Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ανακαλύφθηκε στην Γαλλία ένα Κέλτικο καζάνι διακοσμημένο με έναν Έλληνα θεό σε έναν τάφο 3.000 χρόνων - μετάφραση Όμηρος Ερμείδης


Ανακαλύφθηκε ένας βραστήρας του 1400 π.Χ. ο οποίος είχε την ίδια χρήση με τον βραστήρα του Αστερίξ  για να αναζωογόνηση τροφίμων και δεικνύει έτσι το εκτεταμένο εμπόριο των Κελτών στην Μεσόγειο.
 Ornamento del caldero con la efigie del dios griego Aqueloo, de hace 3000 años.
 Στολίδι στο καζάνι με την εικόνα του ελληνικού θεού Αχελώου, πριν από 3000 χρόνια.


Σε ένα Κέλτικο νεκροταφείο ανακαλύφθηκαν τάφοι με υπέροχα αρχαιολογικά ευρήματα 
της πιο ποικιλόμορφης φύσεως, όπου με τις νέες προοπτικές φωτίζει τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις της Βόρειας χώρας και την Νότια Ευρώπη για περισσότερα χίλια χρόνια, από το δέκατο τέταρτο αιώνα π.Χ., και την έναρξη της
χριστιανικής εποχής
   Οι Γάλλοι ειδικοί από το Εθνικό Ινστιτούτο Προληπτικής Αρχαιολογικής Έρευνας (INRAP) το περασμένο φθινόπωρο (2014) ανακάλυψαν ένα ταφικό χώρο έξω Lavau (Aube), μια μικρή πόλη κάτω από χίλιους κατοίκους στην περιοχή Champagne-Ardenne (στην ανατολική Γαλλία ) μέσα από την κοιλάδα του Ροδανού, όπου ήταν μια στρατηγική διαδρομή για την επικοινωνία μεταξύ των γερμανικών λαών και την Μεσόγειο.

 Lugar del hallazgo.
 ο τόπος που ανακαλύφθηκε το Κέλτικο νεκροταφείο

Μετά από έξι μήνες ανασκαφών εγιναν οι αποκαλύψεις από τους ειδικούς INRAP λέγοντας ότι ήταν μια εξαιρετική και ιστορική ανακάλυψη στην Lavau διότι ήταν ένας τόπος ταφής για περισσότερο από μία χιλιετία, μεταξύ 1.400 π.Χ. μέχρι και τους πρώτους αιώνες της μετά χριστόν εποχής μας. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι τάφοι του V αιώνα π.Χ..
 Imagen parcial de la excavación en donde puede apreciarse el tamaño del caldero celta.

 Μερική εικόνα της ανασκαφής, όπου μπορείτε να δείτε το μέγεθος του Κέλτικου καζανιού.


Χρονική περίοδος σίγουρα εξαιρετική, η οποία έχει μια άλλη ιδιαιτερότητα πρωταρχικής σημασίας. Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφθηκαν αποκαλύπτουν πολύ έντονες διπλωματικές σχέσεις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές και μεταξύ των χωρών του Βορρά (και  πέρα από την σημερινή  Γερμανία ) και τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. Περισσότερα από 3.000 χρόνια πριν, σήμερα η Γαλλία (Κέλτες  και γαλλικό) ήταν ήδη ένα είδος γέφυρας μεταξύ της γερμανικής Ευρώπης και της Μεσογείου, ελληνικής και ρωμαϊκής Ευρώπης.


Ο προσηλυτισμός των θεών τους
Αρκετά τρέχοντα ευρήματα υπογραμμίζουν την στρατηγική διάσταση της σύγχρονης Γαλλίας. Στο νεκροταφείο του Lavau κραυγαλέα είναι τα σημάδια αυτού του  πολιτιστικού διάλογου είναι τεράστιας ιστορικής σημασίας. Οι ειδικοί αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην ειδικό  αυτό κομμάτι : το  χάλκινο καζάνι επάνω από ένα μέτρο σε διάμετρο, το οποίο είναι διακοσμημένο με κέρατα στο κεφάλι του ελληνικού θεού Αχελώου («αυτός που κυνηγά θλίψη»).

  Πριν από 3000 χρόνια οι Έλληνες είχαν ήδη δώσει «σημείωμα»  στους τότε  λαούς της  Ευρώπης καλύπτοντας κάθε πιθαμή από τον βορρά μέχρι τον νότο, διαδίδοντας τους θεούς τους.

Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής σχολίασε το εξής : «Πιστεύουμε ότι καζάνι έχει πιθανώς ελληνικής – ετρουσκικής τεχνοτροπίας.  Είναι ένα αριστούργημα της μεταλλουργίας της εποχής του Χαλκού.



Το μαγικό φίλτρο
Το καζάνι που ανακαλύφθηκε σε αριστοκρατικό τάφο στο Lavau, είχε την ίδια λειτουργία που είχαν όπως το θρυλικό «μαγικό φίλτρο» από τις ιστορίες του Αστερίξ και Οβελίξ ή για να καταναλώνουν λιγότερο αφροδισιακά της Γαλικίας κρασιά, φυσικά.


os, claro está. «Ni siquiera en l

Artículo publicado en MysteryPlanet.com.ar: http://mysteryplanet.com.ar/site/descubren-un-caldero-celta-decorado-con-un-dios-griego-en-una-tumba-de-3-000-anos/
Ακόμη και στην ελληνική τάφοι είναι τόσο πολύτιμο όσο το καζάνι της Lavau αντικείμενα», λέει με θαυμασμό, Ντομινίκ Γκαρσία, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille. Μετά την πολυτιμότητα του καζανιού του Lavau είναι δυνατό να εντοπίσει τα ίχνη ενός πολιτιστικού διαλόγου τεράστιο βάθος. Ο άρχοντας ή πριγκίπισσα ο οποίος τάφηκε στον τάφο όπου βρήκαν το καζάνι είχε μια γεύση πολύ τονίζεται από την Διονυσιακή και οργιαστικές τελετές, την ελληνική λατρεία του Διονύσου. Όλα φαίνεται να δείχνουν, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι μεγάλες Κέλτες / Γαλάτες θαμμένος στο Lavau άρχοντες είχαν πολλές επιχειρηματικές σχέσεις με τους καλλιτέχνες και τους εμπόρους της Μεσογείου, ελληνική, πρώτα, και οι Ρωμαίοι, αργότερα, το σκούπισμα των προμηθειών από τα μεγάλα έργα της καλλιτεχνικής στολίδι, που καταβάλλονται σε βαρύ τίμημα κατά το χρόνο. Οι Έλληνες που ονομάζεται Σέλτικ λαοί της Εποχής του Σιδήρου που μίλησε Σέλτικ γλώσσες. Οι Ρωμαίοι αποκαλούσαν Γαλάτες πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία σήμερα. Στο νεκροταφείο του Lavau, μάρτυρας του κεφαλαίου για την κηδεία τελετές γιορτάστηκε στη θέση του για περισσότερο από μία χιλιετία, αυτές και άλλες πολιτιστικές παραδόσεις γονιμοποιήθηκαν με το άλλο με χίλιους τρόπους. Οι Κέλτες λάτρευαν Βόρεια βιοτεχνία και Ελληνικά / ανατολικές λατρείες. Οι μεσογειακοί λαοί (Ελληνικά / Ρωμαϊκά) διψούσαν για τα πολύτιμα υλικά (κασσίτερος) που τους έφτασε από τη σημερινή Γερμανία, στη Βαλτική. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μυθική κέλτικη νεκροταφείο Lavau σας επιτρέψει να κάνετε καινούργιες και θαυμάσιες αποκαλύψεις για την αρχαιολογική ιστορία της παλαιάς Ευρώπης και την προέλευση του πολιτισμού τους.
 
ΠΗΓΗ = Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην MysteryPlanet.com.ar:http://mysteryplanet.com.ar/site/descubren-un-caldero-celta-decorado-con-un-dios-griego-en-una-tumba-de-3-000-anos/
 
 http://mysteryplanet.com.ar/site/descubren-un-caldero-celta-decorado-con-un-dios-griego-en-una-tumba-de-3-000-anos/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου