Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Το Πανεπιστήμιο του Όσλο αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την παιδική ηλικία στην ρωμαϊκή Αίγυπτο μέσω ανασκαφικών ευρημάτων - μετάφραση Ομήρου Ερμείδη


Από την RANY MOSTAFA
ΚΑΪΡΟ: Μια πρόσφατη μελέτη σε παπύρους παπύρους που χρονολογούνται από τη Ρωμαϊκή Περίοδο της Αιγύπτου (30 π.Χ.-380) έδειξε ότι οι έφηβοι στην αρχαία Αίγυπτο ήταν εγγεγραμμένοι στις κοινωνικές οργανώσεις, όπου διδάσκονταν τα μαθήματα της καλής κοινωνίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Όσλο .

"Μόνο αγόρια ελεύθερων πολιτών που γεννήθηκαν (Αιγύπτιοι, Έλληνες και Ρωμαίοι) έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη της οργάνωσης νεολαίας της πόλης, η οποία ονομάζεται« γυμναστήριο ». Οι οικογένειές τους θα ήταν αναγκαστικά αρκετά ευημερούσα," είπε κοινωνική ιστορικός του πανεπιστημίου Ville Vuolanto.

Η μελέτη, μέρος του έργου του Πανεπιστημίου του Όσλο με τίτλο «μικροσκοπικά Φωνές από το Παρελθόν: Νέες προοπτικές για την παιδική ηλικία στην Πρώιμη Ευρώπη," πραγματοποιήθηκε από Vuolanto και ο Δρ Απρίλιο Pudsey του Πανεπιστημίου του Newcastle, ο οποίος μαζί έχουν εξετάσει πάνω από 7.500 αρχαία αιγυπτιακή ειλητάρια παπύρους .


Τα έγγραφα, αρχικά από την αρχαία πόλη της Αιγύπτου Ελ-Bahnasa, 160 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, που αποτελείται προσωπικές επιστολές, διοικητικών εγγράφων και συμβάσεων κατάρτισης για τα παιδιά, μαζί με τις εικόνες, σκαλιστά θραύσματα κεραμικής και τα παιχνίδια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης αρκετές συμβάσεις κατάρτισης υφαντής των δικύκλων σε τετραετή θητεία. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν το ιστορικό γεγονός ότι ο El-Bahnasa, επίσης γνωστή ως Οξύρυγχο, ήταν ένα κέντρο ύφανση βιομηχανία κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου της Αιγύπτου.

"Έχουμε βρει μόνο μία σύμβαση όπου ο εκπαιδευόμενος θα ήταν ένα κορίτσι, αλλά η κατάστασή της ήταν λίγο ασυνήθιστο, ήταν όχι μόνο ένα ορφανό, αλλά είχε επίσης χρέη αποθανόντος πατέρα της για να πληρώσει», σύμφωνα με Vuolanto.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότερες γυναίκες παρέμεινε και εργάστηκε στο σπίτι σας. Σε γενικές γραμμές, παντρεύτηκε στο τέλος της εφηβείας τους, λίγο νωρίτερα από τα αγόρια.
ΠΗΓΗ = http://thecairopost.com/news/128538/travel-antiquities/university-of-oslo-study-reveals-details-of-childhood-in-roman-egypt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου