Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Όμορφα μοντέλα αγκαλιά με αρκούδες, ρακούν και …άγρια πτηνά


Russian models and animals


H ρωσίδα φωτογράφος Όλγα Μπαράντσεβα έγινε διάσημη μετά την εξαιρετική και σπάνια φωτογράφηση δύο πανέμορφων ρωσίδων και μιας αρκούδας 700 κιλών, ονόματι Στεπάν. Η φωτογράφηση έγινε μέσα σε χειμωνιάτικο ρωσικό δάσος, όπου τα δύο κορίτσια ποζάρουν αγκαλιά με τη φιλική αρκούδα. Τελικά η Όλγα δεν δούλεψε μόνο με τις αρκούδες αλλά και με άλλα ζώα του δάσους.

 Russian models and animals


Μιλώντας στην RBTH η Όλγα μας εξηγεί πώς δούλεψε με τα άλλα ζώα: «Το ιρλανδικό Wolfhound είναι μια θαυμάσια ράτσα γιγαντιαίου σκύλου! Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να προσπαθήσεις να τα κρατήσεις σε ένα μέρος. Καθώς τα γυρίσματα έγιναν στο δάσος, τα ζώα το μόνο που ήθελαν ήταν να παίζουν και να τρέχουν εδώ και εκεί».

 Russian models and animals



«Στο φωτογραφίες μου θέλω να απεικονίσω την αρμονία και την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με τη φύση και τα ζώα».
 Russian models and animals

«Το 2012 έκανα την πρώτη φωτογράφηση ενός μοντέλου με ένα φίδι, μετά με ένα κοράκι και μια κουκουβάγια... τότε γνώρισα την Κατερίνα Πλότνικοβα που εξακολουθεί να με εμπνέει και σήμερα»

Russian models and animals
«Νομίζω ότι η φωτογράφηση με την αρκούδα είναι ό,τι πιο ασυνήθιστο έχω κάνει. Το να είσαι κοντά σε ένα τεράστιο φιλικό ζώο σου προκαλεί ένα άρρητο ανείπωτο συναίσθημα. Η αρκούδα δεν είχε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία: ήταν ένας πραγματικά αληθινός καλλιτέχνης και επαγγελματίας, που ξέρει και κάνει τα πάντα, όλα όσα του ζητά το αφεντικό του».
 Russian models and animals


«Τα Ρακούν είναι τα πιο περίεργα όντα, ειδικά όταν είναι μικρά. Πολύ δύσκολα μπορούσαμε να τα ελέγξουμε, παρόλο που ήταν καθοδηγούμενα. Είναι τόσο διασκεδαστικά πλάσματα!»



Russian models and animals


«Πέρα από τη φύση, μου αρέσουν πολύ τα παλιά τα πράγματα, το λεγόμενο ρετρό και ο κόσμος της φαντασίας».


 Russian models and animals


«Στις φωτογραφίες μου όλα σχετίζονται με την ομορφιά και τη φύση, σε συνδυασμό με την αγάπη και την κατανόηση... δεν υπάρχει τίποτα σχετικό με το κυνήγι», λέει η Όλγα απαντώντας στα ξένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία όταν δημοσιεύουν φωτογραφίες της με τα μοντέλα και την αρκούδα τις παρουσιάζουν ως μια διαμαρτυρία κατά του φόνου των ζώων για τη γούνα τους.
 Russian models and animals




«Σχεδιάζω ένα πρόγραμμα φωτογράφησης με ένα λευκό παγώνι, ένα κροκόδειλο, μια αλεπού, και μια άλλη αρκούδα... Έχω πολλά σχέδια και ο στόχος μου είναι η ολοκλήρωσή τους».
Russian models and animals


«Το Tinker είναι μια πολύ σπάνια και όμορφη ράτσα αλόγου. Είναι σαν να βγαίνει μέσα από παραμύθι, και οι φωτογραφίες του αποκτούν μια στιγμιαία μαγεία. Φυσούσε ένας δυνατός άνεμος και η χαίτη του φαινόταν ακόμα πιο εντυπωσιακή».






http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου