνουν παρατεταμένες σταφυλοθεραπείες. Με το σύστημα αυτό μπορούν να χάσουν τα περίσσια κιλά τους.
Κατά κανόνα πρέπει να γίνονται 3-4 γεύματα την ημέρα από μια οκά για τους παχείς και έως μιάμισυ οκά για τους ισχνούς. Τα σταφύλια είναι πολύ καλύτερα να τρώγονται μαζί με τις φλούδες και τα κουκούτσια τους, γιατί αυτά είναι η σκούπα των εντέρων. Βοηθούν στην κανονική κένωση. Και το παραμύθι της σκωληκοειδίτιδας να λησμονηθεί για πάντα.





Συμπτώματα της σταφυλοθεραπείας



Κατά την σταφυλοθεραπεία τα ούρα γίνονται πορτοκαλί ή κοκκινωπά, πράγμα πολύ ενθαρρυντικό, γιατί αυτό δηλοί ότι έτσι δουλεύοντας εντατικά το συκώτι και τα νεφρά, απορρίπτονται από τον οργανισμό οι τοξίνες, τα άλατα και τα λοιπά ξένα στοιχεία του. Πολλές φορές αναπτύσσεται διάρροια κι έτσι αποκαθαρίζεται τελείως όλο το πεπτικό σύστημα, από τις παλιές σαπισμένες και επικολλημένες στα εσωτερικά του τοιχώματα ουσίες που γίνονται αιτία δηλητηρίων και αιτία των περισσότερων ασθενειών. Η διάρροια σταματά συνήθως αυτομάτως σε 2-3 μέρες κατά τις οποίες πρέπει να τρώμε λιγότερο. Αν όμως η διάρροια εξακολουθεί, μετριάζεται μ΄ένα ή δύο σκέτα κλύσματα που θα πλύνουν το μεγάλο έντερο. Σε πολλούς πάλι εμφανίζεται δυσκοιλιότης. Γι΄ αυτό συνιστάται να γίνουν και κλύσματα κατά την σταφυλοθεραπεία.



Ο ρόλος της δίψας



Με την σταφυλοθεραπεία συνήθως δεν διψά ο άνθρωπος, αφού το σώμα εφοδιάζεται με το θαυμάσιο φυτικό νερό που περιέχουν άφθονο τα σταφύλια και που συντελεί στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Πάντως αν διψάσει κανείς μεταξύ των γευμάτων των σταφυλιών, πρέπει, αφού περάσουν 2 ώρες από την λήψη των σταφύλων, να πίνει νερό, γιατί η δίψα στην περίπτωση αυτή είναι μία ένδειξης ότι παρουσιάζεται φλόγωσης και ερεθισμός κατά την διάλυση και την απόρριψη των αλάτων του σώματος.

Η σταφυλοθεραπεία στην αρχή κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται κάπως βαρύς και εξαντλημένος. Τους πολύ παχείς μάλιστα τους κρεβατώνει για μερικές μέρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να εμπνέει καμιά ανησυχία γιατί η φαινομενική αυτή αδυναμία προέρχεται από το ότι ο οργανισμός συγκεντρώνει και εντείνει τις προσπάθειές του όλες στην εσωτερική εργασία του αυτοκαθαρισμού, της απορρίψεως των νεκρών κυττάρων και της αναπλάσεώς του γενικώς.



Το καλύτερο τονωτικό



Η οργανική κι επομένως αφομοιώσιμη μορφή των συστατικών του σταφυλιού αποτελεί το φυσικότερο και καλύτερο τονωτικό. Η συστηματική σταφυλοθεραπεία θα διώξει από πάνω σας κάθε σωματική και πνευματική τεμπελιά. Την νωθρότητα και την ανορεξία, που είναι οι προάγγελοι της ασθένειας, θα την αντικαταστήσουν η ευεξία και η όρεξης για δουλειά, για κίνηση.

Οι λευκωματούχες ουσίες του σταφυλιού χρησιμοποιούνται για την διόρθωση και την ανάπλαση των φθαρμένων ιστών. Κανένα άλλο τρόφιμο δεν μπορεί ν΄ αναπτύξει γερούς κι ελαστικούς μυς, όπως το σταφύλι. Το νευρικό σύστημα ξεκουράζεται και καλμάρει με την σταφυλοθεραπεία.

Με παρατεταμένη σταφυλοδίαιτα διορθώνονται όλες οι παραμορφώσεις του δέρματος και του σώματος γενικά. Οι κάλοι, τα σπυριά και τα εκζέματα εξαλείφονται. Εν συνδυασμώ δε με κατάλληλη γυμναστική αναπτύσσεται ωραία συμμετρική σωματική διάπλασις.

Ο χυμός των σταφυλιών είναι το αποτελεσματικότερο διαλυτικό των κρυστάλλων και των όγκων του οργανισμού. Με την συστηματική σταφυλοθεραπεία διαλύονται και απορρίπτονται όλα τα ανόργανα στοιχεία του σώματος, που προέρχονται από την ανθυγιεινή διατροφή και τα οποία είναι αιτία όλων σχεδόν των χρόνιων παθήσεων, γιατί εργάζονται εντατικά τα τέσσερα όργανα της απεκκρίσεως: οι πνεύμονες, το συκώτι, τα έντερα και το δέρμα.



Ο σκοπός της σταφυλοθεραπείας είναι να αποτοξινώσει το ήπαρ, το έντερο, τα νεφρά, να θεραπεύσει γαστρεντερικά προβλήματα, τη δυσκοιλιότητα, τις ρευματικές παθήσεις, την ουρική αρθρίτιδα και την υπέρταση. Επίσης, βοηθάει στην απώλεια κιλών και στην αντιμετώπιση των ελεύθερων ριζών χαρίζοντας σας ένα λαμπερό δέρμα.

Η Σταφυλοθεραπεία δεν συνιστάται:

- Σε άτομα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό της γλυκόζης που περιέχουν τα σταφύλια.

- Σε άτομα με ερεθισμένο παχύ έντερο

Οι διαβητικοί μπορούν να τρώνε σταφύλι αλλά ακολουθώντας πάντα τις υποδείξεις του γιατρού.



Εναλλακτική πρόταση σταφυλοθεραπείας



Δίαιτα αποτοξίνωσης με σταφύλια 3 έως 7 ημερών



Την δίαιτα μπορείτε να την εφαρμόσετε από 3 έως 7 ημέρες. Η εφαρμογή της δίαιτας για 3 ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μέχρι και 2 κιλών ενώ αν την εφαρμόσετε για 7 ημέρες θα χάσετε μέχρι και 5 κιλά.

1η Ημέρα

500γρ. σταφύλια

2η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

3η Ημέρα

2 κιλά σταφύλια

4η Ημέρα

2 κιλά σταφύλια

5η Ημέρα

2 κιλά σταφύλια

6η Ημέρα

2 κιλά σταφύλια

7η Ημέρα

2 κιλά σταφύλια



Κανόνες Δίαιτας

- Καταναλώνετε καθημερινά 1,5lt έως 2lt νερό

Επιτρέπεται

- Ροφήματα βοτάνων

Δεν επιτρέπεται

- Καφές

- Αναψυκτικά

- Αλκοόλ

- Ζάχαρη ή γλυκαντικό σε σκόνη

Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθήστε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.



Δίαιτα αποτοξίνωσης με σταφύλια 7 έως 14 ημερών

Την δίαιτα μπορείτε να την εφαρμόσετε από 7 έως 14 ημέρες. Η εφαρμογή της δίαιτας για 7 ημέρες θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μέχρι και 5 κιλά ενώ αν την εφαρμόσετε για 14 ημέρες θα χάσετε μέχρι και 8 κιλά.

1η Ημέρα

Αφαγία. Επιτρέπεται μόνο νερό

2η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

3η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

4η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

5η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

6η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

7η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

8η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

9η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

10η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

11η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

12η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

13η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

14η Ημέρα

1,5 κιλό σταφύλια

Κανόνες Δίαιτας

- Καταναλώνετε καθημερινά 1,5lt έως 2lt νερό

Δεν επιτρέπεται

- Ροφήματα βοτάνων

- Καφές

- Αναψυκτικά

- Αλκοόλ

- Ζάχαρη ή γλυκαντικό σε σκόνη

Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθήστε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα

Πηγή: www.enter2life.gr

Στις παραπάνω δύο προτάσεις σταφυλοθεραπείας υπάρχει μία βασική διαφορά. Στην πρώτη το νερό καταναλώνεται μόνο εφόσον υπάρχει δίψα ενώ στη δεύτερη περίπτωση τίθεται υποχρεωτική η κατανάλωση 1,5 με 2 λίτρων νερού τη μέρα. Κρίνετε και πράξτε όπως νομίζετε.



ΠΗΓΗ http://m.eirinika.gr/article/16371/ola-osa-tha-thelate-na-mathete-gia-tin-stafylotherapeia-apotoxinosis-me-ton-vasilia                    

           

http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου