Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εκθεση στα Σκόπια ή Bardaska [αρχαία Παιονία] περιλαμβάνει 430 νομίσματα, τα οποία μαρτυρούν τη ζωή, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τη θρησκεία της περιοχής κατά τα τελευταία 2.300 χρόνια !!!


 

Η έκθεση περιλαμβάνει 430 νομίσματα, τα οποία μαρτυρούν τη ζωή, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τη θρησκεία της περιοχής κατά τα τελευταία  2.300 χρόνια.

Η παρουσίαση γίνεται  στη γκαλερί «Bezisten» στην πόλη Στιπ, άνοιξε την περασμένη Παρασκευή και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Η έκθεση «Νομίσματα- ιστορία, πολιτισμός και τέχνη» περιλαμβάνει νομίσματα που βρέθηκαν  από αρχαιολόγους σε ανασκαφές που πραγματοποίησαν σε περιοχές της  βόρειας Μακεδονίας και της Παιονίας.Η σειρά των νομισμάτων αρχίζει με νομίσματα του βασιλιά των Παιόνων Αυδολέοντα- νόμισμα ΑΥΔΟΛΕΩΝ- και ακολουθούν τα νομίσματα Μακεδόνων ηγεμόνων, όπως του Φιλίππου του Β΄, του Φιλίππου του Ε΄ και του τελευταίου βασιλιά των Μακεδόνων, Περσέα, ακολουθούν νομίσματα της ρωμαϊκής αυτοκρατορικής περιόδου, της βυζαντινής και της οθωμανικής.


http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου