Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη μεγαλύτερη από την Πομπηία εις την Ιταλία


Ένα «μυστικό» τμήμα της Όστια, του αρχαίου λιμανιού κοντά στη Ρώμη, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι «μεγαλύτερο από την Πομπηία».
Οι Ιταλοί και Βρετανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν «πύργους, καταστήματα, και δρόμους» κάτω από τη γη σε δύο δημόσια πάρκα στο λιγότερο γνωστό αρχαιολογικό χώρο της Ιταλίας, την Όστια, αναφέρει η Repubblica, «αποκαλύπτοντας το μεγαλείο μιας

πραγματικής πόλης που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι υπήρχε μέχρι σήμερα».
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους η ανακάλυψη, η οποία εκτείνεται σε 70.000 τετραγωνικά μέτρα, δείχνει ότι η Ρώμη «χωριζόταν στα δύο από τον ποταμό Τίβερη τον 1ο αιώνα π.Χ.».

Τα ευρήματα, που περιγράφονται ως «εξαιρετικά», αποκαλύπτουν πόση σημαντικό εμπορικό λιμάνι ήταν η Όστια, που εγκαταλείφθηκε με την πτώση της Ρώμης, στα πρώτα 200 χρόνια της νέας χιλιετίας.

Ένα αρχαίο πλοίο βρέθηκε εκεί το 2011, ενώ ένα ρωμαϊκό μαυσωλείο και μια οικία, ανακαλύφθηκαν πέρυσι τον Ιούλιο.

«Η παρουσία μιας μεγάλης αποθηκευτικής ζώνης στο τμήμα της Όστια βόρεια του Τίβερη ξανανοίγει το θέμα του μεγέθους του εμπορίου που λάμβανε χώρα στις όχθες του ποταμού», σημείωσε η Μαριαροζάιρα Μπαρμπέρα, επιστάτης της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Ρώμης, στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Άλλα ερείπια στην περιοχή, σε απόσταση μικρότερη των 30 χιλιομέτρων από τη Ρώμη, περιλαμβάνουν θέατρο, αποβάθρες, αρχοντικά και λουτρά καθώς και ψηφιδωτά και τοιχογραφίες.

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr
πηγή αναδημοσιεύσεως : http://www.gataros.net/2014/04/blog-post_9892.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου