Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Στην σημερινή Βουλγαρία βρέθηκε ο τάφος ενός Θράκα πολεμιστού Ιερέα και ενός παιδιού της πρώιμης εποχής σιδήρου



Πριμόρσκο.

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τον τάφο ενός παιδιού και ενός πολεμιστή –Ιερέα της αρχαιότητας, κατά τη διάρκεια ανασκαφών που πραγματοποίησαν κοντά στη θάλασσα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Πριμόρσκο.


Η ανακοίνωση ήταν σχετική με τα αποτελέσματα της ανασκαφικής περιόδου του 2013 στην περιοχή του παραπάνω  παραθαλάσσιου δήμου.

Στον τάφο του πολεμιστή-μάντη των αρχαίων Θρακών έχουν βρεθεί αντικείμενα τα οποία καθορίζουν την σχετικά υψηλή θέση του στην κοινωνική ιεραρχία. Τα υλικά δείχνουν ότι ασχολούνταν με την μαντεία αλλά και την ιατρική. Στον τάφο βρέθηκαν επίσης ένα μαχαίρι, ένα σπαθί, ένα δόρυ και μία ασπίδα θρακικής κατασκευής της πρώιμης εποχής του σιδήρου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στην περιοχή υπήρχε οικισμός κατά την προϊστορική εποχή, ωστόσο ο γύρω χώρος δεν έχει ακόμη ανασκαφεί επίσημα, αλλά έχει  υποστεί αρκετές ζημιές από αρχαιοκάπηλους, όπως σημειώνεται.

Η αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή αυτή της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας, που ανήκει στην περιφέρεια Μπουργκάς, άρχισε το 2012 και έχουν βρεθεί σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων εποχών που  δείχνουν τη συνεχή κατοίκηση της περιοχής κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Σύμφωνα με το Δήμο Πριμόρσκο, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σύντομα θα ιδρυθεί μουσείο στην πόλη για να στεγαστούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, αναφέρει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ = http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/10/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου