Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εκθεση στα Σκόπια ή Bardaska [αρχαία Παιονία] περιλαμβάνει 430 νομίσματα, τα οποία μαρτυρούν τη ζωή, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τη θρησκεία της περιοχής κατά τα τελευταία 2.300 χρόνια !!!


 

Η έκθεση περιλαμβάνει 430 νομίσματα, τα οποία μαρτυρούν τη ζωή, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τη θρησκεία της περιοχής κατά τα τελευταία  2.300 χρόνια.

Η παρουσίαση γίνεται  στη γκαλερί «Bezisten» στην πόλη Στιπ, άνοιξε την περασμένη Παρασκευή και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.




Η έκθεση «Νομίσματα- ιστορία, πολιτισμός και τέχνη» περιλαμβάνει νομίσματα που βρέθηκαν  από αρχαιολόγους σε ανασκαφές που πραγματοποίησαν σε περιοχές της  βόρειας Μακεδονίας και της Παιονίας.



Η σειρά των νομισμάτων αρχίζει με νομίσματα του βασιλιά των Παιόνων Αυδολέοντα- νόμισμα ΑΥΔΟΛΕΩΝ- και ακολουθούν τα νομίσματα Μακεδόνων ηγεμόνων, όπως του Φιλίππου του Β΄, του Φιλίππου του Ε΄ και του τελευταίου βασιλιά των Μακεδόνων, Περσέα, ακολουθούν νομίσματα της ρωμαϊκής αυτοκρατορικής περιόδου, της βυζαντινής και της οθωμανικής.






http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου