Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Σφραγίδες από τον 7ο π.χ. αιώνα σε αρχαίο ναό στην Τουρκία



Επιστήμονες από Cluster of Excellence " Θρησκεία και Πολιτική» του πανεπιστημίου του Münster, έκαναν μια ασυνήθιστα μεγάλη ανακάλυψη σε ένα αρχαίο ναό στη Μικρά Ασία- Τουρκία.
Ανακάλυψαν πάνω από 600 σφραγίδες και φυλαχτά στο ιερό του Διός του Δολιχένους, εκατό από τις οποίες έχουν βρεθεί στο τρέχον έτος.

Ο επικεφαλής των ανασκαφών καθηγητής Engelbert Winter και ο αρχαιολόγοςMichael Blömer δήλωσαν στο τέλος της ανασκαφικής περιόδου στην αρχαία πόλη Δολίχη της Μικράς Ασίας,  ότι  «τέτοιες ποσότητες σφραγίδων και σφραγιδόλιθων δεν έχει βρεθεί σε κανένα ιερό μέχρι σήμερα».


Σφραγίδες και φυλαχτά που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013 στον αρχαίο ναό της Μικράς Ασίας

Οι σφραγίδες καλύπτουν μια περίοδο από τον 7ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 4ο αιώνα π.Χ. και είναι απαράμιλλες.

«Είναι εκπληκτικός ο αριθμός τους και αποδεικνύει πόσο σημαντικές ήταν οι σφραγίδες και τα φυλαχτά στη λατρεία του θεού Δία του Δολιχένους», είπε ο καθηγητής Winter.

«Πρόκειται για σφραγίδες, κυλίνδρους και φυλαχτά που είναι κατασκευασμένα από ύαλο, πέτρα και χαλαζία και ως επί το πλείστον είναι κατασκευασμένες με υψηλή τέχνη».

Με την αποκατάστασή τους, παραδόθηκαν στο μουσείο της πόλης Gaziantep, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
ΠΗΓΗ = http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/12/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου