Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τα ανασκαφικά ευρήματα στο Sannai-Maruyama της Ιαπωνία περίπου του 2.000π.Χ. - μετάφραση Ομήρου Ερμείδη


Η περιοχή διαθέτει κύκλους πέτρινους από τις αρχές έως τα μέσα φάσεις της Ύστερης περιόδου Jomon (περίπου 2000 -. 1500 π.Χ.) βρίσκεται σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο περίπου 180 μ στην αριστερή όχθη του ποταμού Oyu (παραπόταμος του Yoneshiro ποταμού) στην άνω λεκάνη του ποταμού Yoneshiro της βορειοανατολικής Akita Prefecture. - Ιαπωνία.


   Η μορφή των κύκλων πετρών θεωρείται ότι βασίζεται στο σχήμα της κυκλικής του οικισμού που αναπτύχθηκε με τη δημιουργία μόνιμων οικισμών της εποχής. Ο ένας που διαθέτει τους δύο κύκλους πέτρα της Manza και Nonakado, καθένα από τα οποία περιβάλλεται από τα ερείπια του πυλώνα που υποστηρίζεται από κτίρια, λάκκους, λάκκους και που περιέχει λείψανα τοποθετημένα ομόκεντρα. Μαζί με αυτά τα ερείπια, πήλινα και πήλινων σκευών (συμπεριλαμβανομένων των καθημερινής χρήσεως κεραμικά και λίθινα εργαλεία), πήλινα ειδώλια, πήλινα δισκία, καμπάνα-όπως πήλινα, λίθινα ράβδοι και πέτρα σπαθιά έχουν ανασκαφεί.Ένας μεγάλος αριθμός εργαλείων για τη λατρεία και τον εορτασμό έχουν αποκαλυφθεί γύρω από τους κύκλους πέτρας, συμπεριλαμβανομένων τα πήλινα ειδώλια, 

τα ζωόμορφα πήλινα αντικείμενα και ράβδοι πέτρας. Αυτά τα έργα τέχνης, τα οποία αντιπροσωπεύουν έντονα τα χαρακτηριστικά των μνημείων, προσκομίζει ουσιώδη αποδεικτικά στοιχεία της κοινωνικής δομής της εποχής και προηγμένες πνεύμα, το οποίο αναπτύχθηκε με την δημιουργία των μόνιμων οικισμών.  Το κέντρο των δύο πέτρινων κύκλων και το ηλιακό ρολόι που μοιάζει με συλλογή από πέτρες σχηματίζουν μια γραμμή που δείχνει προς το ηλιοβασίλεμα στο θερινό ηλιοστάσιο, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι Jomon άνθρωποι γνώριζαν το καλοκαίρι  και το χειμερινό ηλιοστάσιο, την εαρινή ισημερία και τις κινήσεις του ήλιου.  

  Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων Jomon που κατασκευάστηκαν τους πέτρινους κύκλους, λαμβάνοντας υπόψη την θέση τους και τις κινήσεις του ήλιου, και ο σχηματισμός τους θα ήταν εντάσεως εργασίας και απαιτεί ένα ισχυρό πνεύμα. Αυτές οι μορφές είναι πολύ σημαντικές για την μελέτη του πνευματικού πολιτισμού των Jomon ανθρώπων αλλά και της περιόδου που δημιουργήθηκαν αυτά .

ΠΗΓΗ = http://jomon-japan.jp/en/jomon-sites/sannai-maruyama/


http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου