Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Οι θεραπευτικές δράσεις πέντε αποξηραμένων φρούτων

Δεν είναι μόνο γλυκά (η πιο υγιεινή λύση για έκτακτες λιγούρες), είναι και θεραπευτικά. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι νόστιμα και γεμάτα μέταλλα και βιταμίνες, που ευεργετούν τον οργανισμό.
Τρώγοντάς τα μπορείς να γλυκαθείς χωρίς τύψεις βοηθώντας το σώμα σου να πολεμήσει τις ασθένειες και τις ελλείψεις του με φυσικό τρόπο. Δες πώς:

Ξερά σύκα για την αναιμία

Αν σου λείπει σίδηρος, πέτυχες διάνα. Τα ξερά σύκα φημίζονται για την περιεκτικότητά τους σε σίδηρο και έτσι μάχονται την αναιμία. Βάλε τα στο γεύμα σου να συμμαχήσουν με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού που περιέχει βιταμίνη C, για να απολαύσεις πλήρως το δώρο τους (η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου).

Σταφίδες για την οστεοπόρωση
Οι περίφημες σταφίδες κρύβουν στη γλυκιά σάρκα τους βόριο, ένα ιχνοστοιχείο που υπόσχεται να κρατήσει γερά τα κόκαλα (για τις γυναίκες ακόμα και μετά την εμμηνόπαυση). Το βόριο συμβάλλει στον μεταβολισμό του ασβεστίου, του μαγνησίου και της βιταμίνης D. Θέλεις να ενισχύσεις τη δράση του; Πρόσθεσε και ασβέστιο. Μια καλή ιδέα είναι ένα γιαούρτι εμπλουτισμένο με μια χούφτα σταφίδες. Φυσικό, υγιεινό και θεραπευτικό γεύμα.

Ξερά δαμάσκηνα για τη δυσκοιλιότητα

Κλασική, διαχρονική λύση για τη δυσκοιλιότητα – με μόλις 6 δαμάσκηνα την ημέρα, σύμφωνα με μελέτη. Εκτός από πλούσιες φυτικές ίνες περιέχουν επίσης άφθονη σορβιτόλη, ένα φυσικό σάκχαρο που αντλεί νερό κάνοντας τις απεκκρίσεις υδαρείς και βοηθώντας την αποβολή τους από το έντερο. Και για να μην τα υποτιμήσουμε, είναι και αυτά πολύ πλούσια σε σίδηρο και εξαιρετικοί μαχητές της οστεοπόρωσης.

Ξεροί χουρμάδες για την κόπωση
Τόση γλύκα σε ένα ξερό φρούτο; Ναι – και μάλιστα μπορείς να τους φας χωρίς ενοχές μαζί με καρύδια, όταν νιώθεις εξάντληση. Τα φυσικά τους σάκχαρα απελευθερώνονται σιγά-σιγά προσφέροντας σταθερή ενέργεια, χωρίς απότομες μεταπτώσεις (όπως κάνουν τα γλυκίσματα με άσπρο αλεύρι και ζάχαρη). Το πάντρεμά τους με τα καρύδια θα σου προσφέρει αίσθημα πληρότητας και θα σου κατευνάσει το πάθος για σοκολάτα ή κάτι ζαχαρούχο.

Ξερά βερίκοκα για την υπέρταση
Μέχρι τώρα άκουγες κάλιο και πιθανότατα σκεφτόσουν αμέσως μπανάνες. Όμως το κάλιο που περιέχουν τα αποξηραμένα βερίκοκα είναι τρεις φορές περισσότερο. Έχοντας ελάχιστο νάτριο, τα μαγικά αυτά φρούτα φτιάχνουν ασπίδα για την καρδιά και παίζουν ρυθμιστικό ρόλο για την αρτηριακή πίεση κρατώντας την χαμηλά, στην περίπτωση που έχει την τάση να…πάρει την άγουσα.
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

ΠΗΓΗ :  http://maiandros.blog-spot.gr/2014/10/12/i-therapeftikes-drasis-pente-apoxiramenon-frouton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου