Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Η παραχάραξη της ιστορίας της πυρπολήσεως της Ρώμης από τον Παύλο και τον ολιγαρχικό Σενέκα αντί του φιλέλληνος Νέρωνος [τεκμηρίωση μέσω των ανακαλυφθέντων επιστολών Παύλου και Σενέκα ]


  [Νέρων και Αγριππίνα, Ρώμη] 
  Ο χριστιανισμός στη σημερινή του περίπου μορφή, κατασκευάστηκε γύρω στον 4ο με 5ο αιώνα μ.Χ. Αυτό οφειλόταν και στην επικράτηση των απόψεων δυο ισχυρών αντρών της «εκκλησίας», του αποστόλου Παύλου [Σαούλ] και του «πατρός» Αμβροσίου. Ήδη από τον 2ο αιώνα μ.Χ. πλήθαιναν οι καταγγελίες όσων είχαν ασπαστεί τον χριστιανισμό για παραποίηση των κειμένων από τους ίδιους τους ιερείς του. Ως ιδρυτής του χριστιανισμού φέρεται ο Παύλος Σαούλ, ένας κατασκευαστής τεντών από την Ταρσό, με ρωμαϊκή υπηκοότητα, απόγονος της Ιουδαϊκής Ιδουμαϊκής οικογενείας του Ηρώδου. Ο Σαούλ,
επηρεασμένος από τον στωϊκισμό, δεν έβλεπε με καλό μάτι την βαθιά θρησκευτικότητα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ούτε την εξάπλωση και επικράτηση της Ελληνικής Θρησκείας, στις επαρχίες της. Απεχθανόταν τον Ελληνικό Πολιτισμό, την μόρφωση και την καλλιέργεια που πρέσβευε. Ο ίδιος όμως ήτο φιλόδοξος αναζητώντας τρόπους αναρριχήσεως του στην εξουσία.
  Προσπάθησε να συσπειρώσει στο κίνημα του, όλους αυτούς τους δυσαρεστημένους, εβραίους και μη, που λόγω αδυναμίας και ανεπάρκειας ήταν αποκλεισμένοι από την ρωμαϊκή εξουσία, την κοινωνική επιφάνεια και τον πλούτο. Σε αυτό χρησιμοποίησε μια συρραφή των διαφόρων ιουδαϊκών δοξασιών σε συνδυασμό με το εκφυλισμένο στωικό κίνημα απάθειας και αθεΐας. Επιθυμία του ήταν να απελευθερώσει τα ιουδαϊκά εδάφη από τη ρωμαϊκή κυριαρχία και να στεφθεί τοπάρχης των περιοχών, ως μεσσίας. Κύριος στόχος του ήταν να προκαλεί με κάθε τρόπο φθορές στη Ρωμαϊκή εξουσία.
  Οι πρώτες συμμορίες χριστιανών που συστάθηκαν, προερχόταν από ληστές, εγκληματίες και γενικά από κάθε είδους ταραξίες με σκοπό να προκαλούν φθορές στους Ρωμαίους και στα πολιτισμικά στοιχεία τους. Άρνηση στρατεύσεως, ληστείες, πυρκαγιές σε ναούς, σπάσιμο των ειδώλων των Θεών και επιθέσεις σε ταξιδιώτες, ήταν οι συνήθεις πράξεις στις όποιες προέβαιναν.
   Καθοριστικό ρολό στο κίνημα του Σαούλ, έπαιξε η γνωριμία του με τον ρωμαίο συγκλητικό Σενέκα, τον κυριότερο αντίπαλο του αυτοκράτορος Νέρωνος και ιδρυτού της Μέσης Στοάς, του στωικού κινήματος.
  Ο Σενέκας ήτο ο ίδιος παιδαγωγός του Νέρωνος. Πολύ ευκατάστατος κι από παλαιά οικογένεια μεγαλογαιοκτημόνων, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους τοκογλύφους της εποχής του, διότι όπως μας αναφέρει ο Δίων Κάσσιος ο πόλεμος στη Βρεττανία έγινε για να εισπραχθούν οι φόροι από ένα δάνειο του Σενέκα στους Βρετανούς.
  Ραδιούργος, ύπουλος, ανέντιμος και συνωμοτικός, αναμείχθηκε από νωρίς στην πολιτική κι έγινε πραίτορας και κατόπιν συγκλητικός, ενώ το 59μ.Χ. ανακηρύχθηκε ύπατος της Ρώμης από τον Νέρωνα.
  Ο Νέρων στέφθηκε αυτοκράτορας το 54μ.Χ. σε ηλικία μόλις 17 ετών και διακρινόταν για την καλλιέργεια του και την καλλιτεχνική του φύση, ενώ δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για τον Ελληνικό πολιτισμό, τον οποίο και λάτρευε. Παρότι τόσο η Αγριππίνα, η μητέρα του, όσο και ο Σενέκας προσπάθησαν να διαφθείρουν το πνεύμα του νεαρού αυτοκράτορος και να τον καταστήσουν υποχείριο τους, ο νεαρός πεισματικά ακλούθησε τις δικές του ιδέες για την πολιτική που επιθυμούσε να χαράξει. Καθιέρωσε κρατικά συσσίτια για τους απόρους, θέσπισε και καθιέρωσε δωρεάν θεάματα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανήγειρε περίφημα δημόσια κτίρια, πάρκα, υδραγωγεία, θέατρα κι εκπαιδευτήρια, ενώ παράλληλα κατάργησε τα αιμοχαρή θεάματα του ιπποδρόμου και των μονομαχιών που είχαν θεσπίσει λιγότερο καλλιεργημένοι αυτοκράτορες. Τέτοια ήταν η λατρεία του προς το κάλλος και την φιλοσοφία που οι αντίπαλοι του στη Ρώμη του είχαν προσδώσει το παρατσούκλι «ο Γραικύλος».
  Από την άλλη μεριά, φορολόγησε περισσότερο τις πολύ εύπορες κοινωνικές τάξεις και ιδίως τους γαιοκτήμονες, από τις τάξεις των όποιων προερχόταν η πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου.
  Ο Πλίνιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Νερών εξόντωσε τους έξι μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της Αφρικής για να κρατικοποιήσει τα εδάφη τους.
  Η πρώτη συνωμοσία της Συγκλήτου εναντίον του εκτελέστηκε από τον Σύλλα, τον οποίο ο Νερών αρχικά εξόρισε στη Μασσαλία και θανάτωσε μόνον έπειτα από τη συνέχιση της συνωμοτικής του δράσεως. Μόνον μέσα σε μια χρονιά 65μ.Χ. με 66μ.Χ. εκδηλώθηκαν έξι συνωμοσίες εναντίον του όλες υπό την επίβλεψη της Συγκλήτου. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την πυρπόληση της Ρώμης και την κατασυκοφάντηση του Νέρωνος στον οποίο διάφοροι επιτήδειοι θα ανελάμβαναν να χρεώσουν εκείνη την καταστροφή, ενώ την ίδια περίοδο θα ευνοούσε μια επανάσταση των εβραίων της Ιουδαίας και της Περαίας ώστε να σταλούν αυτοκρατορικά στρατεύματα στις περιοχές αυτές και να μείνει η Ρώμη απροστάτευτη στα χέρια των συνωμοτών.
  Η γνωριμία του Σενέκα με τον Παύλο υπήρξε καθοριστική για τα σχέδια και των δυο ανδρών. Από τη μια ο Σενέκας βρίσκει στις συμμορίες του Παύλου τους ιδανικούς εκτελεστές τόσο της πυρπολήσεως της Ρώμης όσο και τους υποκινητές μιας εξεγέρσεως στις ιουδαϊκές επαρχίες. Από την άλλη ο Παύλος βρίσκει την ευκαιρία τόσο για ένα μεγάλο χτύπημα εναντίον του ευγενούς Ρωμαϊκού πολιτισμού όσο και για την διεξαγωγή της εξεγέρσεως με την υποστήριξη των ιδίων των Ρωμαίων αντιφρονούντων.    
  Αποκαλυπτική είναι η αλληλογραφία του Παύλο με το Σενέκα, για την οποία έγραψε πρώτος ο Τάκιτος στα «Χρονικά», ενώ ο Σουητώνιος κατονομάζει τον Σαούλ - Παύλο και «Χριστό» ως τον υποκινητή των τάραχων εκείνης της περιόδου στη Ρώμη. Ο Σενέκας παρείχε προστασία και άνεση στον Παύλο, με την επιρροή που διέθετε. Του επέτρεψε να διαμένει σε δική του μισθωμένη οικία στη Ρώμη για να δέχεται επισκέψεις, ενώ, υποτίθεται, ήτο υπό κράτηση. Στην Ιουδαία, όταν ήτο υπό κράτηση αρκετοί αξιωματούχοι των Ρωμαίων τον είχαν επισκεφτεί. Στην Κόρινθο, όταν οι Ιουδαίοι επιχείρησαν να τον σκοτώσουν, τον έσωσε ο κυβερνήτης της Αχαΐας, Γαλλίων, αδελφός του Σενέκα και αργότερα υπουργός του Νέρωνος.
  Ο Παύλος πήγε στη Ρώμη, συμφώνα με τις Πράξεις των Απόστολων το 62μ.Χ.και έμεινε εκεί δυο ολόκληρα χρονιά, την εποχή που ξέσπασε η φωτιά ήτο στη Ρώμη. Μάλιστα, αμέσως μετά τον εμπρησμό της πόλεως διέφυγε τη σύλληψη καταφεύγοντας στην Ισπανία.
  Οι δυο αυτοί άνδρες ανταλλάσσουν επιστολές και χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα για να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους, πράγμα που δείχνει την ταύτιση ιδεών των δυο ανδρών άλλα και τις στωϊκές τους θέσεις. Ο Σενέκας αυτοκτόνησε το 65μ.Χ.μετά την αποκάλυψη της συνωμοσίας του στην πυρπόληση της Ρώμης ενώ ο Παύλος συνέχισε την υπονομευτική του δράση μέχρι που συνεκλήθη κι εκτελέστηκε δυο χρόνια αργότερα.  
  Σώζεται σήμερα η αλληλογραφία που περιέχει 8 επιστολές του Σενέκα προς τον Παύλο και 6 επιστολές του Παύλου προς τον Σενέκα, με τίτλο «Acta Apostolum Apocrypha».
  Στις 20 Ιουλίου του 64μ.Χ. εκδηλώθηκε η καταστροφικότερη πυρκαγιά που γνώρισε πότε η Ρώμη, και η όποια μάλιστα ξεκίνησε από τον ιππόδρομο στη μεριά που γειτονεύει με τον λόφο του Παλατίνου, όπου ευρίσκοντο τα ανάκτορα του Νέρωνος.
«...Ο Νέρων την ημέρα εκείνη ήτο στο Άντιουμ. Επέστρεψε αμέσως μόλις πληροφορήθηκε για την φωτιά και έφτασε τη στιγμή που εκαίγετο το κτίριο που έκτισε ο ίδιος για να ενώσει το Παλατίνο με τους κήπους του Μαικήνος και διέταξε αμέσως να σβηστεί η πυρκαγιά, με όσους άνδρες και κόσμο κι αν εχρειάζετο. Όπως μας πληροφορεί μέσα από τα «Χρονικά», ο Τάκιτος για να ανακουφίσει τον κόσμο που τριγύριζε άστεγος και πεινασμένος στους δρόμους, άνοιξε αμέσως το πεδίο του Άρεως, τα μνημεία του Αγρίππα και τους αυτοκρατορικούς κήπους. Διέταξε να κτισθούν γρήγορα πρόχειρα καταλύματα και παράγκες για να στεγάσουν οι πρόσφυγες και πρόσταξε να φέρουν τρόφιμα από την Όστια και τις γειτονικές πόλεις και να τα μοιράσουν στο λαό...».
  Μετά την καταστροφή ο Νερών έδωσε εντολή να ξαναχτισθεί η πόλη. Ο ίδιος ανέλαβε να ξανακτίσει τους ναούς και τα μεγάλα κτίρια. Έδωσε προσοχή στους ανοιχτούς χώρους, στις πλατείες, στην κυκλοφορία των υδάτων, στα άλση και στη διαμόρφωση της φύσεως. Ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα για την κατασκευή τους. Απέδωσε στους ιδιόκτητες τα οικόπεδα που είχαν πριν από την καταστροφή και έδωσε δάνεια για την ανακατασκευή.
  Ο Νερών αμέσως με τα την πυρκαγιά διέταξε διενέργεια ανακρίσεων για την αποκάλυψη των εμπρηστών. Οι ανακρίσεις οδήγησαν κατευθείαν στους χριστιανούς, όπου και διατάζει να τιμωρηθούν εκείνοι, τους όποιους ο λαός μισούσε για την αισχρότητα και τα εγκλήματα τους.
  Ο Τάκιτος στα «Χρονικά» αναφέρει ότι αν και είχε εξαφανισθεί για κάποιο διάστημα, ύστερα από τον θάνατο του αρχηγού της, επανεμφανίστηκε με εντονότερη μορφή, όχι μονό στην Ιουδαία όπου και γεννήθηκε, μα σε ολόκληρη την αυτοκρατορία, ακόμα και μέσα στην ίδια τη Ρώμη, όπου βρίσκει πάντοτε θερμούς υποστηρικτές σε ότι πιο πρόστυχο και άθλιο υπάρχει...».
  Ο Σουητώνιος στους «Βίους των 12 Καισάρων» λέγει : «Πολλοί αξιωματικοί συνέλαβαν στα σπίτια τους ανθρώπους εκείνους, που κρατούσαν στα χέρια τους δαυλούς, άλλα ωστόσο, δεν τόλμησαν να τους πειράξουν γιατί είδαν πως ήσαν δούλοι του αυτοκράτορος».
  Οι δούλοι του αυτοκράτορος μας το αποκαλύπτει ο ίδιος ο Παύλος εις την επιστολή του «Προς τους Φιλιππησίους» εις το κεφάλαιο Δ και εις τον στίχο 22 όπου λέγει : «22 ἀσπάζονται ὑμᾶς οἱ ἅγιοι, μάλιστα δὲ οἱ ἐκ τῆς Καίσαρος οἰκίας.». Όπου χαρακτηρίζει τους «εκ της Καίσαρος οικίας» ως χριστιανούς. Όλα δείχνουν ότι η πυρπόληση της Ρώμης εκτελέστηκε από τον Παύλο, και σαφέστατα υπήρχε υποστήριξη τουλάχιστον από μια μερίδα Συγκλητικών που πρόσκεινται στον Σενέκα, για καθοδήγηση άλλα και προστασία. Για αυτό και δεν είναι τυχαίο που όλοι οι «πατέρες της εκκλησίας» αποκαλούν τον Σενέκα, «δικό μας άνθρωπο».
  Το πιο σημαντικό απόσπασμα από την 12η επιστολή της αλληλογραφίας Σενέκα Παύλου:
  «Ο  Σενέκας προς τον Παύλο, χαίρε. Σε χαιρετώ αγαπητέ μου φιλέ Παύλε... Πως υποφέρω βλέποντας το λαό να σας θεώρει αναίσθητους κι εγκληματίες και να σας επιρρίπτει ευθύνες για τις δυστυχίες της πόλεως... Χριστιανοί και Ιουδαίοι οδηγούνται καθημερινά στον δρόμο του μαρτυρίου με την κατηγορία του εμπρηστού...28 Μαρτίου του χρόνου της υπατίας του Frugi και του Basus». Οι οποίοι ήσαν το 64μ.Χ.
   Μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκαλεί η ημερομηνία που φέρει η επιστολή, δηλαδή 28η Μάρτιου και ότι αναφέρεται εις την πυρκαγιά που ξέσπασε τέσσερεις μήνες αργότερα εις την Ρώμη !!!
  Έτσι λοιπόν καθίσταται σαφές ότι η επιστολή πλαστογραφήθηκε άγρια από μεταγενέστερους «διορθωτές» για να αποκρύψει την αλήθεια ότι ο Σενέκας έδινε οδηγίες στον Παύλο σχετικά με την οργάνωση του εμπρησμού. Έτσι «κάποιοι πείραξαν» το αρχικό κείμενο και ο προγραμματισμός του εμπρησμού από τους Σενέκα και Παύλο μετατρέπεται σε απολογητική ενημέρωση του ενός προς τον άλλο για τα αποτελέσματα της φωτιάς. Από άγνοια και μόνον δεν παραποίησαν την ημερομηνία της αποστολής μια και ήδη στα χρονιά τους η ακριβής ημερομηνία της πυρπολήσεως δεν τους ήταν γνώστη παρά μόνον το έτος, διότι η ακριβής ημερομηνία αναφέρεται μόνον από τον Τάκιτο.
   Από εκεί και περά τα πράγματα εξελιχτήκαν όπως τα γνωρίζουμε. Ο Παύλος, ο δε Σενέκας  μετά την αποκάλυψη του πραξικοπήματος υποχρεώνεται από τον Νέρωνα σε αυτοκτονία, το 65μ.Χ. και ο καταζητούμενος Παύλος συλλαμβάνεται δυο χρόνια αργότερα και μεταφέρεται σιδηροδέσμιος στη Ρώμη. Εκεί παραπέμπεται σε δική όπου και κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται σε αποκεφαλισμό, ποινή που εξετελέσθη μετά από μερικές ημέρες.
  Το 68μ.Χ. πραγματοποιείται το πραξικόπημα των Γάλα και Γερμανικού. Ο Νερών συλλαμβάνεται από τους πραξικοπηματίες και ρίχνεται στη φυλακή. Ο αγανακτισμένος λαός ξεχύνεται στους δρόμους και απαιτεί την αποφυλάκιση του αγαπημένου του αυτοκράτορος. Μπροστά στον κίνδυνο της απότυχίας του πραξικοπήματος, ο χριστιανός Επαφρόδιτος [επιστολή του Παύλου, «Προς Φιλιππησίους», στο κεφάλαιο Δ και στο στίχο 18 : «απέχω δε πάντα και περισσεύω πεπλήρωμαι δεξάμενος παρά Επαφροδίτου τα παρ’ υμών οσμήν ευωδίας, θυσίαν δεκτήν, ευάρεστον τω θεώ ] τον τραυματίζει θανάσιμα με το σπαθί του στο λαιμό. Ένας εκατόνταρχος τρέχει να βοηθήσει τον ψυχορραγούν αυτοκράτορα άλλα είναι ήδη αργά.
   Στους επόμενους αιώνες ρίχτηκε ένας πρωτοφανής οχετός λάσπης και κατασυκοφαντήσεως του Νέρωνος και του αρχηγού της πραιτωριανής φρουράς Τιγκελινού, στους οποίους οι χριστιανοί  προσπάθησαν να επιρρίψουν την ευθύνη της καταστροφικής πυρκαγιάς. Κι αύτη η ενοχοποίηση του  Νέρωνος έγινε αιώνες αργότερα όταν οι πραγματικοί εμπρηστές της Ρώμης ανέλαβαν τα ηνία της  αυτοκρατορίας. Εκείνη την εποχή όμως ήταν πασιφανές ότι η Ρώμη είχε καεί από τους  χριστιανούς και μάλιστα για πολλούς αιώνες κατόπιν οι λέξεις χριστιανός και εμπρηστής ήσαν  συνώνυμες. Δυο αιώνες αργότερα ο «πατέρας της εκκλησίας» Τερτυλλιανός απειλεί: «είμαστε  πολλοί, είμαστε παντού...μια μικρή ομάδα από μας, μια μονό νύχτα με λίγους δαυλούς φτάνει...για να καεί ότι θελήσουμε όπως η Ρώμη».
[ απόσπασμα από το άρθρο της Ιέρειας Πέρσειας Εκάτης στην ιστοσελίδα : http://www.hellenicreligion.gr/]

La falsificazione della storia pyrpoliseos Roma di Paolo e Seneca oligarchia invece di Philhellene Nero [ documentazione attraverso lettere scoperti Paolo e Seneca ]

  Il cristianesimo nella sua forma attuale intorno , costruita intorno al quarta al quinto secolo dC Ciò è dovuto alla prevalenza di opinioni due uomini forti della " chiesa", l'apostolo Paolo [ Saul ] e 'padre' Ambrogio . Già nel 2 ° secolo dC ci sono stati crescenti lamentele di coloro che si erano convertiti al cristianesimo per la falsificazione di documenti stessi sacerdoti . Come fondatore del cristianesimo portò Paolo Saulo , un produttore di tende da Tarso , con cittadinanza romana , discendente della famiglia ebrea Idoumaikis di Erode . Saul influenzato dallo stoicismo , non entusiasta all'idea di profonda religiosità dell'Impero Romano , né la diffusione e la prevalenza del greco religione nelle province . Egli detestava la cultura greca , istruzione e cultura professata . Ma era ambiziosi modi seeking salire al potere.
  Cercò di radunare il movimento , tutti questi scontenti , ebraica e non, a causa della debolezza e il fallimento sono stati esclusi dal potere romano , area sociale e ricchezza. In questo ha usato un mosaico di diverse credenze ebraiche in collaborazione con il movimento degenerare apatia stoica e l'ateismo . Voleva liberare le terre ebraiche della dominazione romana e coronato un aree di governo locale , come messia . L'obiettivo principale era quello di danneggiare in alcun modo il potere romano .
  I primi cristiani bande costituite , provenienti da banditi , criminali e in generale qualsiasi tipo di facinorosi , al fine di causare danni ai Romani e ai beni culturali . Rifiuto del servizio militare , rapine , incendi nei templi , rompendo gli idoli degli Dei e gli attacchi contro i viaggiatori , sono stati i soliti atti loro.
   Ruolo chiave nel movimento di Saul , ha giocato la sua conoscenza con il senatore romano Seneca , il principale oppositore di Nerone e fondatore del Medio Stoa , il movimento stoico .
  Lo stesso Seneca fu precettore di Nerone . Famiglia molto ricca e vecchia di proprietari terrieri , fu uno dei più grandi squali del tempo, perché come abbiamo detto guerra Dione Cassio in Gran Bretagna è stato fatto per raccogliere le tasse da un finanziamento di Seneca inglesi.
  Intrigante , subdolo , disonesto e complice , mescolati presto in politica e divenne senatore e poi Pretoria , mentre 59m.Ch. console proclamato di Roma di Nerone .
  Nero incoronato imperatore 54m.Ch. all'età di 17 e si distinse per la sua cultura e la sua natura artistica , e non ha nascosto la sua ammirazione per la cultura greca , che adorava . Sebbene sia Agrippina , la madre , e Seneca cercato di corrompere lo spirito del giovane imperatore e la rendono asserviti al loro, il giovane ostinatamente ho seguito le proprie idee sulla politica che volevano ritagliarsi . Razioni governative stabilite per i bisognosi , introdotto e stabilito spettacoli gratuiti ed eventi culturali , costruirono un famoso edifici pubblici , parchi, acquedotti , teatri e scuole , mentre abolito spettacoli sanguinari di corse di cavalli e di fanti che avevano messo imperatori meno colti . Tale era il culto per la bellezza e la filosofia che gli avversari di Roma erano state dare il soprannome di " greekies ".
  D'altra parte , i tassati classi più abbienti sociali e soprattutto i proprietari terrieri, le fila che generano la maggior parte del Senato .
  Plinio attributi che Waters ha ucciso sei più grandi proprietari terrieri d'Africa di nazionalizzare le loro terre .
  La prima congiura eseguito Senato contro Silla , il quale Waters inizialmente bandito a Marsiglia e ucciso solo dopo il proseguimento dell'azione cospirativa . Solo all'interno di un 65m.Ch. anno nel 66 aC si è verificato sei cospirazioni contro tutti supervisionati dal Senato . Il piano prevedeva l'incendio di Roma e la calunnia di Nerone in cui gli individui senza scrupoli si assumeranno carica che disastro, mentre allo stesso tempo favorirebbe una ribellione degli ebrei di Giudea e Perea di inviare truppe imperiali in questi settori e Roma lasciato non protetto nelle mani dei cospiratori .
  La sua conoscenza con Seneca Paolo è stato determinante nei piani di entrambi gli uomini . Da un Seneca trova bande di Paolo interpreti ideali sia pyrpoliseos di Roma e promotori di una ribellione ebraica nelle province . D' altra Paul trova l'occasione per un grande successo contro la civiltà romana nobile e per lo svolgimento della ribellione con il supporto dei Romani stessi dissidenti .
  Rivelare la corrispondenza di Paolo con Seneca , di cui ha scritto i primi ' Annali ' di Tacito , mentre Svetonio cita Saulo - Paolo e "Cristo" , come l'istigatore delle rivolte che volta a Roma . Seneca ha fornito protezione e comfort a Paolo , l'influenza che ha avuto . Gli ha permesso di vivere nella propria casa ingaggiato a Roma per ricevere visite , e , presumibilmente , è stato arrestato . In Giudea , quando è stato arrestato diversi funzionari dei Romani avevano visitato . A Corinto , quando i Giudei cercavano di ucciderlo , lo ha salvato il governatore di Achaia , Francia , fratello di Seneca e poi ministro di Nerone .
  Paolo si recò a Roma , secondo gli Atti degli Apostoli, la 62m.Ch.kai vi rimase due anni , il momento in cui è scoppiato l'incendio era a Roma . Infatti , subito dopo l'incendio della città sfuggito all'arresto ricorrendo alla Spagna .
  Questi due uomini si scambiarono lettere e usano gli stessi argomenti per sostenere le proprie opinioni , proponendo l'identificazione idee degli altri due uomini e posizioni stoiche . Seneca 65m.Ch.meta suicidio per la scoperta della congiura del rogo di Roma , mentre Paolo continuava sovversione di azione fino convocata e giustiziato due anni dopo.
  Sopravvive corrispondenza contiene 8 lettere di Seneca a Paolo e 6 le lettere di Paolo a Seneca , intitolato « Acta Apostolum apocrifi » .
  Il 20 luglio 64m.Ch. scoppio del fuoco distruttivo mai visto a Roma , e che anzi ha iniziato dall'ippodromo sul lato adiacente al colle Palatino , dove si trovavano i palazzi di Nerone .
"Nero ... quel giorno era in Antioum . Tornò ben presto imparato a conoscere il fuoco e , una volta arrivato ekaigeto edificio costruito da lui stesso di aderire al Palatino , con i suoi giardini e mecenate ordinati immediatamente spento il fuoco , con quegli uomini e il mondo se solo necessario. Come ci informa attraverso il " Cronache ", Tacito per alleviare mondo errante senzatetto e affamati per le strade , ha aperto immediatamente il Campo di Marte , i monumenti di Agrippa e giardini imperiali . Ordinato da costruire ripari rapidamente fortuna e baracche ai rifugiati di casa e comandato di portare cibo da Ostia e Comuni limitrofi e per dividere la gente ... " .
  Dopo la distruzione ordinata da Nerone per ricostruire la città . Egli si è impegnato a ricostruire le chiese e gli edifici . Ha dato attenzione agli spazi aperti , le piazze , il movimento dell'acqua nei boschi e nella formazione della natura . Egli si impegna a pagare i costi di costruzione . Attribuito ai proprietari dei terreni che avevano prima del disastro e ha dato prestiti per la ricostruzione.
  L' acqua ha ordinato immediatamente il fuoco conduzione di indagini per scoprire gli incendiari . Gli interrogatori hanno portato direttamente ai cristiani , in cui gli ordini per punire coloro , cui il popolo odiava la sfacciataggine e la loro crimini .
  Negli stati Tacito ' Annali ' che anche se fosse stato assente per qualche tempo dopo la morte del leader , riapparve con una forma più forte , non solo in Giudea , dove è nato , ma in tutto l'impero , anche all'interno della stessa Roma dove trovare sempre sostenitori caldi che ci più volgare e miserabile ... " .
  Per ' Vite dei 12 Cesari ' Svetonio dice : " Molti ufficiali arrestati nelle loro case quelle persone che tenevano delle torce , altri, invece , non hanno il coraggio di far loro del male , perché hanno visto che erano servitori dell'Imperatore . "
  Schiavi dell'imperatore nostri divulga lo stesso Paolo nella sua lettera " Ai Filippesi , " nel Capitolo D e in versetto 22 dove si dice : " Il 22 santi saluto a voi , anzi ex Cesare della casa . " . Che caratterizza il " Cesare di casa" come cristiani . Tutto indica che l'incendio di Roma eseguita da Paul , e chiaramente non c'era il sostegno di almeno una porzione adiacente al Senato Seneca , per maggiori guida e protezione . Per questo non è un caso che tutti i " padri della chiesa " chiamano Seneca , "il nostro uomo".
  La citazione più importante dal 12 lettera di corrispondenza Seneca Paolo :
  " Seneca a Paolo , gioire . Auguri amico mio ... Come Pavle soffre guardare la gente ti considera inconscio e criminali e di ritenerle responsabili per le miserie della città ... Cristiani ed ebrei guidati ogni giorno sulla strada del martirio alla categoria dei incendiario ... 28 marzo dell'anno Ipazia di Frugi e Basus » . Chi erano i 64m.Ch.
   Il più grande impressione ma causa la data indicata sulla lettera , vale a dire 28 marzo e quello riportato nel fuoco scoppiato quattro mesi più tardi a Roma !
  Quindi è chiaro che la lettera è stata forgiata selvaggio successiva " correttivo " per nascondere la verità che Seneca ha dato istruzioni a Paolo , relativo all'organizzazione di incendio doloso . Così "qualcuno ferito " il testo originale e la programmazione incendio doloso da Seneca e Paolo convertito aggiornare apologetico verso l'altro per gli effetti del fuoco . Dall'ignoranza e non solo falsificato la data di spedizione di un anno e già la data esatta della pyrpoliseos non solo era ben informato nel corso dell'anno , perché la data esatta è menzionato solo da Tacito .
   Al di là che le cose spiegati come sappiamo . Paolo e Seneca dopo aver rivelato il colpo di stato costretto da Nerone al suicidio , la 65m.Ch. e Paolo voleva arrestati due anni più tardi e si è trasferito sidirodesmios a Roma . Ci accusarlo dove giudicato colpevole e condannato alla decapitazione , pena compiuta dopo pochi giorni .
  Il 68m.Ch. effettuato il colpo di latte e tedesco. L' acqua catturato dal colpo di stato e gettato in prigione . Il popolo indignato versando nelle strade e chiede la liberazione del suo amato imperatore . Di fronte al rischio di fallimento del colpo di stato , il cristiano Epafroditos [ lettera di Paolo , " Filippesi " in D e nel versetto 18 : " astenersi avanzi sempre serbatoi pepliromai nonostante il Epafrodìto anche su di te dolce sapore , un ricevitore sacrificio , accettabile bontà ] ferendolo mortalmente con la sua spada nel collo . Un centurione corre per aiutare gli dell'imperatore altri agonizzanti sono già in ritardo .
   Nei secoli successivi gettato un fango fogna fenomenale e katasykofantiseos di Nero e il capo della guardia pretoriana Tigkelinou , dove i cristiani hanno cercato di dare la colpa al disastroso incendio . E questa criminalizzazione di Nerone era secoli più tardi, quando i veri incendiari di Roma, ha preso le redini dell'impero . A quel tempo però era evidente che Roma era stata bruciata dai cristiani , anzi per molti secoli dopo le parole cristiane e incendiario fossero sinonimi . Due secoli più tardi , il "padre della Chiesa ", Tertulliano minaccia : " Siamo in tanti , siamo ovunque ... un piccolo gruppo di noi , una sola notte con un paio di torce abbastanza ... a voler bruciare come Roma . "
[ Estratto dall'articolo sito sacerdotessa di Ecate Perseus : http://www.hellenicreligion.gr/ ]

απόσπασμα πό το υπό εκδοση βιβλίο του συγγραφέως : Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο "Έλληνες ή Ελληνίζοντες χριστιανοί" - 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου