Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Δέος στις Σέρρες από τα ευρήματα ηλικίας 7.000.000 ετών που ήρθαν στο φως !!! (Βίντεο)


  Σημαντικά παλαιοντολογικά ευρήματα 7 εκατομμυρίων περίπου ετών ήρθαν στο φως  στη Θερμοπηγή του Δήμου Σιντικής, τα ευρήματα αυτά προκάλεσαν και διεθνές ενδιαφέρον αφού προβλήθηκαν και από το περιοδικό National Geographic. 
  Η ανακάλυψη των μοναδικών ευρημάτων έγινε από τον Γιώργο Τομπουλίδη κάτοικο του Παλαιού Σταθμού και την ανασκαφή έχει αναλάβει από τότε μέχρι και σήμερα η αναπληρώτρια καθηγήτρια Γεωλογίας του Α.Π.Θ Ευαγγελία Τσουκαλά.


 Η κυρία Τσουκαλά μίλησε στην Τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ για την συγκεκριμένη ανακάλυψη και όπως μας αποκάλυψε μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί απολιθωμένα ιππάρια, καμηλοπαρδάλεις, μαστόδοντες, αντιλόπες, μαχαιρόδοντες και ένα κρανίο ενός γιγαντιαίου ζώου που ονομάζεται Αγκυλοθήριο.

 Αυτές τις ημέρες στην περιοχή βρίσκονται 20 φοιτητές από την Αυστρία και συγκεκριμένα από το Ινστιτούτο της Βιέννης μαζί με την καθηγήτρια Ντόρις Ντάνκ προκειμένου να βοηθήσουν στην ανασκαφή καθώς όπως υποστηρίζουν η περιοχή της Θερμοπηγής παρουσιάζει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.

Οι ανασκαφές στην περιοχή συνεχίζονται κανονικά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη βοήθεια από το αρμόδιο Υπουργείο. Μάλιστα σημαντική είναι και η βοήθεια των εθελοντών που βρίσκονται στο πλευρό της κυρίας Τσουκαλά και των φοιτητών της. Το πρωί της Τετάρτης στο σημείο των ανασκαφών βρέθηκε ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουτσίδης, ο οποίος και παρακολούθησε την όλη διαδικασία και συνομίλησε με τους ανασκαφείς, τονίζοντας πως στόχος του είναι η ανάδειξη του παλαιοντολογικού μουσείου της Θερμοπηγής, το οποίο μαρτυρά την προϊστορία του τόπου.

 Όλα τα ευρήματα αφού συντηρηθούν από την ομάδα της κυρίας Τσουκαλά εκτίθενται στο πρώην δημοτικό σχολείο της Θερμοπηγής που λειτουργεί πλέον ως Μουσείο Παλαιοντολογίας. 



ΠΗΓΗ : http://www.visaltis.net/2015/08/7000000.html#more           
           
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου