Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Η μυστηριώδης ταφή άμαξας και αλόγων στην Θράκη κατά την αρχαιότητα


Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τα απομεινάρια από ένα θρακικό άρμα και των δύο αλόγων του, τα οποία θάφτηκαν σε όρθια θέση.
Το άρμα με τους δύο σκελετούς των αλόγων βρέθηκαν στο Σβεστάρι στην βορειοανατολική Βουλγαρία.


Η καθηγήτρια του Εθνικού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, Ντιάνα Τζέργκοβα, η οποία ήταν επικεφαλής της ανασκαφής, δήλωσε ότι «η ανακάλυψη είναι μοναδική και δεν μοιάζει με κανένα άλλο θρακικό άρμα που βρέθηκε ποτέ στη Βουλγαρία».

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανήκε σε μέλος αριστοκρατικής θρακικής οικογένειας και χρονολογείται στο δεύτερο ήμισυ του 1ου μ.Χ. αιώνα, σύμφωνα με τα ακριβά κοσμήματα και περιδέραια που εντοπίστηκαν σε διπλανό τάφο.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το άρμα είχε τοποθετηθεί σε ένα άνοιγμα στο χώμα που είχε  κεκλιμένες πλευρές ώστε να επιτρέψουν στα άλογα να μπουν εύκολα στην τελευταία τους κατοικία και μετά εκεί έχασαν τη ζωή τους.


Στον τάφο βρέθηκε και ο σκελετός ενός σκύλου και σε παρακείμενο τάφο βρέθηκε ο σκελετός ενός στρατιώτη που εικάζεται ότι ήταν ο ηνίοχος. Μαζί του θάφτηκαν η πανοπλία του, το δόρυ και το σπαθί του.






Αναρτήθηκε την 29η
Σεπτεμβρίου 2013 από τον Γιώργο Εχέδωρο

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
πηγή :  http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/09/29-2013.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου