Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Ανακαλύφθηκε ένα ζυθοποιείο ηλικίας 3.000 ετών στην Αίγυπτο

Φωτό από το αρχαίο ζυθοποιείο στον αιγυπτιακό τάφο, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου

Ιαπωνική αρχαιολογική ομάδα η οποία διενεργεί ανασκαφές στην περιοχή του Λούξορ, ανακάλυψε έναν  αρχαίο τάφο στον οποίο υπάρχουν ζωγραφικές ενός ζυθοποιείου που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανάγεται περίπου στο 1.000 π.Χ.

Ο Αιγύπτιος υπουργός αρχαιοτήτων Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, είπε την περασμένη Παρασκευή ότι ο τάφος είναι της περιόδου της βασιλείας των Ραμσή  και ανήκει σύμφωνα με τα ιδεογράμματα που βρέθηκαν στον επικεφαλής της δημιουργίας ζύθου «για τους θεούς των νεκρών», ο οποίος ήταν συγχρόνως και επικεφαλής της αποθήκης του οινοπνευματώδους ποτού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τοίχοι του θαλάμου είναι διακοσμημένοι με «υπέροχες ζωγραφικές με έντονα χρώματα που αντανακλούν την καθημερινότητα της ζωής, απεικονίζουν, ακόμη, και θρησκευτικές τελετές που διενεργούνταν τη συγκεκριμένη περίοδο.


Ο επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας, Jiro Kondo, είπε ότι τάφος ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε έναν άλλο παλαιότερο τάφο που ανήκει στην οικογένεια του Αμενχοτέπ του Γ΄, ο παππούς του φημισμένου αγοριού –Φαραώ, Τουταγχαμών, σύμφωνα με το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων.

ΠΗΓΗ =  http://www.mikres-ekdoseis.gr/2014/01/3000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου