Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Ο θρύλος του θαλάσσιου τέρατος του νησιού Άνδρος!


Στο νησί Άνδρος, το μεγαλύτερο κατοικήσιμο του συμπλέγματος των Μπαχάμας, υπάρχει ένα πανέμορφο φυσικό φαινόμενο, οι λεγόμενες Μπλε Τρύπες!
Πρόκειται για πολύ βαθιές –έως και 400 μέτρα- υποθαλάσσιες σπηλιές, που βρίσκονται τόσο γύρω από το νησί, όσο και στην ενδοχώρα του.
Περισσότερες από 200 στο σύνολό τους, έχει εξερευνηθεί μόλις το 1% από αυτές και φυσικά οι τοπικοί θρύλοι γύρω από αυτές βρίθουν…

Ο σημαντικότερος και πιο επικίνδυνος θρύλος, είναι αυτός του θαλάσσιου τέρατος με το όνομα «Lusca». 
Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο πλάσμα, κάτι μεταξύ χταποδιού και καρχαρία, με τεράστια πλοκάμια και μεγάλα δόντια, που σύμφωνα με αναφορές έχει θεαθεί να αναδύεται από τις μαύρες τρύπες. Κάθε φορά που ένας κολυμβητής – ή μια ολόκληρη βάρκα- χάνεται, οι ντόπιοι λένε ότι η Lusca τους κατάπιε… Οι ψαράδες μάλιστα αποφεύγουν να κινούνται, πεζή, ακόμα και δίπλα στις τρύπες, με τον φόβο να μην τους καταπιεί το τέρας…
Οι αναφορές θέασης του πλάσματος είναι τόσες πολλές -ακόμα και τα τελευταία χρόνια- που ένα τηλεοπτικό συνεργείο δημοφιλούς εκπομπής, μαζί με εξοπλισμό και ειδικούς, καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος σε μια τρύπα για να εξερευνήσει. Το αποτέλεσμα ήταν… τρομαχτικό: σήματα σόναρ κατέδειξαν την κίνηση ενός τεράστιου πλάσματος κι αυτό ήταν αρκετό για να… ακυρωθεί η αποστολή και το συνεργείο να επιστρέψει έντρομο!Στις Μπλε Τρύπες έχουν βρεθεί κατά καιρούς πολύ παράξενα απομεινάρια –που διατηρούνται εξαιτίας της χαμηλής περιεκτικότητας των νερών σε οξυγόνο- όπως ανθρώπινοι σκελετοί, ναυάγια αλλά και ο σκελετός ενός κροκόδειλου που δεν ζει στις Μπαχάμες…Το μυστήριο παραμένει.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
πηγή :http://erevnw.blogspot.gr/2014/10/blog-post_17.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου