Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Κίνα: Βρέθηκαν φλάουτα 9.000 ετών!




Φλάουτα φτιαγμένα από οστά βρέθηκαν σε νεολιθικό τάφο στην κεντρική Κίνα. Οι αρχαιολόγοι εξεπλάγησαν από τα ευρήματα, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι πρόγονοι του ανθρώπου άρχισαν να παίζουν μουσική πολύ πριν αρχίσουν να γράφουν.
Οι Κινέζοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα απλά μουσικά όργανα, ακατέργαστης κατασκευής,  που εντοπίστηκαν τον Οκτώβριο στην περιοχή Τζιάχου στην επαρχία Χενάν, οι αρχαίοι κάτοικοι της σημερινής Κίνας έπαιζαν μουσική πριν από 9.000 χρόνια.

Τα φλάουτα είναι επτατονικά, μουσικό όργανο σε προχωρημένη μορφή, είναι μήκους 20 εκατοστών και πλάτους 1,1 εκατ.

Οι αρχαιολόγοι δήλωσαν ότι ο πολιτισμός της Τζιάχου είναι της ιδίας χρονολογικής περιόδου με τον πολιτισμό του Τίγρη και Ευφράτη στη Μεσοποταμία.

Η αρχαιολογική περιοχή της Τζιάχου ερευνάται κατά τα τελευταία 30 χρόνια και από αυτήν έχουν βγει στο φως ορισμένα αντικείμενα τα οποία θεωρούνται ως μεγάλες πολιτιστικές ανακαλύψεις.

Μία από αυτές ήταν η ανακάλυψη μιας ουσίας σε σκεύος η οποία πιστεύεται ότι είναι αλκοόλη νεολιθικής εποχής. Ο πολιτισμός της Τζιάχου καθορίζεται από 9.000 έως 7.500 χρόνια πριν την εποχή μας.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr

http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/11/9000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου