Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Τι να κάνετε αν πάθετε ουρολοίμωξη, ιδού κάποιοι πρακτικοί τρόποι προτεινόμενοι από γιατρούς

Τι να κάνετε αν πάθετε ουρολοίμωξη

Η λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος είναι μια πάθηση που αρχικά εκδηλώνεται με μια ξαφνική και συχνή ανάγκη να επισκεφτείτε την τουαλέτα.

Όταν φτάσετε εκεί, μπορεί να δείτε ότι κατά την ούρηση αποβάλλετε ασυνήθιστα μικρή ποσότητα ούρων και αυτό συνήθως συνοδεύεται από μια αίσθηση καψίματος στην κύστη ή/και την ουρήθρα σας.
Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να εκδηλώσετε πυρετό, ρίγη, πόνο στην πλάτη, ακόμη και αίμα στα ούρα σας.

Ουρολοιμώξεις που διαρκούν περισσότερο από δύο ημέρες απαιτούν ιατρική παρέμβαση. Αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση των νεφρών και να οδηγήσουν σε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα.
Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες απλές μέθοδοι που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι σας για να ανακουφιστείτε και να αντιμετωπίστε μια ουρολοίμωξη:

Μαγειρική σόδα
Για να προλάβετε μια ουρολοίμωξη ή να την περιορίσετε και να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να την καταπολεμήσει γρηγορότερα, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Η σόδα εξουδετερώνει την οξύτητα στα ούρα σας, επιταχύνοντας παράλληλα την ανάρρωσή σας.
Χυμός κράνμπερι
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση χυμού από κράνμπερι μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε τις μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος. Ο χυμός μούρων αποτρέπει τα βακτηρίδια που προκαλούν την μόλυνση να “εγκατασταθούν” στην κύστη σας, και έχει επίσης μια πολύ ήπια αντιβιοτική δράση.

Ανανάς
Το ένζυμο bromelain (βρομελίνη) που περιέχει ο ανανάς, έχει αποδειχτεί ότι συνεπικουρεί τη δράση των αντιβιοτικών σε περίπτωση ουρολοίμωξης. Σε μία έρευνα σε άτομα με ουρολοίμωξη που τους δόθηκε βρομελίνη μαζί με την αντιβιοτική αγωγή που ακολουθούσαν, διαπιστώθηκε ότι η ουρολοίμωξη υποχώρησε ταχύτερα σε σύγκριση με ασθενείς που αντί για βρομελίνη, έλαβαν ένα placebo.
Νερό
Εάν έχετε την τάση να παθαίνετε συχνά λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό – περίπου 8 οκτώ ποτήρια την ημέρα. Θα πρέπει να ουρείτε τουλάχιστον κάθε τέσσερις έως πέντε ώρες. Αν έχετε ήδη μια ουρολοίμωξη, προσπαθήστε να πίνετε ακόμα περισσότερο νερό για να την αντιμετωπίσετε. Τα πολλά υγρά στο σύστημά σας θα βοηθήσουν να καθαρίσετε τα βακτηρίδια ταχύτερα, κάνοντάς σας να ουρείτε πιο συχνά.
Βιταμίνη C
Μερικοί γιατροί συνταγογραφούν τουλάχιστον 5000mg βιταμίνης C την ημέρα για ασθενείς οι οποίοι αναπτύσσουν υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C διατηρεί την ουροδόχο κύστη υγιή επειδή αυξάνει την οξύτητα των ούρων, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί την ανάπτυξη δυνητικά επιβλαβών βακτηρίων.
Σε κάθε περίπτωση, αν καταλάβετε ότι μπορεί να έχετε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, η οποία δείχνει να διαρκεί πάνω από 2 ημέρες, ενημερώστε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις συμβουλές του.
onmed.gr
ΠΗΓΗ =  http://biologikaorganikaproionta.com/health/153478/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου