Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ο στρατός από τερακότα, του τάφου του 1ου αυτοκράτορα της Κίνας Qin Shi Huangdi. - απόσπασμα από το έργο "Xi'an, Κίνα", ο συγγραφέας Enrique Vela.


Ένας ολόκληρος  στρατός από τερακότα προέκυψε από στους αρχαιολόγους, όταν ανακαλύφθηκε το ταφικό συγκρότημα όπου είχε γίνει όπως ήθελε και φυσικά είχε διατάξει 
ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας, Qin Shi Huangdi, να κατασκευαστεί για να διαιωνίσει τη μνήμη του και τοποθετείται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά ευρήματα των κόσμο Αρχαιολογίας.
  Έτσι όταν αγρότες το 1974 σκάβοντας μερικά πηγάδια για την άρδευση της περιοχής έπεσαν σε αυτή την ανακάλυψη, όπου ήταν τα πρώτα στην ιστορία τερακότα να είναι ένας πραγματικός στρατός, σκοπός της οποίας ήταν να διακηρύξει την δύναμη του Qin Shi Huangdi, συμβολικά την προστασία του.
  Το σύμπλεγμα αποτελείται από αξιωματικούς και πολεμιστές - καθένα με διακριτικά γνωρίσματα, όλα έγιναν όπως  την εποχή εκείνη όπως ήταν στην πραγματικότητα, όπως δεξαμενές και άλογα. Μέχρι στιγμής μόνο έχει προσαχθεί στη φως μέρος από τα 7 000 στοιχεία εκτιμάται ότι ήταν μέρος του στρατού.
Εικόνα: Στρατός του τερακότα, τάφο Qin Shi Huangdi, Xi'an, Κίνα.
Σάρωση:  αυτό είναι ένα απόσπασμα από το άρθρο " Ο στρατός από τερακότα, τάφος του 1ου αυτοκράτορος της Κίνας Qin Shi Huangdi. "Xi'an, Κίνα", ο συγγραφέας Enrique Vela. Το άρθρο δημοσιεύεται εξ ολοκλήρου στην ειδική έκδοση του Arqueología Mexicana, αριθ. 58, με τίτλο αρχαίους τάφους. Κεντρική Αμερική και τον κόσμο

ΠΗΓΗ = https://www.facebook.com/arqueomex

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου