Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Η πιο πλήρης αρχαία βαλλίστρα στο φως, βρέθηκε με τερρακότα στρατό στην Κίνα - μετάφραση Όμηρος Ερμείδης

The most complete ancient crossbow unearthed with terracotta army


Η πιο ολοκληρωμένη αρχαία βαλλίστρα μέχρι σήμερα ανακαλύφθηκε στο Πήλινο Στρατό στην επαρχία Xi'an, Shaanxi. [Φωτογραφία / Chinanews.com]

Αρχαιολόγοι έχουν πρόσφατα ανακαλύψει την πιο ολοκληρωμένη αρχαία βαλλίστρα του Πήλινου Στρατού στην Xi'an, Shaanxi επαρχία.


Ανάμεσα σε εκατοντάδες κομμάτια των τόξων που ανακαλύφθηκαν κατά το παρελθόν, αυτό λέγεται ότι είναι το καλύτερα διατηρημένο σε γενικές γραμμές, με 145 εκατοστά τόξο και 130 εκατοστά κορδόνι τόξο. Η σειρά τόξο έχει μια ομαλή επιφάνεια που οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν από τένοντα ζώων αντί του υφάσματος και το μηχανισμό σκανδάλης είναι φτιαγμένο από μπρούντζο, σύμφωνα με το Shen Maosheng, επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας.
      The most complete ancient crossbow unearthed with terracotta army
Ο Shen Maosheng επισημαίνει επίσης ότι η νέα αυτή ανακάλυψη ρίχνει φως για επιπλέον στοιχεία όπως επίσης οι  δύο ξύλινες ράβδοι που ήσαν μαζί με το όπλο, χρησίμευαν για την διατήρηση και την μεταφορά των τόξων στην αρχαιότητα. Αν και αρχαία κείμενα που αναφέρονται συχνά, στην λειτουργία τους δεν είχε αναφερθεί κανένα μέχρι την πρόσφατη ανακάλυψη.

Λέγει ο  Shen Maosheng : «Όταν εμείς ξεσκόνισε τα ραβδιά, βρήκαμε τρεις τρύπες σε ίση απόσταση η μία από την άλλη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μάλλον είχαν χρησιμοποιηθεί για να κρεμάσει τα σχοινιά που στερεώνονται τα βαλλίστρες, όταν δεν ήταν σε χρήση».

«Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσει το τόξο σε σχήμα και κατά συνέπεια να διατηρηθεί στον χρόνο.

Η ανακάλυψη του είναι πλήρες για το σύνολο των τόξων όπου θα βοηθήσει τους επιστήμονες να δημιουργήσουν το πιο ακριβές μοντέλο του όπλου και να υπολογίσει σκοπευτήριο της βαλλίστρας με μεγαλύτερη ακρίβεια.
ΠΗΓΗ = http://en.people.cn/n/2015/0320/c202936-8866342.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου