Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Άγνωστο ποίημα ανακαλύφθηκε σε ανασκαφές στην δυτική ΤουρκίαΟι ανασκαφές γύρω από το Μαυσωλείο του Hecatomnus στα Μύλασα της Καρίας, στη περιοχή Μούγλα της σημερινής Τουρκίας, αποκάλυψαν μια ενεπίγραφη επιτύμβια στήλη που χρονολογείται στην κλασική περίοδο. 


Η στήλη, η οποία εκτιμάται ότι έχει γραφτεί για τον ηγεμόνα της εποχής του, φέρει ενεπίγραφο κείμενο σε μορφή ποίησης και είναι το μεγαλύτερο μεταξύ άλλων παρόμοιων ευρημάτων της κλασικής εποχής. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εύρημα που προσφέρει
πολύ σημαντικά δεδομένα για ιστορικούς και φιλολόγους, σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του καθηγητή Christian Marek, υπεύθυνο του Milas Uzunyuva Project Epigraph, η γραφή στην επιτύμβια στήλη έχει μια ποιητική γλώσσα σε ύφος που ονομάζεται «καταληκτικό τροχαϊκό τετράμετρο». 

Υπάρχουν 121 γραμμές στην επιτύμβια στήλη, αν και άνω επιφάνειά της έχει διαβρωθεί. Εκτιμάται ότι η στήλη ανεγέρθηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. ή στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ.
Διαβάστε περισσότερα Ἔρρωσο: Ποίημα της κλασικής εποχής ανακαλύφθηκε στη δυτική Τουρκία http://erroso.blogspot.com/2014/10/blog-post_893.html#ixzz3HRrUa8VO

ΠΗΓΗ = http://erroso.blogspot.gr/2014/10/blog-post_893.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/QaOkG+(%E1%BC%9C%CF%81%CF%81%CF%89%CF%83%CE%BF)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου