Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

Βρέθηκε «πουγκί» με ασημένια νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην σημερινή Βουλγαρία τότε αρχαία Θράκη 
Ασημένια νομίσματα που αναφέρονται στο τέλος του 2ου με αρχές του 1ου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκαν σε αρχαιολογική ανασκαφική έρευνα σε αρχαίο κάστρο στην πόλη Πριμόρσκο στο Μπουργκάς (Πύργος) της Βουλγαρίας.

Η ανακοίνωση έγινε από τον διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Βουλγαρίας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ.

«Πριν από δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια ανασκαφών, στον κεντρικό πύργο του κάστρου, οι αρχαιολόγοι μας, βρήκαν νομίσματα που ανάγονται  στην εποχή μεταξύ του τέλους του 2ου αιώνα και αρχές του 1ου  προ Χριστού.
Πρόκειται για αργυρά και χάλκινα νομίσματα της  Απολλωνίας Ποντικής (του Πόντου),  που απεικονίζουν το Μέγα Αλέξανδρο και έχουν κοπεί μετά το θάνατό του», είπε ο επιστήμονας.

Σύμφωνα με τη «Νοβίνιτε», έχουν βρεθεί 27 νομίσματα. Ωστόσο οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι είναι περισσότερα, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανασκαφή του πύργου που καταστράφηκε από πυρκαγιά το 72 π.Χ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πρόκειται για οικονομικό ταμείο των στρατιωτών, που φυλάσσονταν στο κάστρο, και από εκεί πληρώνονταν μετά τις μάχες ο στρατός, όπως γράφει το δημοσίευμα.


http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου