Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Η Βαρκελώνη ιδρύθηκε από τον ήρωα Ηρακλή

Ένας άγνωστος μύθος τον οποίο λίγοι Έλληνες γνωρίζουν. Μπορεί όλοι να γνωρίζουν τη φημισμένη ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα και ότι οι Έλληνες της κλασσικής αρχαιότητος αποίκισαν ολόκληρη τη Μεσόγειο, όμως σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Καταλωνίας ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του μεγαλυτέρου μυθικού Έλληνα ήρωα Ηρακλή.
Σύμφωνα με τον μύθο, κατά τη διάρκεια της Αργοναυτικής εκστρατείας στην οποία συμμετείχαν οι μεγαλύτεροι μυθολογικοί ήρωες της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και ο Ηρακλής, μετά από μια μεγάλη καταιγίδα ένα πλοίο των Αργοναυτών κατέληξε στις ακτές
της Καταλωνίας.
Συγκεκριμένα κατέληξε σε έναν όμορφο λόφο ο οποίος έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους Αργοναύτες, έτσι ώστε να αποφασίσουν να ιδρύσουν μια πόλη. Την ονομασία δε, την επέλεξαν από το όνομα της σειράς του πλοίου που είχαν στην Αργοναυτική εκστρατεία, δηλαδή το 9ο στη σειρά [η 9η - ένατο πλοίο ] .
Έτσι με τα χρόνια το όνομα της πόλεως λατινοποιήθηκε σε Barca Nona [η 9ο πλοίο] ή  ("Ninth Ship"), δηλαδή 9ο ένατο πλοίο, και στο τέλος με την παραφθορά- Βarcelona.
Nα σημειωθεί επίσης ότι εκεί κοντά έχουν βρεθεί και τα ερείπια άλλης μια αρχαίας Ελληνικής πόλεως, της Καλλιπόλεως.
Πηγή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
ΠΗΓΗ = http://enneaetifotos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2023.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου