Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Βούλγαροι αρχαιολόγοι ψάχνουν για «πρωτο-Βουλγάρους» - ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - από τη Μογγολία χρησιμοποιώντας ανασκαφικά ευρήματα στο Περπερικόν


Οι Βούλγαροι ψάχνουν για «πρωτο-Βουλγάρους» από τη Μογγολία

Από τις πρώτες ημέρες  των φετινών αρχαιολογικών ανασκαφών, οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι ‘έπεσαν’ σε ένα μικρό χάλκινο αγαλματίδιο του Απόλλωνα, που χρονολογείται  στον Γ΄αιώνα π.Χ.


Ο επικεφαλής της βουλγαρικής αρχαιολογικής ομάδας, Νικολάι Οβτσάροφ, είπε ότι το αγαλματίδιο βρέθηκε λίγα μέτρα από ναό του ίδιου αιώνα.

«Αυτός είναι ο δεύτερος αρχαίος ναός που βρέθηκε στο Περπερικόν. Ο πρώτος ανακαλύφθηκε πριν από  5-6 χρόνια, όπου είχε βρεθεί ένας πήλινος βωμός και ένα εικονίδιο με Θράκες αναβάτες.

Το χάλκινο άγαλμα του Απόλλωνα αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το Περπερικόν δεν υπήρχε μόνο στο Μεσαίωνα, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Τώρα μπορούμε κατηγορηματικά να μιλήσουμε για την αρχαία ειδωλολατρική περίοδο του Περπερικού», είπε ο Οβτσάροφ.


Ο ίδιος μίλησε για τα σχέδια μιας μεγάλης κλίμακας μελέτης των βραχογραφιών, που κατά τη γνώμη του, μιλάνε για τους τουρκικής καταγωγής πρωτο-Βούλγαρους.

Ο Οβτσάροφ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του Βούλγαρου προέδρου Πλεβνέλιεφ στη Μογγολία, οι τοπικοί επιστήμονες  έδειξαν ενδιαφέρον στην ιδέα του Οβτσάροφ και τον Σεπτέμβριο, αναμένονται να φθάσουν στη Βουλγαρία Μογγόλοι χορηγοί, που είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν τη μελέτη των βραχογραφιών στη Βουλγαρία.


                                                         Περπερικόν


Σύμφωνα με τον Οβτσάροφ, οι βραχογραφίες που υπάρχουν στο Περπερικόν, απεικονίζουν την παρουσία των πρωτο-βουλγάρων στο έδαφος της σημερινής Βουλγαρίας.

Ο Οβτσάροφ δήλωσε ότι οι πρωτο-Βούλγαροι, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από την Κεντρική Ασία, διήλθαν από το έδαφος της Μεγάλης Βουλγαρίας (περιοχή Βόλγα;) και ήρθαν στην Ευρώπη. Παρόμοια σχέδια βρέθηκαν στη βόρεια Ελλάδα, όπως γράφει το δημοσίευμα.
ΠΗΓΗ =  http://www.mikres-ekdoseis.gr/2015/06/blog-post_2.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου