Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τα Νέα ευρήματα στην Αλικαρνασσό - σημερινή ΤΟΥΡΚΙΑ









Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από Τούρκους αρχαιολόγους κατά τους έξι τελευταίους μήνες στην περιοχή της Αλικαρνασσού, έχουν φέρει στο φως τάφους διαφόρων εποχών, μια ιστορική φιγούρα επάνω σε έναν βράχο και έργα τέχνης της πρώιμης εποχής του Χαλκού.





Ανακαλύφθηκαν δεκαπέντε πίθοι, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διατήρηση υγρών προϊόντων και ξηρών γεωργικών προϊόντων κατά την αρχαιότητα.




Ωστόσο, ως επί το πλείστον τα μεγάλα αυτά πήλινα σκεύη χρησιμοποιούνταν και ως τάφοι τόσο στην περιοχή αυτή, όσο και σε όλο τον χώρο των παράκτιων περιοχών του Αιγαίου.



 Το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι τα ευρήματα αυτά εντοπίστηκαν στον οικισμό Gümüşlük, που ‘κάθεται’ επάνω  στην αρχαία πόλη Μύνδος της Καρίας.



Στους τάφους αυτούς βρέθηκαν δώρα για τους νεκρούς και μικρά σκεύη.



Επίσης, δέκα τάφοι της ελληνιστικής εποχής, ανακαλύφθηκαν σε ανασκαφές δίπλα από το Αστυνομικό Τμήμα της περιφέρειας. Όπως αναφέρεται, οι σκελετοί έχουν τεθεί υπό εξέταση από τους αρχαιολόγους.



Ακόμη, στον ίδιο οικισμό, στη γειτονιά Γιαλί Καβάκ, βρέθηκε ένα ανδρικό ειδώλιο επάνω σε βράχο και γύρω από τη φιγούρα αυτήν υπήρχαν πυκνά συντρίμμια.



Το ειδώλιο που βρέθηκε κατά τις σωστικές ανασκαφές, θεωρείται ότι είναι θεός της γονιμότητας και είναι ηλικίας 2600 ετών, απεικονίζει έναν άνδρα που κρατά ένα ποτήρι.



Από τα συντρίμμια τα οποία έχουν βρεθεί γύρω από το βράχο, εικάζεται ότι κατά την αρχαιότητα πήγαιναν γυναίκες οι οποίες δεν είχαν καταφέρει να κυοφορήσουν και προέβαιναν σε όρκους στο ειδώλιο.





DHA
- http://www. mikres-ekdoseis.gr


 ΠΗΓΗ = http://www.mikres-ekdoseis.gr/2015/03/blog-post_15.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου