Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Βρέθηκε τεράστια προϊστορική νυχτερίδα που …περπατούσε

common-vampire-bat_505_600x450
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος νυχτερίδας που περπατούσε στα τέσσερα και ήταν τρεις φορές το μέγεθος από την μεγαλύτερη που ζει σήμερα.

Πιστεύεται ότι έζησε πριν 16 εκατομμύρια έτη, και βρισκόταν περισσότερο σε υποτροπικά δάση με συχνές βροχές, όπου ήταν γεμάτα από έντομα, νέκταρ, γύρη και φρούτα, αγαπημένα «εδέσματα» για την νυχτερίδα.
Η miocenalis Mystacina, ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλο σύγχρονο είδος νυχτερίδων και πιστεύεται ότι είναι ο άμεσος συγγενής του Mystacina tuberculata που υπάρχει σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του cbsnews.
93626web
Απολιθωμένα δόντια της miocenalis Mystacina που βρέθηκαν στη Νέα Ζηλανδία.
«Η ανακάλυψή μας δείχνει για πρώτη φορά ότι οι νυχτερίδες Mystacina ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία περισσότερο από από 16 εκατομμύρια χρόνια πρίν, όπου έβρισκαν καταλύματα κοντά σε φυτά όπου μπορούσε να βρει πιο εύκολα τροφή», είπε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Suzanne Hand από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας .
Το μεγάλο μέγεθος της όμως μπορεί, να ευνοεί περισσότερο την εύρεση επίγειας τροφής, παρά στον αέρα όπως έντομα.
«Το μέγεθος των νυχτερίδων περιορίζει τις απαιτήσεις μιας πτήσης και ηχοεντοπισμού, που θα πρέπει να είναι γρήγορη και ακριβής για να κυνηγήσει έντομα στο σκοτάδι», είπε η Hand.
«Το ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθος αυτής της νυχτερίδας δείχνει ότι κυνηγούσε βαρύτερα θήραμα στο έδαφος, όπως και τρεφόταν με μεγαλύτερα φρούτα, που ξεπερνούσαν σε μέγεθος ακόμη και τη μικρή ξαδέλφη της», καταλήγει η Hand.
Ηλίας Σιατούνης

ΠΗΓΗ =   http://www.crashonline.gr/%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81/



http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου