Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

To μποζόνιο του Higgs έγινε συμφωνία μπαρόκ από ερευνητές του CERN -Ακούστε την [βίντεο] Πηγή: To μποζόνιο του Higgs έγινε συμφωνία μπαρόκ από ερευνητές του CERN -Ακούστε την [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/172477#ixzz3FNEvmCb1

Τα 60 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει το κέντρο πυρηνικών ερευνών (CERN), το οποίο βρίσκεται κοντά στη Γενεύη και το οποίο έχει ιδρυθεί από 12 ευρωπαϊκές χώρες. Το διάσημο κέντρο, το οποίο ανακάλυψε αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «σωματίδιο του Θεού», ανέβασε ένα εκπληκτικό βίντεο.

Πρόκειται για το βίντεο που φέρει τον τίτλο LHChamber Music, ή «μουσική δωματίου
Large Hadron Collider» που είναι ο ενισχυτής των σωματιδίων του CERN και βρίσκεται σε ένα τούνελ 26 χιλιομέτρων.
Αυτό το μοναδικό εργαλείο επέτρεψε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2012 την ανακάλυψη του διαβόητου μποζονίου του Higgs.
Η Συμφωνία παίζεται από επτά ερευνητές του κέντρου και είναι μια μουσική μεταφορά των δεδομένων που ανακαλύφθηκαν σε τέσσερα πειράματα-σταθμούς μεταξύ 2011 και 2013. Πρόκειται για την μετάφραση πληροφοριών σε ήχους, κάνοντας μια νότα να αντιστοιχεί σε ένα δεδομένο.
«Το αποτέλεσμα είναι μαγικό, είναι μια συμφωνία μπαρόκ» γράφει η Telegraph.Πηγή: To μποζόνιο του Higgs έγινε συμφωνία μπαρόκ από ερευνητές του CERN -Ακούστε την [βίντεο] | iefimerida.gr 

http://www.iefimerida.gr/node/172477#ixzz3FNFNE7bR
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gPmQcviT-R4#t=0

πηγή : 
http://www.iefimerida.gr/news/172477/μποζόνιο-του-higgs-έγινε-συμφωνία-μπαρόκ-από-ερευνητές-του-cern-ακούστε-την-βίντεοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου