Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η θράκη στο μεταίχμιο - η Αμφισβήτιση της Ελληνικής κυριαρχίας - του Συγγραφέα Αναστάσιου Λαυρέντζου


Βιβλιοπαρουσίαση: 
"Η Θράκη στο μεταίχμιο"
στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Τετάρτη 29 Οκτωβρίου ώρα 7.30 μ.μ.

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί στην Ξάνθη ένα νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Η Θράκη στο μεταίχμιο». Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από τον Αναστάσιο Λαυρέντζο, για πρώτη φορά επιχειρεί μια τομή: να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τί συμβαίνει στη Θράκη και να καταδείξει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τόσο εξαιτίας της χρόνιας παραμέλησής της από το ελληνικό κράτος, όσο και εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία σε αυτή. 

Στο πλαίσιο αυτό το βιβλίο παρουσιάζει ένα πλήθος στοιχείων που αφορούν τη γεωπολιτική και την οικονομική δυναμική της Θράκης, τις δημογραφικές εξελίξεις, την αξιοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την τουρκική πλευρά και τις αλλαγές που σταδιακά παγιώνονται τόσο στην ίδια τη Θράκη όσο και στον άμεσο περίγυρό της. Μέσα από αυτά τα στοιχεία ο αναγνώστης καλείται να καταλάβει γιατί η Θράκη φτάνει πλέον σε ένα μεταίχμιο και γιατί μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις είναι «επί θύραις». 

Σε αυτή τη βάση το βιβλίο δεν διστάζει να προβλέψει ακόμη και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της τουρκικής πλευράς. Δεν σταματά όμως εκεί. Προχωρά στην εισήγηση μιας νέας ελληνικής πολιτικής για τη Θράκη, η οποία έχει ως άξονες την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την ομαλή ένταξη των μουσουλμανικών πληθυσμών της στον ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο. 

Ο Συγγραφέας:
Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος κατέχει διπλώματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά(Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών) και στη Θεωρητική Φυσική (Παν/μιο Κρήτης). Έχει πτυχίο Φυσικής (Παν/μιο Αθηνών). Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και στο πλαίσιο αυτό έχει επισκεφτεί πολλές βαλκανικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία). Διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών. Αρθρογραφεί τακτικά για την οικονομία και τα εθνικά θέματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.
ΠΗΓΗ = http://pomakohoria.blogspot.gr/2014/10/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου